Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

Ahmet Çevik

Aktif Üye
Adı
Ahmet Çevik
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhabalar yeni aldığım lrf takımını denemek, sınırlarını görmek adına dün saat öğlen 2de Bartın / Amasra limanına gittim. Mgm ve muhteşem tahminleri rüzgar öngörmezken, yaklaşık 30-40 km/saat hızında bir rüzgarla at çek yaptık. Yaklaşık 2 saat boyunca berkley gulp camo renk 5cmlik silikonu hırsızla at çek yaptım. Sıfır vuruş :) dedim belkide hırsız iğne büyük geldi 1 saat de hırsız olmadan denedim yine sıfır vuruş :) dedim belkide silikon çok büyük. Kullandığım jighead 8 numara iğne 3gr ağırlığındaydı. Sonuç yine değişmedi. Kaya balığı bile alamadım. Ustamızdan (@reelmaster) aldığımız taktiklerle rüzgarda gayet başarılı atışlar yaptık. Rüzgara karşı 15-20 metrelik mesafedeki atışlar çok hoşuma gitti :) kıytı köşede bi balıkçıda kendo baby jig buldum 8.5 ve 10.5 gramlık. 8.5 gramlık baby jige boyu kadar bir istavrit atladı. Birde güzel boy Birtane daha aldım. 8 saat süren avımızın karşılığı 2 balık arkadaşımız geldiği yere geri gönderildi :)

Ekli dosyayı görüntüle 60631 Ekli dosyayı görüntüle 60632
Tebrik ederim. Hava durumuyla ilgili profesyonel bir uygulama olup son derece basit bir arayüze sahip bir uygulama olan MeteoEarth i tavsiye ederim. Jigler benim de ilgimi çekmeye başladı. Jigheadi dibe indirmeyi başardığınızdan emin misiniz? Dalga falan fazlaysa dibe İnmemiş olabilir.

Canerk67

Aktif Üye
Adı
Caner KIRMIZI
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öneriniz için çok teşekkür ederim. Dibe kesinlikle indi çünkü kayalara takıldım birkaç kez yalnız çok pisti deniz ve yosun da vardı dipte. Ona yorduk verimsizliği :) yoksa kaya balığı bile olsa almamız gerekirdi :)

Şunu eklemek istiyorum. Zerre yorgunluk hissetmedim. 8 saat boyunca neredeyse aralıksız olta salladık. Rüzgar olmasa sabahlardık.

Hasan1907

Yeni Üye
Adı
Hasan Ozkaraca
Kan Grubu
O Rh Negatif
Akşam nasipse kartalda lrf yapacagım civarda olacak olan varsa hem avlanırız hemde muabbet ederiz

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar bende kartal taraflarına inmeyi düşünüyorum siz nerde olucaksınız

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar yeni aldığım lrf takımını denemek, sınırlarını görmek adına dün saat öğlen 2de Bartın / Amasra limanına gittim. Mgm ve muhteşem tahminleri rüzgar öngörmezken, yaklaşık 30-40 km/saat hızında bir rüzgarla at çek yaptık. Yaklaşık 2 saat boyunca berkley gulp camo renk 5cmlik silikonu hırsızla at çek yaptım. Sıfır vuruş :) dedim belkide hırsız iğne büyük geldi 1 saat de hırsız olmadan denedim yine sıfır vuruş :) dedim belkide silikon çok büyük. Kullandığım jighead 8 numara iğne 3gr ağırlığındaydı. Sonuç yine değişmedi. Kaya balığı bile alamadım. Ustamızdan (@reelmaster) aldığımız taktiklerle rüzgarda gayet başarılı atışlar yaptık. Rüzgara karşı 15-20 metrelik mesafedeki atışlar çok hoşuma gitti :) kıytı köşede bi balıkçıda kendo baby jig buldum 8.5 ve 10.5 gramlık. 8.5 gramlık baby jige boyu kadar bir istavrit atladı. Birde güzel boy Birtane daha aldım. 8 saat süren avımızın karşılığı 2 balık arkadaşımız geldiği yere geri gönderildi :)

Öneriniz için çok teşekkür ederim. Dibe kesinlikle indi çünkü kayalara takıldım birkaç kez yalnız çok pisti deniz ve yosun da vardı dipte. Ona yorduk verimsizliği :) yoksa kaya balığı bile olsa almamız gerekirdi :)

Şunu eklemek istiyorum. Zerre yorgunluk hissetmedim. 8 saat boyunca neredeyse aralıksız olta salladık. Rüzgar olmasa sabahlardık.
Tebrikler. Lrfnin en guzel tarafi bu. Insani yormuyor zevki bitmiyor.

@immortal

Aktif Üye
Adı
Kemal G.

Merhaba,

Ben de yaklaşık bir yıldır uğraşıyorum ve acemiyim ama kokulu silikon kullanırken önemli birkaç tuyoya dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. İsome ve Berkeley gibi silikonlarin large boylariyla yapılan avlarda at çek özellikle istavritte iş görürken, bu silikonlari hafif jigheadlerle atıp dibe indirdikten sonra biraz bekleyerek çok yavaş aksiyon vermek çekiciliği arttırıyor kanısındayım. Ozellikle 5cm lik camo gibi modeller aksiyonda ziyade biraz daha beklemeli ava da uygun bence.

Canerk67

Aktif Üye
Adı
Caner KIRMIZI
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İnanın her türlü aksiyonu denedim kefal için su üstü paralel çekişi dahi denedim :) ancak havanın rüzgarlı ve denizin pis olması başarımı engelledi diye düşünüyorum. En kısa zamanda yine denicem. Eğer Amasra da lrf ile ilgilenen varsa beraber olta atmak isterim :)

Berkleyin 5cm silikonunu orta boyda bir istavrit komple yutabiliyor mu acaba?

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İnanın her türlü aksiyonu denedim kefal için su üstü paralel çekişi dahi denedim :) ancak havanın rüzgarlı ve denizin pis olması başarımı engelledi diye düşünüyorum. En kısa zamanda yine denicem. Eğer Amasra da lrf ile ilgilenen varsa beraber olta atmak isterim :)

Berkleyin 5cm silikonunu orta boyda bir istavrit komple yutabiliyor mu acaba?
Isome pembeyi ikiye bolup hirsizla kullaniyoruz. Berkleyle ayni boy oluyor. Istavrit genelde alt kisimdan yani hirsiz igneden yakalaniyor.

BulutveGunes

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, bu konuyu açarak Lrfyi tanıtmayı amaçladım ve çok zevkli avlar yaptım. Ancak hobiyi bırakmam gerekiyor. Satılık Lrf set ve malzemelerimi 2.el konusuda incelemenizi tavsiye ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk