Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf için kaç atarlı kamış almalıyım ? Önerilerinizi bekliyorum.

paramedik

Yeni Üye
Adı
Zafer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba tatlı su ve tuzlu suda kullanmak üzere lrf kamış arıyorum. hali hazırda daiwa croscatt 243 7-28 atarlı bir spin kamışım var.

Alacağım lrf kamışı kaç atar aralığında olursa optimum faydayı sağlayabilirim ?

Makine olarak Daiwa fuego 20 lt 1000 makine ile kullanacağım. Beklentim vuruşları hissetmek ve keyifli avlar yapmak. Gölde ve denizde kullanmak istiyorum. Kalamar için kullanmak istiyorum ama kalamar zokalarına baktım 15-20 gr arasında. Bu kadar yüksek atar için spinim var zaten. Kalamar için hafif gramajlı sahteler ya da silikonlar var mı bilgim yok pek. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Alacağım lrf kamışı kaç atar aralığında olursa optimum faydayı sağlayabilirim ?
LRF disiplini için uygun hayli fazla seçenek mevcut. Örnek ; 0,5-10 gr atarlı kamış ta LRF kamıştır , 1-11 gr da LRF kamıştır hatta 3-15 gr gibi atara sahip kamışlar bile LRF Kamış olarak nitelendirilebilir ( 3-15 için hafif spin de denilebilir belki)

Ben daha çok , 5 gr 8 gr jigler kullanmayı tercih ediyorum , arada silikon karides ve sizin de tercih ettiğiniz gibi çantamda kalamar zokası da bulunduruyorum. Çantam daki kalamaz zokalaı yaklaşık 10 cm civarı 10 - 12 gr zokalar.

Ben kokulu silikon kurt + düşük gr jighead ve benzeri ürünleri kullanmadığımdan dolayı 0,5-10 gr 1-11 gr gibi kamışlar bana pek uygun gelmiyor. Haliyle biraz daha sert atar aralığını tercih ediyorum.

Ben hiç kullanmadım ama Shimano Bassterra 3-15 için çok güzel yorumlar var. İnceleyebilir siniz.
Kendisini ni ben de takipteyim. Belki bir gün tanışırız.:)