Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF İçin Kamış Ve Makine Önerisi

Levonidas

Yeni Üye
Adı
Levend
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba değerli dostlar hayatımda bir değişiklik yaparak LRF balıkçılığa başlamayı düşünüyorum ama balıkçılık ile ilgili hiç bir bilgim yok çevremde dahil kamış ve makine için bugün mağazaları dolaştım ama almaktan vazgeçtim çünkü bir bilgim yok zarara uğramak istemediğim için sizlere danışmak daha doğru geldi bütçem 6-7 bin TL civarları yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Hangi ilde avlanacaksınız ve hedef balıklarınız neler? bu detayları verebilirseniz daha isabetli önerilerde bulunabiliriz.

Levonidas

Yeni Üye
Adı
Levend
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Hangi ilde avlanacaksınız ve hedef balıklarınız neler? bu detayları verebilirseniz daha isabetli önerilerde bulunabiliriz.
Merhaba,

Hocam istanbulda karaköy ve eminönü taraflarında balık tutmayı planlıyorum. Daha çok küçük tür balıklara odaklanmam benim için daha iyi olur diye düşünüyorum

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Hocam istanbulda karaköy ve eminönü taraflarında balık tutmayı planlıyorum. Daha çok küçük tür balıklara odaklanmam benim için daha iyi olur diye düşünüyorum
İstavrit avına odaklanmanızı tavsiye ederim diğer türlere göre sezonu biraz daha uzun ve avı biraz rahat sonrasında kamış makine değişmeden diğer türlere odaklı avlar yapabilirsiniz..

Yeni çıkan ve fiyat performans olan ürünler ile ilgili çok fazla bilgim yok ama kullanan arkadaşlar mutlaka fikir verecektir.

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
İstanbul için, bütçeyi ayarlarken öncelik sırasını kamış, -> ip -> yem -> makina şeklinde yapabilirsiniz. Forumda şöyle bir konu var. Önceki konuları da inceleyip işinizi görecek ekonomik bir makina bulabilirsiniz (bende okuma acuador 1000 var en çok kuşgözü sorunundan çekiniyordum, 6-7 aydır kullanıyorum bir defa bile olmadı). yem olarak marukyu isome pembe, bütçe kalırsa bir de berkley baby sardine alsanız sizi baya idare eder, berkley yerine fujin baby worm popüler renklerden bir paket almak da ekonomik bir çözüm olur ama avcılığı da fiyat kadar düşebilir. ip kalitesi küçük gramajlarda çok fark ediyor, sosyal medyada 700-800 lira arası fiyatlara elden satış yapanlar oluyor. veya lrf ürünleri satan marketlerden hem yem hem ip alıp indirim isteyebilirsiniz. kamış konusunda pek bir şey diyemiyorum, ben solid uçlu 0-5gr atarlı esnek sayılabilecek bir kamış aldım ilk, hem acemilikle kırmayayım hem de erimden kaybetmeyeyim diye. elim alıştıkça daha kaliteli ve görece sert aksiyonlu bir kamışa geçtim, diğer alınacaklarla ilgili önerilerim dışında yaptığım harcamalar bütçeye israf olarak kaydedildi :D
yardımcı ürünler içinde en çok kullandığım kepçe, hem iri bir balık ya da iskorpit gelince güvenle sudan alabiliyorum, hem de gerektiğinde yemlik teke yakalayabiliyorum.

Reglajci

Yeni Üye
Adı
Mustafa emre
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Benimde elimde kullandığım 14-40 atarlı spin kamış var. 2. kamış olarakta Lrf kamış almayı düşünüyorum. Elimde şu an kullanamadığım 6-14gr aralığında sahteler de var. Kaç gr atarlı kamış tavsiye edersiniz?

Levonidas

Yeni Üye
Adı
Levend
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Daiwa New Legalis RF 234 Cm 1-10 Gr Lrf Olta Kamışı ve Daiwa RS 4000 Spin Olta Makinesi kombin yaparsam uyumlu olurmu acaba

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Crazee ajimeba max 8 ya da major craft solpara 0.6-10 kamış, daiwa legalis 20 lt 1000 makine, 0.3 pe unitika,sunline ya da toray ip misina tavsiye ederim. Bütçenizi hafif aşabilir.

Levonidas

Yeni Üye
Adı
Levend
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba dostlar tekrardan buraya yazma gereksinimi duydum 6 bin tl ile yapılacak güzel olta makinesi ve kamış kombinasyonları öneriniz var ise yardımcı olmanızı tekrardan bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Daiwa Ninja 23 LT 1000 Spin Olta Makinesinde karar kılmış durumdayım geriye kamış kalıyor yaklaşık ona da 3 bin tl bir bütçe ayırabilirim ama çok fazla seçenek var en iyi kombinasyon nasıl olur sizce

Son düzenleme:

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba değerli dostlar hayatımda bir değişiklik yaparak LRF balıkçılığa başlamayı düşünüyorum ama balıkçılık ile ilgili hiç bir bilgim yok çevremde dahil kamış ve makine için bugün mağazaları dolaştım ama almaktan vazgeçtim çünkü bir bilgim yok zarara uğramak istemediğim için sizlere danışmak daha doğru geldi bütçem 6-7 bin TL civarları yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Ben Daiwa Legalis 1-12 kamış ve Daiwa Ninja 2000 kullanıyorum. 3,5g silikon ile 12-13 g su üstü mskete kadar kullanabiliyorum. (Daha çok 3-7g arası atıyorum) ip olarak da J-braid grand 0.06.
Benim kombinim bu şekilde. Tavsiye ederim.

Ekli dosyalar