Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hafta sonu bizim de Gürpınar tarafına niyetimiz var.Herkese selam malum havalar çok soğuk tembellik etmeyip kar kış demeden soğuga aldırmadan dün akşam c.tesi akşamı lrf ve spin avına gitmeye karar verdik @spinci abimle Gürpınar yan taraflarında saat 18:30da oltaları sallamaya başladık rapala denemelerimiz boş geçti ve lrfye dönmeye karar verdik rüzgar bizden yanaydı arkamızdan denize doğru esiyo dolunayda var ümitliydik ilk 30 dk. Her lrf avımın olmazsa olmazı kaya balığı misafirim oldu tekrar ait olduğu denize yolladım15 dk geçtikten sonra oltada mükemmel bi vuruş hissettim lrf oltası malum ince çabuk büküldüğünden abartısız 2 büklüm oldu misinayı sarıyorum bi yandan kalaması kapalı ama o makinadan vızz vızz sesi mükemmel geliyo çok güzel kafa vuruşları atıyo sağa sola kaçıyodu balığı yorarak hızlıdan kıyıya cektim ve o güzel yüzü göründü çok güzel iri karagöz boyu 43 cm kilosu 1.5-2 kg üzeri rahat var benim için çok güzel bi av deneyimi oldu daha iyileri sizlerin olsun bütün hobidaşlara rastgele..
Ekipman
Kamış:Shimano catana 2.70 1-11 ul
Makine:Shimano catana 1000
İp:Fins örgü ip 0.10 mm
Yem:Berkley Sandworm
Jig Head:Cultiva 4gr
![]()
![]()
Ben de karışma problemi yaşamayacağımı bilsem hemen alıcam 0.08 lik ip misinayı ama hem fazladan para ver, hem de rezilliğini çek olursa diye korkuyorum. Fc olayı da bana kullanışsız geliyor. Yani yem değiştirirken uğraşması zor geliyor açıkçası. Bir de ince ip misina kullanıcaz zaten görünmezlik ile ilgili problem olmaması lazım benim mantığıma göre. Sizin kullandığınız fc görünmez misina mı? Fc yi görünmezlik için mi kullanıyorsunuz yani?ben fins windtamer 0,06 ip misina aldım gayet memnunum. hem atış mesafem arttı hem de karışma olayı yaşamadım. önüne yarım metre 0,18 sufix fc misina ekledim.
Hem görünmezlik için hemde esneklik açısından. ben genelde fırdöndü kullanıyorum, her seferinde fır döndüyü sök tak ip misina zamanla azalıyor. böylece ondan da kurtulmuş oluyoruz.Ben de karışma problemi yaşamayacağımı bilsem hemen alıcam 0.08 lik ip misinayı ama hem fazladan para ver, hem de rezilliğini çek olursa diye korkuyorum. Fc olayı da bana kullanışsız geliyor. Yani yem değiştirirken uğraşması zor geliyor açıkçası. Bir de ince ip misina kullanıcaz zaten görünmezlik ile ilgili problem olmaması lazım benim mantığıma göre. Sizin kullandığınız fc görünmez misina mı? Fc yi görünmezlik için mi kullanıyorsunuz yani?