Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Hakkında Destek

cumner

Yeni Üye
herkese hayırlı günler bol balık avları diliyorum. arkadaşlar üstatlar ben daha önce yemli ve çapari avcılığı yaptım amatör olarak. ama izlediğim videolardan etkilenerek lrf avcılığına başlamak istiyorum fakat kimileri başla kimileri başlama çok zor diyor. önümüzdeki ay yani 19 ağustodan itibaren erdek tarafına 15 günlüğüne tatile çıkıcam lfr ye başlamak içinde iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. bütçeyi aşmayacak şekilde uygun bir lfr seti bilgisi almak istiyorum mümkünse 350-400 tl civarı. şimdi benim aklıma takılan sorular şunlar üstatlar yardımcı olursa çok sevineceğim gerçi derdimi ne kadar anlatabilirim bilmiyorum ama bir kaç kişiye sordum aynı şeyi söylüyorlar ama anlatmak istediğim çok farklı.
öncelikle hangi ağırlık atarlı kamıştan başlamalıyım. şunuda belirteyim küçük tek kişilik bir botum var kıyıdan çok uzak olmamakla birlikte 1 km kadar açılıyorum ama akıntı çok olursa hızlı sürükleniyorum bunu da göz önüne alarak cevaplarsanız sevinirim. erdekte hangi balıklar çıkıyor bilmiyorum ama ben biraz açılıp lrf ile denemek istiyorum izlediğim videolarda 5 gr ve 10 gr ile atış yapıyorlar bu jiglerin microjiglerin jigheadlerin suyun dibine inmesi gerekmiyor mu açıkçası hem biraz açıktan hem kıyıdan balık tutmak istiyorum hedef bir balığım yok ne çıkıyorsa şansımı denemek istiyorum buna göre hangi atarlı kamış ve makine bana uyar. son olarakta av için neler almalıyım. çok fazla çeşit alamam sizden ricam her çeşitin en iyi iş yapan malzemeleri bana söyler misiniz mesela babyjigte kokulu silikonda jig de maket balıkta yada kullanmam gereken ne varsa kusura bakmayın biraz uzun oldu. beni bu konularla bilgilendirirseniz çok ama çok sevinirim 2 haftam kaldı malzeme alımlarıın bitirmem lazım. birde ikinci ek jig maket vibrasyon yem almak mantıklı mı çünkü sıfırları çok pahalı. herekese çok teşekkür ederim

cumner

Yeni Üye
Cevap yazacak arkadaş yok galiba

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bence en iyi hangi yöntemi biliyorsanız onunla avlanın zira LRF'yi tecrübe gerektiren ve pahalı bir disiplin olarak görüyorum. Jigheadler silikonlar baby jigler vibrasyonlar derken yan malzemeler takım fiyatını hayli hayli geçiyor. İlla deneyeceğim diyorsanız ikinci el bir kamış(210-240cm uzunluğunda 2-10gr aralığı yeterli olur) - makina(10-20-25lik 250 gr geçmeyen bir makina) seti edinin, misina(0,16-0,22mm arası) ya da ip(0,06 - 0,10mm arası) sizin tercihiniz. Avlancağınız bölgedeki av bayilerine danışıp bölgede çıkan balığa göre yemli ya da jig-vibrasyon-silikon ne giderse bütçenize göre malzeme alın ve kullanın. LRF takımı ile yemli de deneyebilirsiniz, balık vuruşlarını daha iyi hissedersiniz ve keyif alırsınız.

kerem03

Aktif Üye
Adı
KEREM ÇETİNKAYA
Kan Grubu
A Rh Negatif
aslında yazacak şey çok da pek vakit yok, bütçenize sahteler vs aksesuarlar dahilse bütçe az. zaten asıl para malzemelere gidiyor. bir de bot ile lrf yapacaksınız, o şekilde hiç denemedim yani. derinliğin fazla olduğu yerlerde lrf tecrübem yok, iyi eğlenceler dilerim, rastgele.

cumner

Yeni Üye
Lrf konusunda gerçekten her kafadan bir ses çıkıyor çok kafam karıştı bot ile lrf yapılamaz mı yada neler kullanmalıyım her çeşitinin en iyisini alsam yani çok iş yapan. Mesela silikonun micro jigin sahtelerin bana yeter bu konusa tecrübesi olan yok mu hiç

kerem03

Aktif Üye
Adı
KEREM ÇETİNKAYA
Kan Grubu
A Rh Negatif
tabi yapılabilir, hatta daha bile eğlenceli olabilir. 7,8 gr jigheadler 10 gr micro jigler veya vibrasyon yemler,hatta çeşitli tatlı su yöntemleri (dropshot, rigging vs) dünya kadar şey denenebilir.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
LRF'nin masrafının az olması için her gördüğünüz sahteyi almamayı öğrenmeniz lazım. Normalde nerede yaşıyorsunuz yada hangi bölgede av yapacaksınız bilmiyorum ama marmara denizinde lrf yapacaksanız vibrasyon yemler ve jigler için para harcamayın derim. Marka model vermeyi pek sevmiyorum ama özellik olarak 210-220 cm civarı 1-8, 2-10 gr gibi atar değerleri olan bir kamış ve 1000'lik bir makine işinizi görecektir. Jighead olarak 1-5 gr arası jighead'ler ve 2-3 paket silikon yeterlidir. Silikon olarak çantanızda isome'nin pembe rengini mutlaka bulundurun. Yanına da alternatif olarak fujin baby worm alabilirsiniz. Eğer uygun fiyata bulabilirseniz crazy fish cruel leech silikonları da tavsiye ederim. Fujin'i kullanmadım ama iş yaptığı söyleniyor. Eğer botunuz motorlu değilse 1 km çok fazla açılmak için. Bence riske girmeye gerek yok, bu zamanda balık zaten kıyıda olduğundan şansınız kıyıda oldukça fazla zaten.

cumner

Yeni Üye
çok teşekkürler hocam. istanbulda yaşıyorum ama dediğim gibi ay sonu erdek civarına tatile gideceğim 2 hafta güzel bir deneyim olur diye düşünüyorum. jighead ve silikonları yine at çek usulü kullanacağım değil mi. yoksa yine direk aşağı sarkıtma olarak mı. birde takım soracağım.
OKUMA RTX S 701 210 CM 2-12 GR
OOKUMA İNSPİRA FD LSX 20B
KENDO 0,O9 İP
bu takımı bir arkadai satıyor alınmalı sizce makina ve kamış uyumu nedir bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim konu biraz acil :))

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Makineyi sorunsuz kullanıyorum. Kamışı kullanmadım ama inceleme şansım olmuştu, biraz sert bir kamış diye hatırlıyorum, jig kullanımına daha uygun bir yapısı var. Tubular uçlu olması lazım zaten. Eğer set olarak fiyatı uygun ise alınabilir bence. 2 gr ve üzeri jighead'ler ile işinizi görecektir. Kıyıdan da bottan da avlansanız silikona sürekli aksiyon vermeniz lazım. Atıp bekleyerek verim almanız çok zor. Bu arada lrf takımını alıp kendinizi silikon yada jig ile kısıtlamayın, verim alamadığınız yerde taze yem de kullanabilirsiniz. Sahte ile verim alamadığım bazı zamanlarda 10 gr kurşunla dip oltası atıp çok güzel balıklar aldığım oldu. Yada lrf takımına şamandıra takıp kefalin aksiyonunu deneyebilirsiniz :)

cumner

Yeni Üye
yabancı yok burda :))) hepsi 475 tl fiyat verdi fikriniz nedir yeni lrf başlayan biri için çok mu fazladır :(((