Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf kamış makina seçimi istanbul

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Genel anlamda kaç gram sahteleri kullanıyorsunuz.. makine ağır geldi mi kamışa.. bende de aynı makine var..
Makine ağır gelmedi gayet rahat kullanıyorum bir uyumsuzluk olmadı. Denizde kokulu silikon ve 1.5-2 gram jigheadlerle avlanıyorum, en ufak vuruşlar dahi hissediliyor net bir şekilde. Tatlı suda da 8 gram jiglerle avlanıyorum. Daha ağırlarını da attım ucu salınım yapmıyor, erim gayet iyi. Kamışın detaylı incelemesine internetten de bakabilirsiniz, kamışın ucu bağımsız solid dolgu, güzel bir sistem olduğunu düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Merih Kemal

Yeni Üye
Adı
Merih bozok
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Alper'in yazısından bahsediyorsunuz sanırım, çok yakın arkadaşımdır kendisi. Çoğu kamışı da onun sayesinde test ediyorum :) Bir iki atıştan sonra alışıyorsunuz, kısa kamışlara göre uzun kamışlarda biraz daha yumuşak aksiyon vermek gerekiyor tek sıkıntı o.

Ajimebada 11.5gr jighead denemedim ancak 1.5gr yazmak istediniz sanırım, şöyle söyleyeyim 1.5gr değil 0.5gr hissiyatı bile gerçekten iyiydi, ama halen dediğim gibi diaflashtan kesinlikle şaşmayın derim. Unutmadan, hissiyat için sadece kamış yetmiyor tabii, kaliteli bir iple kullanmak lazım. İstavrit için duraking natuna 0.04 veya 0.05, genel geçer bir ip içinse kairiki 0.06 öneririm.

Makinada ise kuşkunuz olmasın fuego çok tutulan bir makinadır elinizde kalmaz. Tabii ki freams çok daha iyi bir seçenek ama fiyat farkı bütçeyi aşıyor o da var :)
Mehmet bey önerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim yorumlarınız için kafamda dahada netleşti sayenizde :) evet bütçeyi aşmam zor daha ipiydi leaderiydi jighead silikon maket yem derken başlamgıçta baya pahalıya patlıycak. Lrfye başlıyorum diyşnce geçmiş olsun diyen arkadaşın ne demek istedipini şimdi anladım :D

Merih Kemal

Yeni Üye
Adı
Merih bozok
Kan Grubu
O Rh Pozitif
1 yıldır aşağıdaki seti kullanıyorum, sorularınızı cevaplayabilirim:

Fujin Boreas 1-15
Shimano Ultegra 1000 FB
(Yeni) Shimano Kairiki 0.06

Merhaba makinadan memnunmusunuz herhangi bir ses çıkarma kronik sorunu vs karşılaştınızmı

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba makinadan memnunmusunuz herhangi bir ses çıkarma kronik sorunu vs karşılaştınızmı
Makineden gayet memnunum hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bütçeniz varsa nasci yerine öneririm. Şunu da belirteyim, makineyi aliexpressten vergi ödeyerek almıştım ve tr fiyatından yine de ciddi derecede uyguna gelmişti. Şu anki fiyatları bilmiyorum, bir göz atmanızı tavsiye ederim.

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Mehmet bey önerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim yorumlarınız için kafamda dahada netleşti sayenizde :) evet bütçeyi aşmam zor daha ipiydi leaderiydi jighead silikon maket yem derken başlamgıçta baya pahalıya patlıycak. Lrfye başlıyorum diyşnce geçmiş olsun diyen arkadaşın ne demek istedipini şimdi anladım :D
Ne demek rica ederim, yardımım dokunduysa ne güzel.
Çok doğru söylemiş arkadaşınız, lrf her şey ufacık ama boyundan büyük parası var :D

secolanga

Aktif Üye
Adı
Sercan
Daiwa lt serisinin sürtünme sorunu var derken bu aslında büyük bir problem değil. İlk bakımına gittiğinde çoğu kullanıcı bu problemden kurtuluyor. Caldia lt 2000s makinemde de sürtünme sesi sorunu var. Freams kullanan bir forum kullancısıda aynı sorundan bahsetmişti ama bunlar gerçekten ufak tefek sıkıntılar. Zaten makineyi Türkiye’den alacağınız için herhangi bir sorun yaşarsanız probleminiz çözülecektir. Stradic ci4+ serisi de lrf ye çok uygun bir seri örneğin o serininde ufak tefek sıkıntıları bulunuyor. Tekrar geçmiş olsun diyerek :) güzel avlar yapmanızı dilerim.

Greywolf

Yeni Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamın Aleyküm,
Öncelikle herkese merhaba, sağlıklı günler dilerim. Malum şu korona belası günlerinde bende kendimi tekrar balık sevdasının içerisinde buldum. İnternetten birkaç yorum izleyerek bir takım düzdüm ve sizlerle de paylaşmak isterim, Olumsuz birşey gördüyseniz lütfen yazar mısınız.yorumlarınız değerlidir.
iyi günler dilerim.

Daiwa Legalis RF 244cm 1-12gr Olta Kamışı
Daiwa Regal 18 LT 2000 D Olta Makinesi
Daiwa J-Braid 8B Koyu Yeşil 150m İp Misina Kalınlık (mm) - 0,06
Daiwa Prorex FC Leader Super Soft Misina Kalınlık (mm) - 0,30

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamın Aleyküm,
Öncelikle herkese merhaba, sağlıklı günler dilerim. Malum şu korona belası günlerinde bende kendimi tekrar balık sevdasının içerisinde buldum. İnternetten birkaç yorum izleyerek bir takım düzdüm ve sizlerle de paylaşmak isterim, Olumsuz birşey gördüyseniz lütfen yazar mısınız.yorumlarınız değerlidir.
iyi günler dilerim.

Daiwa Legalis RF 244cm 1-12gr Olta Kamışı
Daiwa Regal 18 LT 2000 D Olta Makinesi
Daiwa J-Braid 8B Koyu Yeşil 150m İp Misina Kalınlık (mm) - 0,06
Daiwa Prorex FC Leader Super Soft Misina Kalınlık (mm) - 0,30

Ekli dosyayı görüntüle 106109Ekli dosyayı görüntüle 106110Ekli dosyayı görüntüle 106111Ekli dosyayı görüntüle 106112
Ekli dosyayı görüntüle 106109Ekli dosyayı görüntüle 106110Ekli dosyayı görüntüle 106111Ekli dosyayı görüntüle 106112
İp ve leader gayet güzel. Kamışı kullanmadım fakat üzeceğini sanmıyorum, bütçeniz varsa solpara serisine de bakabilirsiniz. Makine olaraksa lrf de Shimano kullanılmasından yanayım. Emin olun daha akıcı makineler LT serisine göre. Kendim teknede klasik Daiwa, spinde ise Daiwa LT kullanıyorum hafif ve boyutuna göre drag gücü fazla, sağlam makineler olduklarından ancak lrf de ise akıcılıktan dolayı shimano öneririm.

Edit: Yeni gördüm, makineyi satın almışsınız sanırım. O halde güle güle kullanın gayet yeterli bir makine. Memnun kalmazsanız ileride bir Shimano’ya geçersiniz.