Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhabalar ;
Genelde sesiz sakin malzeme tavsiyesi ile geçen forum günlüklerine arada rapor da girelim diyerek yazılan bir rapor ile karşınızdayız bizde ekip olarak şu tarih ile şu tarih arası balık yok evde oturalım mantığı pek yok rüzgar müsait ise genelde her cuma mutlaka bir yerde silikon yüzdürüyoruz hali ile de çok fazla vuruşsuz geçen av yaparak da psikolojimizin üst limitlerini zorluyoruz :)

Geçen hafta cuma günü de Kadıköy'de biraz takılalım diyen bir arkadaşa uyup ilk defa Kadıköy de olta sallamış oldum tabi herhangi bir vuruş alamadık , oradan harem oradan kız kulesi , Üsküdar derken yine boş geçecek bir gece fikri havanın soğukluğu ve burada ne yapıyorum düşünceleri arasında arkadaşın bir meram var beni hiç boş göndermedi en kötü 1 2 kraça istavrit denk gelir dedi ve meranın yolunu tuttuk , 2. atışta çok güzel bir istavrit gelince acaba dedim yaklaşık 35 - 40 dk arası olta 9 parça istavrit aldım havanın soğuması ile arkadaşların mırıldanması bir oldu topladık takımları meraya tek araba gelmenin dezavantajı ile aklım merada çıktım yola arkadaşları bıraktım sahura 2 -3 saat var kafa merada kalmış dedim yapıştır Ömer bu istavrit her zaman gelmez hele bu mevsimde hiç gelmez :) Sonuç olarak yaklaşık 1 kilo kadar istavrit kandırmayı başardım :)
Cumartesi gecesi bir önceki avda suyun sakinliğinin gazı ile seti daha da hafifleterek aynı meraya yaklaşık 1 saat uğradım 11 parça kadar istavrit ile avı sonlandırdım..

Kurdun dişine kan değdi boşluk vermeden Pazartesi @Bedri35 ile aynı meraya çıkarma yaptık fakat kimsecikler yoktu ne bir vuruş ne bir tıkırtı ümitlerin tükendiği anda yol üstü farklı bir meraya daha gidelim dedik ve bu sefer de orada denk geldik İstavritler ile yaklaşık 15 parça kadar da ordan balık alıp avı bitirdik :)

Nisan 15 e odaklandığımız bu günlerde iklim değişikliğinden midir yoksa arkasından kovalayan vardı da ondan mı geldi bunlar bu kısmını çok bilmesem de özlemişiz keratayı pasımızı attı biraz olsun :)

İlk Av :
Daiwa Ballistic RF 213cm 1-5 gr
Daiwa Regal 1000 lt
Shimano kairiki 0,6 mm ip
Daiwa Prorex 0,20 lider
2 - 2,5 gr jighead
Duo pipin ( Pink Flakes Glow )
Gulp Orange Tiger

İkinci av
SHIMANO SOARE Cİ4+ S703
Shimano Stradic 1000 FL
Toray 0,3 pe
İntech 0,12 Lider
0,5 - 1,5 Gr arası jighead
Gulp Orange Tiger

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

fomaximus

Yeni Üye
Merhabalar ;
Genelde sesiz sakin malzeme tavsiyesi ile geçen forum günlüklerine arada rapor da girelim diyerek yazılan bir rapor ile karşınızdayız bizde ekip olarak şu tarih ile şu tarih arası balık yok evde oturalım mantığı pek yok rüzgar müsait ise genelde her cuma mutlaka bir yerde silikon yüzdürüyoruz hali ile de çok fazla vuruşsuz geçen av yaparak da psikolojimizin üst limitlerini zorluyoruz :)

Geçen hafta cuma günü de Kadıköy'de biraz takılalım diyen bir arkadaşa uyup ilk defa Kadıköy de olta sallamış oldum tabi herhangi bir vuruş alamadık , oradan harem oradan kız kulesi , Üsküdar derken yine boş geçecek bir gece fikri havanın soğukluğu ve burada ne yapıyorum düşünceleri arasında arkadaşın bir meram var beni hiç boş göndermedi en kötü 1 2 kraça istavrit denk gelir dedi ve meranın yolunu tuttuk , 2. atışta çok güzel bir istavrit gelince acaba dedim yaklaşık 35 - 40 dk arası olta 9 parça istavrit aldım havanın soğuması ile arkadaşların mırıldanması bir oldu topladık takımları meraya tek araba gelmenin dezavantajı ile aklım merada çıktım yola arkadaşları bıraktım sahura 2 -3 saat var kafa merada kalmış dedim yapıştır Ömer bu istavrit her zaman gelmez hele bu mevsimde hiç gelmez :) Sonuç olarak yaklaşık 1 kilo kadar istavrit kandırmayı başardım :)
Cumartesi gecesi bir önceki avda suyun sakinliğinin gazı ile seti daha da hafifleterek aynı meraya yaklaşık 1 saat uğradım 11 parça kadar istavrit ile avı sonlandırdım..

Kurdun dişine kan değdi boşluk vermeden Pazartesi @Bedri35 ile aynı meraya çıkarma yaptık fakat kimsecikler yoktu ne bir vuruş ne bir tıkırtı ümitlerin tükendiği anda yol üstü farklı bir meraya daha gidelim dedik ve bu sefer de orada denk geldik İstavritler ile yaklaşık 15 parça kadar da ordan balık alıp avı bitirdik :)

Nisan 15 e odaklandığımız bu günlerde iklim değişikliğinden midir yoksa arkasından kovalayan vardı da ondan mı geldi bunlar bu kısmını çok bilmesem de özlemişiz keratayı pasımızı attı biraz olsun :)

İlk Av :
Daiwa Regal 1000 lt
Shimano kairiki 0,6 mm ip
Daiwa Prorex 0,20 lider
2 - 2,5 gr jighead
Duo pipin ( Pink Flakes Glow )
Gulp Orange Tiger

İkinci av
SHIMANO SOARE Cİ4+ S703
Shimano Stradic 1000 FL
Toray 0,3 pe
İntech 0,12 Lider
0,5 - 1,5 Gr arası jighead
Gulp Orange Tiger
Hocam bu mevsimde bu rapor içimizin yağlarını eritti.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Kurdun dişine kan değince kurtlar rahat durmadı :) windy ve meteoroloji deki anlık rüzgarı umursamadan saat 21 de meraya geldik bir fark ile @Gorkembjk misafirimiz oldu :) 100 metre sağa 100 metre sola derken bazen seyrek bazen ardı ardına gelen balıklar ve skor sayma enstantane si ile keyifli bir av oldu @Umut19 ufaklığa ayırdığımız balıklar hariç balıklar ektedir :) toplam 83 parça , havanın ciddi soğuması ile avı 01:00 civarı sonlandırdık @Bedri35 yeni kamışın hakkını verdi :) sezon hızlı başladı gibi devamı da güzel gider İnşallah
Oltası suda olan ava ve avlağa saygısı olan herkese rastgelsin..

Ekli dosyalar

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
14.05.2024
Kimseler gitmez dediğim merada 5 6 tane oltacı görünce ( spin takıma silikon takılarak çapari gibi atan ) mecburi Kuleliye geçtim taşların üstünü ilk defa bu sene bu kadar kalabalık görüyorum spin dışında ya lrf ye ciddi bir eğilim var yada daha önce ben dikkat etmiyordum :) 1 kiloya tamamlamadan avı sonlandırmışım keyifli bir avdı ara ara istavritin kıyıya kadar çıkmasından arkasında birşey mi var acaba derken yanımdaki arkadaş 1 çinekop çekti ilerleyen süreçte nasıl olacak merak ile bekliyorum :)

07.04.2024

Kişisel lrf rekorum balık nerdeyse hiç kesmedi akşam saat 22 gibi başladığım avı sabah gün aydınlanırken çaparici arkadaşların gelmesi ile sonlandırdım..
Yaklaşık 1 aydan fazla zamandır mera gündüz çaparide gece lrf de verimli arada seyrek arada çok yoğun günler olsa da balık boyları kalama sesleri derken geçen seneki kraça facialarından sonra ilaç gibi geliyor :)

Daiwa Ballistic RF 213cm 1-5 gr ---- Daiwa Regal 1000 lt -- Kairiki 0,06mm -- 0,14 lider 2,2 gr #6 numara iğneli jighead son birkaç avdır istavrite büyük iğne kullanıyorum arada kraça vuruşları olsada oltaya takılan çoğu zaman iri istavrit oluyor.
Oltası suda olana rastgelsin..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
14.05.2024
Kimseler gitmez dediğim merada 5 6 tane oltacı görünce ( spin takıma silikon takılarak çapari gibi atan ) mecburi Kuleliye geçtim
Kimse gitmez dediğim merada bu sefer kimse yoktu :D geçen sene forumdan @huseyind abimin tavsiyesi ile ağustos ayı içersin de yokladığım meraya dün akşam suyu itibari ile tekrar ziyaret ettim akıntının çok fazla olduğu merada LRF ile balığı bulduğun noktaya her seferinde jighead i indirmek gerçekten yorucu ve zor su çok fazla ava müsade etmedi fakat yine 25 cm istavritler uzun uzun bekleyişlerin tesellisi oldu av yaklaşık 3 saat sürmüştür bunun 45 dk yada 1 saati su biraz sakinleyip aksiyona izin verdi..
Ayrıca meraya geldiğimde hava kararmamıştı gün batımına yaklaşık yarım saat vardı ve iri balıklardan 2 tanesini o zaman diliminde aldım şimdi aklımda bir soru işareti daha oldu acaba gece jig ile bu bölgede aldığım istavritler diğer bölgelerde olduğu gibi gün içinde de jig ile av veriri mi ?

Oltası suda olana rast gelsin ..
Daiwa Regal 1000 lt
Gosen w8 0,06pe
0,14 lider
3 gr #6 numara iğneli jighead

Ekli dosyalar

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yarım veya 3/4 Tavalık çıkmış, tebrikler

Bu aralar iş güç ve özel sebeplerden uzak kaldım. Yarın sabah önce palamut sonra istavrit deneyeceğim. Bana da rastgelir inşallah

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Yarım veya 3/4 Tavalık çıkmış, tebrikler

Bu aralar iş güç ve özel sebeplerden uzak kaldım. Yarın sabah önce palamut sonra istavrit deneyeceğim. Bana da rastgelir inşallah
Rastgele hocam palamut için çok reklam yapıyorlar ama daha sahada görmedik olanı biteni ne var ne yok raporunuzu bekliyoruz

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Rastgele hocam palamut için çok reklam yapıyorlar ama daha sahada görmedik olanı biteni ne var ne yok raporunuzu bekliyoruz
Emirgan ve Rumelihisarı taraflarını yoklayacağım, yarın sahadan bilgi veririm geçmişe dönük ve güncel olarak nasipse :)

ahmedoluk

Üye
Palamut ayın 12-13'ü çok vardı(25-30 cm), ondan önce 5-6-7-8 baya yaptı ama o zaman boylar çok küçüktü. Salıdan beri tek tük alan dışında balık yok. Pazartesi hava değişecek, yine yapar sanırım.

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dün emirgan yaptı dediler ama gözümle görmedim. Onda da var dedikleri 7-8 parça. Lakin iğne atsan yere düşmez durumda.

Bugün Hisarda palamut alabilen yoktu.İstavritcilerin gözdesi aşiyan dolgu bomboştu zaten. Yani istavrit de yok.

Kendi adıma takım açmadım. Ancak anladığım ve gördüğüm şu değmez bir balık var ve güneşin altında deniz kenarında beklenmez :)