Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Kamış Öneresi

Salihh48

Yeni Üye
Adı
Salih Mert
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba amatör balıkçıyım ilkkez lrf ve light spin takımı kurmak istiyorum fiyat performans uzun bir süre götürmesini istiyorum kurduğum takımın
Daha iyi kamış ve makine önerilerinize açığım üstadlarım ip misina,lider,silikon yem,jigler
Sahte balıklar önerilerinize açığım yardımcı olursanız çok sevinirim

Güllük / Kıyıkışlacık / Boğaziçi kıyı şeritlerim

Ryuji infinity 230 cm 1/15 kamış
Caretta focus 230 1/15 kamış

Fujin sniper 1000 makine
Ryuji aero 2000s makine

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Salih Bey,

Önceden balıkçılık tecrübeniz olduğunu anlıyorum. Bütçe yazarsanız kamış makine için toplam ne kadar harcamayı planlıyorsunuz daha isabetli tavsiyeler verilebilir.

Bildiğim kadarıyla Muğla tarafında en etkili hafif maket yemlerden biri hanfish zıpırın bal karides rengi ( 4.5 ve 5.5 gramı var sanırım) bir de pandoranın karides modelleri bunun da çeşitli ağırlıkları mevcut. Hanfish gurt silikonu da bölgede sıkça tercih edilmekte. Bunlar haricinde isome, berkley gibi silikonlar ya da daha ucuz alternatif olarak Fujin babyworm, ya da Reins gibi ürünlere de bakabilirsiniz.

Yazdığınız kamış- Makineler için yorum yapamıyorum denediğim ürünler değil ama piyasada adı sıkça duyulan ürünler. Bunların uzun süre götürmesi biraz da kullanıma bağlı özellikle Güneye inildikçe artan deniz suyunun tuz seviyesi kullanımdan sonra mutlaka tatlı su ile temizleme gerektiriyor. Yine aynı tuz probleminden ötürü advanced salt water özelliği bulunan makinelere bakmak ürün ömrü açısından size yardımcı olacaktır. Fakat bu makineler teknolojisi ile alakalı olarak yukarıdaki örneklerden biraz daha pahalı.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hoşgeldiniz.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Makine olarak fujin sniper dan orta - uzun vadede verim alabilirsiniz.
kamıştada carettanın kamışından bir kaç sezon verim almanız muhtemeldir. fakat , ama , lakin, @Bedri35 beyinde
dediği önemli bir husus var. güneye indikçe artan tuz miktarı en kalitesizinden en kalitelisine kadar tüm ekipmanlarımızın düşmanı ne yazık ki.
iyi bir bakımla bir kaç sezon güzel avlar yapabilirsiniz.

Baturay

Yeni Üye
Adı
Baturay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, hedef balığınız levrekse uzun yıllar kullandığım şu seti şiddetle öneririm, çok güzel uyumlular.. Lakin ben spini artık bırakıp daha hafif lrf ve ajiye yöneldim, bana daha zevkli geldi..

-Ryuji infinity 230 1-15
-Ryuji Diamond 2000
-Ryuji Win-x 0,08
-Daiwa prorex fx 0,26
-Ryuji strike dog 6cm trans iwashi
-Ryuji zuby 10gr seaboss
-Hanfish snap 00
Bu set levrek için ve meranıza uygunsa ve bütçenizi zorlamak istemiyorsanız harika bir set olacak..