Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

lrf kamış ve set tavsiyeleriniz?

Adı
Mehmet
Dead ringer 2-12 kullandım ve hala kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim ama ben de bu kamışla sarıkanata atmaya çalıştım 11 gramlık bir sahte ile tam sınırdan ama spincileri göre %30-40 civarında yakına düşüyor.Sonuçta genelde kendonun ya da başka markaların 21 gramlık sahteleri atılıyor. Yani öncelikli hedefiniz bu tarz büyük balıklar ise lrf yerine size light spin takımı tavsiye ederim.

alaris 30 ve fujin boreas 1-15 gibi ama zamanında bende denemiş biri olarak aynı kamışla hem spin hem lrf avı yapmak biraz yetersiz oluyor.
açıkçası ilk etapta spin kamış düşünüyordum hedef balık olarak ama sonrasında lrf ile çok daha zevk alırsın ve hedef balıkları da çekersin dediler çok yukarı kaldırmadan. şimdi light spin farklı bir boyut kazandı. bu konuda tavsiyeniz nedir ?

Adı
Mehmet
Ustalardan öğrendiğimiz ve kendi gördüğüm kadarıyla özellikle istanbulda ve marmarada sahte balık, jig, kaşık falan çok verimsiz boşuna bunlara para dökmeyin bir şeye yaramaz üzülürsünüz lüfer sarıkanat çinekop istiyorsanız boğazda kurşun arkası yapmanız lazım 450 cm oltalarla 200 gram kurşunlarla. O yüzden kendinize 1-8, 0,5-7 gram gibi atar aralığında bir kamış ona göre 1000 lik ya da 2000 lik bir makine alın ve kokulu silikonlarla av işine yönelin hem hiç boş dönmüyorsunuz hem çok fazla çeşit balık alma şansınız oluyor ve 1-2 gram jigheadlerle avlandığınız için çok büyük keyif alıyorsunuz küçük balıkta bile.
açıkçası elimde kurşun arkası yapacağım standart bir olta takımı var ama bu bana biraz hamallık gibi geliyor. ayrıyetten atışlarda ve takılma durumunda kopma olasılığı çok yüksek ve fire verme olasılığı da. bu nedenle lrf ya da spine geçmeyi düşündüm.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
açıkçası ilk etapta spin kamış düşünüyordum hedef balık olarak ama sonrasında lrf ile çok daha zevk alırsın ve hedef balıkları da çekersin dediler çok yukarı kaldırmadan. şimdi light spin farklı bir boyut kazandı. bu konuda tavsiyeniz nedir ?
Dediğim gibi istanbulda boğaz hattı hariç dişli balık az boğazda da spin zor akıntı rüzgar kalabalık vs. O yüzden kokulu silikonlarla light spin degil tam lrf yapabileceginiz kamışlar öneririm. 0-7, 0-8 aralıklarda. Birkaç tane jig alırsınız 5 gram gerisi isome berkley vs silikon

Adı
Mehmet
Dediğim gibi istanbulda boğaz hattı hariç dişli balık az boğazda da spin zor akıntı rüzgar kalabalık vs. O yüzden kokulu silikonlarla light spin degil tam lrf yapabileceginiz kamışlar öneririm. 0-7, 0-8 aralıklarda. Birkaç tane jig alırsınız 5 gram gerisi isome berkley vs silikon
iki amaca da uygun ortak bir set yok mudur acaba?

Adı
Mehmet
Kudus rock fish black 1-14gr ve Shimano Fx 1000 makine tercih ederdim ben başlangıç için. İpi de kendo alacaksanız 0.06 alın mutlaka çekeri yeterli, gerçek kalınlığı 0.11 civarıdır.
bu set başlangıç için mi sadece geçerli yoksa uzun vadede tatmin eder mi ?

Laplace45

Yeni Üye
Adı
Hüseyin
Kan Grubu
B Rh Negatif
Kudus rock fish black 1-14gr ve Shimano Fx 1000 makine tercih ederdim ben başlangıç için. İpi de kendo alacaksanız 0.06 alın mutlaka çekeri yeterli, gerçek kalınlığı 0.11 civarıdır.
[COLOR=var(--fr-element-metin)]Kudos rock Fish 1-14 ile kudos Light style 1-14 arasında ciddi bir fark varmidir acaba karşılaştırma şansınız oldumu[/COLOR]

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hocam ikinci el düşünürseniz hazır set olarak birşeyler bulabilirsiniz, ben 2 hafta önce Catana 1-11 kamış ve Sedona 1000 makineyi ipiyle birlikte 750 liraya aldım. Eleman yanında bir sürü jighead, silikon ve vib jig verdi.

Hem buradaki ikinci el ilanlarını hem de facebooktaki grupları takip etmenizi öneririm.

Adı
Mehmet
Hocam ikinci el düşünürseniz hazır set olarak birşeyler bulabilirsiniz, ben 2 hafta önce Catana 1-11 kamış ve Sedona 1000 makineyi ipiyle birlikte 750 liraya aldım. Eleman yanında bir sürü jighead, silikon ve vib jig verdi.

Hem buradaki ikinci el ilanlarını hem de facebooktaki grupları takip etmenizi öneririm.
evet bunu düşündüm fakat bu oltaların yabancısı olduğum için 2. elde neresine bakılır ne kontrol edilir tam bilmiyorum. face teki gruplara üyeyim lrf spin vs. orayada benzer bir konu açtım güzel tavsiyeler aldım

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben genelde alacağım ürüne karar verip sonra ikinci elini takibe alıyorum. Yıpranmamış, az kullanılmış bir ürün uygun da geldiyse alıyorum. Kamışta halkalarını ve makine yuvasını kontrol edersiniz. Uç kısmın esnekliğine ve genel anlamda ürünün temizliğine bakarsınız. Makine için bakılacak çok nokta var, youtubeta ikinci el makine alırken nelere dikkat edilir tarzı videolar var. Onlardan da fikir sahibi olursunuz.

Adı
Mehmet
Ben genelde alacağım ürüne karar verip sonra ikinci elini takibe alıyorum. Yıpranmamış, az kullanılmış bir ürün uygun da geldiyse alıyorum. Kamışta halkalarını ve makine yuvasını kontrol edersiniz. Uç kısmın esnekliğine ve genel anlamda ürünün temizliğine bakarsınız. Makine için bakılacak çok nokta var, youtubeta ikinci el makine alırken nelere dikkat edilir tarzı videolar var. Onlardan da fikir sahibi olursunuz.
evet tavsiyeleriniz için teşekkür ederim bunu araştıracağım mutlaka.
ilaveten istanbul içinde özellikle kullanabileceğim spin veya lrf tavsiyeniz olabilir mi ? hedef balık çinekop ve üzeri