Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Kimse gitmez dediğim merada bu sefer kimse yoktu :D geçen sene forumdan @huseyind abimin tavsiyesi ile ağustos ayı içersin de yokladığım meraya dün akşam suyu itibari ile tekrar ziyaret ettim akıntının çok fazla olduğu merada LRF ile balığı bulduğun noktaya her seferinde jighead i indirmek gerçekten yorucu ve zor su çok fazla ava müsade etmedi fakat yine 25 cm istavritler uzun uzun bekleyişlerin tesellisi oldu av yaklaşık 3 saat sürmüştür bunun 45 dk yada 1 saati su biraz sakinleyip aksiyona izin verdi..
Ayrıca meraya geldiğimde hava kararmamıştı gün batımına yaklaşık yarım saat vardı ve iri balıklardan 2 tanesini o zaman diliminde aldım şimdi aklımda bir soru işareti daha oldu acaba gece jig ile bu bölgede aldığım istavritler diğer bölgelerde olduğu gibi gün içinde de jig ile av veriri mi ?

Oltası suda olana rast gelsin ..
Daiwa Ballistic RF 213cm 1-5 gr
Daiwa Regal 1000 lt
Gosen w8 0,06pe
0,14 lider
3 gr #6 numara iğneli jighead
Maşallah, avın bereketli olsun. Katılacağım sana bi akşam. Şuan gelme imkanım yok. Epeydir tavada balık kızartmadım. Gitmem lazım acilen :)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Yemlik balık tutma oranını arttırmak için başladığım bu disiplinde balıkçılık kariyerimin en keyifli avlarından birini yapacağım hiç aklıma gelmezdi :) hafif takım ile benim için gerçekten keyifli ve mücadele olarak tatmin edici bir avdı..
Yer : Mersin
Takım Bilgisi :
Crostage 0.6-10
Regal 1000
Gosen w8 0.6 pe
0.20 mm lider
Kendo zero karides desen
Screenshot_2024-10-28-12-22-02-394_com.miui.gallery.jpg
Screenshot_2024-10-28-12-22-06-037_com.miui.gallery.jpg

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bir önceki av raporu gibi bu da sürpriz bir av raporu olsun..
İstanbul'da keyifli bir sezon geldi ve geçiyor spin ve kurşun arkası ile pandemi dönemini aratmayan sayılarda fakat lüfere hasret şekilde bir sezonun sonuna geldik diye düşünüyorum bu kadar çinekop sarıkanat katliamı yeter diyerek LRF ile acaba baba istavritleri bulabilirmiyim düşüncesi ile meralarımı yoklamak üzere yola çıktım Anadolu yakasında genelde meralarımda spin yapan arkadaşların olması ve boş yer bulamamam sebebiyle 2 saat in arabadan meraya bak dön şeklinde geçti sonrasında görece biraz daha sakin bir meramda spin yapan arkadaşlaradan müsade isteyerek bir köşede başladım atış yapmaya birkaç atıştan sonra akıntıdan kaynaklı ağırlık arttırdım ve ilk balık geldi önce istavrit sandım sonra aynasını görünce dişli olduğunu anladım :) balığı aldıktan sonra spinci arkadaşların balık girdi söylemi ile atışlara devam etmesi beni biraz engellesede balığın girmediğini aslında hep orda olduğunu ve dipte yattığını benim ile birlikte öğrenmeleri ile atış yapmaktan vazgeçtiler :) 27 parça ile bu müthiş keyifli avı sonlandırdım..
Takım bilgisi :

Crostage 0.6-10
Regal 1000
Gosen w8 0.6 pe
0.20 mm lider
7 gr mafsal , 2 numara iğne
Gulp camo , natural

Ekli dosyalar

E

Erden Eren

Misafir
Bir önceki av raporu gibi bu da sürpriz bir av raporu olsun..
İstanbul'da keyifli bir sezon geldi ve geçiyor spin ve kurşun arkası ile pandemi dönemini aratmayan sayılarda fakat lüfere hasret şekilde bir sezonun sonuna geldik diye düşünüyorum bu kadar çinekop sarıkanat katliamı yeter diyerek LRF ile acaba baba istavritleri bulabilirmiyim düşüncesi ile meralarımı yoklamak üzere yola çıktım Anadolu yakasında genelde meralarımda spin yapan arkadaşların olması ve boş yer bulamamam sebebiyle 2 saat in arabadan meraya bak dön şeklinde geçti sonrasında görece biraz daha sakin bir meramda spin yapan arkadaşlaradan müsade isteyerek bir köşede başladım atış yapmaya birkaç atıştan sonra akıntıdan kaynaklı ağırlık arttırdım ve ilk balık geldi önce istavrit sandım sonra aynasını görünce dişli olduğunu anladım :) balığı aldıktan sonra spinci arkadaşların balık girdi söylemi ile atışlara devam etmesi beni biraz engellesede balığın girmediğini aslında hep orda olduğunu ve dipte yattığını benim ile birlikte öğrenmeleri ile atış yapmaktan vazgeçtiler :) 27 parça ile bu müthiş keyifli avı sonlandırdım..
Takım bilgisi :

Crostage 0.6-10
Regal 1000
Gosen w8 0.6 pe
0.20 mm lider
7 gr mafsal , 2 numara iğne
Gulp camo , natural
İstanbul kıyıdan av pazarı / piyasasında fikrini ve deneyimlerini önemseyip, sıklıkla aradığım, çeşitli konularda fikir teatisi yaptığım ve hatta danıştığım 4-5 balıkçıdan birisin. Benim için balıktaki en önemli 2 kıstas olan istikrar ve isabetli tercihler hususlarında muazzam yeterliliğe sahip, tam olarak 'üstad' kategorisinde bir arkadaşsın.
Ellerine, emeklerine ve telefonlardaki bilgi aktarımlarına sağlık güzel insan Ömer. :)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
İstanbul kıyıdan av pazarı / piyasasında fikrini ve deneyimlerini önemseyip, sıklıkla aradığım, çeşitli konularda fikir teatisi yaptığım ve hatta danıştığım 4-5 balıkçıdan birisin. Benim için balıktaki en önemli 2 kıstas olan istikrar ve isabetli tercihler hususlarında muazzam yeterliliğe sahip, tam olarak 'üstad' kategorisinde bir arkadaşsın.
Ellerine, emeklerine ve telefonlardaki bilgi aktarımlarına sağlık güzel insan Ömer. :)
Abi, bu kadar güzel şeyler söylemişsin, insanın yüzü kızarıyor vallahi! :) İstikrar da isabet de karşılıklı; senin ve senin gibi bilgi alışverişi yaptığım kıymetli arkadaşların tecrübelerin ve paylaşımları bana çok şey katıyor. Her zaman elimden geldiğince destek olmaya hazırım :)
Tecrübe, zor kazanılan ama kolayca paylaşılabilen bir olgudur; paylaşmak ise ayrı bir güzelliktir :)

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
Merhaba bende yeni bir Lrf set yaparak aranıza katıldım , Anadolu yakasında boğaz hattında av yapacağım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bugun ikinci lrf avıma gidiyorum. Gecen gittiğimde deniz çok dalgalı ve rüzgar vardı. Sıfır cekmiştim. Bakalım bugün ne olacak. İnşallah merada tecrübeli birileri vardır da yardımcı olurlar yoksa yine sıfır çekerim gibime geliyor:)

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mera dediğim de Karaköydeki Kadıköy İskelesinin yanı :)