İstanbul için, bütçeyi ayarlarken öncelik sırasını kamış, -> ip -> yem -> makina şeklinde yapabilirsiniz.
Forumda şöyle bir konu var. Önceki konuları da inceleyip işinizi görecek ekonomik bir makina bulabilirsiniz (bende okuma acuador 1000 var en çok kuşgözü sorunundan çekiniyordum, 6-7 aydır kullanıyorum bir defa bile olmadı). yem olarak marukyu isome pembe, bütçe kalırsa bir de berkley baby sardine alsanız sizi baya idare eder, berkley yerine fujin baby worm popüler renklerden bir paket almak da ekonomik bir çözüm olur ama avcılığı da fiyat kadar düşebilir. ip kalitesi küçük gramajlarda çok fark ediyor, sosyal medyada 700-800 lira arası fiyatlara elden satış yapanlar oluyor. veya lrf ürünleri satan marketlerden hem yem hem ip alıp indirim isteyebilirsiniz. kamış konusunda pek bir şey diyemiyorum, ben solid uçlu 0-5gr atarlı esnek sayılabilecek bir kamış aldım ilk, hem acemilikle kırmayayım hem de erimden kaybetmeyeyim diye. elim alıştıkça daha kaliteli ve görece sert aksiyonlu bir kamışa geçtim, diğer alınacaklarla ilgili önerilerim dışında yaptığım harcamalar bütçeye israf olarak kaydedildi

yardımcı ürünler içinde en çok kullandığım kepçe, hem iri bir balık ya da iskorpit gelince güvenle sudan alabiliyorum, hem de gerektiğinde yemlik teke yakalayabiliyorum.