Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF İp Misina Tavsiyesi

zelax

Üye
Adı
ömer
Merhaba arkadaşlar LRF avına yeni başladım. Fujin Sandworm ile (keserek 3-4cm yaptım) istavrit avı denedim 1.4gr jighead kullanarak. YouTube' da bir videoda bu aralar aksiyon vermeden sadece düz sarım yaparsak daha iyi olacağını söylemişti ben de aynı şekil denedim ancak silikonun kuyruğunun hiç aksiyon almadığını farkettim. Kıyıda istavritler vardı tam yanlarına atıp kendim aksiyon verdim sarım yapmadan. Bir süre takip ettiler ancak yakalayamadım. Kullandığım ip misina kendo 0.08mm olduğundan kaynaklı olabilir mi düz sarımda aksiyon almaması?
Sonuç olarak 0.2pe ip misina öneriniz var mı?
Bütçe: 1000₺

zelax

Üye
Adı
ömer
Ek olarak istavrit avı için daha uygun olacağını düşündüğüm Fujin Babyworm UV Tiger Fire ve Orange renklerini sipariş verdim onların aksiyonu daha kolay olabilir diye düşündüm kuyruğu uzun olduğu için.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
İpiniz görece kalın ama bu balık almanıza engel değil :)
Yem seçiminiz çok değişik olmuş fujin sandworm ü dip avlarında kullanabilirsiniz bütün takarak.
Baby worm formundaki silikonlar istavrit için daha avcı bir seçenek olacaktır.
Daha da avcı olanları ile ilgili birçok kez yazdık çizdik zaten :)

İp konusuna gelince kalınlık tavsiye edebilmek için kamış atar aralığınızı belirtirseniz çok daha rahat bir tavsiyede bulunabiliriz..

Ayrıca merada kıyıda gözüken istavrit genelde baya küçük olur kolay kolay yemi alamazlar..

zelax

Üye
Adı
ömer
Kamış: Ryuji İnfinity 230cm 1-15gr
Makine: Ryuji Raptor 2000s

10gr kaşık ve jig de kullanıyorum bazen.

Son düzenleme:

zelax

Üye
Adı
ömer
İpiniz görece kalın ama bu balık almanıza engel değil :)
Yem seçiminiz çok değişik olmuş fujin sandworm ü dip avlarında kullanabilirsiniz bütün takarak.
Baby worm formundaki silikonlar istavrit için daha avcı bir seçenek olacaktır.
Daha da avcı olanları ile ilgili birçok kez yazdık çizdik zaten :)

İp konusuna gelince kalınlık tavsiye edebilmek için kamış atar aralığınızı belirtirseniz çok daha rahat bir tavsiyede bulunabiliriz..

Ayrıca merada kıyıda gözüken istavrit genelde baya küçük olur kolay kolay yemi alamazlar..
Evet ben de dip balığı icin almistim da istavrit avında kesip de kullanabilecegimi gordum forumda. deniyim dedim ama muhtemelen benim acemiligimden kaynakli olabilir 😁. Fujin Babyworm deniycem bu sefer.😄

roxy

Aktif Üye
Adı
Batuhan Candan
Merhaba arkadaşlar LRF avına yeni başladım. Fujin Sandworm ile (keserek 3-4cm yaptım) istavrit avı denedim 1.4gr jighead kullanarak. YouTube' da bir videoda bu aralar aksiyon vermeden sadece düz sarım yaparsak daha iyi olacağını söylemişti ben de aynı şekil denedim ancak silikonun kuyruğunun hiç aksiyon almadığını farkettim. Kıyıda istavritler vardı tam yanlarına atıp kendim aksiyon verdim sarım yapmadan. Bir süre takip ettiler ancak yakalayamadım. Kullandığım ip misina kendo 0.08mm olduğundan kaynaklı olabilir mi düz sarımda aksiyon almaması?
Sonuç olarak 0.2pe ip misina öneriniz var mı?
Bütçe: 1000₺
İstavrit için esterleri de gündeme alabilirsiniz.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Kamış: Ryuji İnfinity 230cm 1-15gr
Makine: Ryuji Raptor 2000s

10gr kaşık ve jig de kullanıyorum bazen.
İşte burda iş biraz karışıyor hem 10 Gr jig atacak kadar kalın hemde 1.4 Gr atacak kadar ince :) işte bütün mesele bu :)
Sanırım 0.4 pe ip işinizi görecektir 0.6 pe banko işi görür ama kalın gelebilir çok yuvarlak cevap oldu 10 Gr jig ince iple hiç atmadım çünkü deneyen arkadaşlar net cevap verecektir

zelax

Üye
Adı
ömer

zelax

Üye
Adı
ömer
İşte burda iş biraz karışıyor hem 10 Gr jig atacak kadar kalın hemde 1.4 Gr atacak kadar ince :) işte bütün mesele bu :)
Sanırım 0.4 pe ip işinizi görecektir 0.6 pe banko işi görür ama kalın gelebilir çok yuvarlak cevap oldu 10 Gr jig ince iple hiç atmadım çünkü deneyen arkadaşlar net cevap verecektir
Peki 0.2 ip ile en fazla kac gr atabilirim?
Çünkü istavrit daha kolay tutulabildigi icin zevkini de fazla fazla alirim kasik atmasam da olur. 🙂

roxy

Aktif Üye
Adı
Batuhan Candan