Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf kamış seçimi

Kenamix

Yeni Üye
Adı
Enes
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim. Öncelikle mersin'den yazıyorum avlanacagim türler istavrit levrek aslında buralarda ne olursa artık. Asıl danışmak istediğim konu kamışa atar aralığı kaç olmalı 1-11 2-12i almak mantıklı 0-8 1-7 aralığı mi iyi olmalı. 2-12 lük kamışla 0-8gramlik kamış 3gram slikonu aynı mesafeye mi atar asıl merak ettiğim konu bu. Benim sahte,jig,slikonlari Atacak olduğum Aralık 3-8gram bunları en iyi uzak mesafeye atmak istiyorum. Şu an aklimda fladen xtra 1-10 veya 1-8lik wave power var. Duruma göre bunlardan alacağım. Sizin onerebilceginiz başka şeyler var mı yardımcı olursanız çok sevinirim. Pek bir şey de bilmediğimden derdimi tam anlatamamis olabilirim kusura bakmayın.

Kmrcgl

Yeni Üye
Fladen extrayı aklından bile geçirmemeni öneririm. Aşırı yumuşak ve ortadan eğiliyor. Balıktan soğutur insanı. Wawepower hakkında bilgim yok ama aynı bütçeyle captain nemo veya captain fukushi tercih edebilirsin. Atar aralığı için ise: 1 11 veya 2 12 aralıkta kalmışlar daha geniş yem kullanma seçeneği sunuyor. 0 7 aralığı genellikle daha çok silikon kullanımı için uygun bir aralık

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Enes , hoş geldin Okuma wave power için esnek bir kamış diyorlar , sert kamış almanı tavsiye ederim sana 1-10 gr veya 2-12 gr daha uygun olur.

Mustafaalmış

Aktif Üye
Adı
Mustafa Almış
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam selamlar. Bende mersindeyim. Bende lrf baslamak istedim ama levrek peşinde olduğum ve tecrübesiz oldugum için light spin 5-20 kamış 2500 makina ile başladım. Mersin'de genelde ilk akşam ışığın bol.oldugu yerde kayış yapar. Sabah suyuna istavrit , saat belirtmeksizin levrek avlayabilirsin. Ama istavrit istiyorsan biraz mesafeli atmalisin çünkü balık yanaşmıyor, lrf için sıkıntılı bir durum. Bende karides çırpmak ve jig atmak için 2-12 bir kamis almayı planlıyorum, jig genelde istavrit için, karideside levrek için kullanacagim. Ayrıca bizim burada iş yapan benekli yemler 5.2g falan 2-12 ile erimi de iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca kamışı bayiden seçerek almanı tavsiye ederim. Genel olarak çok yumuşak kamislardan uzak dur, aksiyon da ve balığı direme de sıkıntı yaşama.
Telefondan yazıyorum, yazım hatası için kusura bakmayın.

mehmett23

Üye
Adı
MEHMET TİMUR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Av hedeflerinize göre benim de hala kullandığım
Okuma dead ringer 2-12 210 cm kamışı tavsiye ederim.
1.5 sene önce aldığımda fiyatı uygundu ama şu an %50 artmış fiyatı.