Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Abi bizim hatun hafta sonu arabaya el koydu. Kandırabilirsem alıp arabayı geleceğim bende.
Bende de aynı durum var ablası gelecek arabayı bize bırak dedi o şartla izin koparabildim . bende sağ olsun arkadaşlarla bir aksilik olmaz ise gideceğim :)

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
İnşallah gelirsin kardeşim

yayan

Üye
Adı
Yilmaz kartal
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Iyi aksamlar. Daiwa crossfire 3-15 gr 1.80m kamisim var. Lrf icin cok uygun bir kamis degil sanirim. Daha cok light spin kamis diyebiliriz. Sizce lrf icin 1-7 gr kamis almali miyim? 150-200 tl araliginda ne onerirsiniz?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Iyi aksamlar. Daiwa crossfire 3-15 gr 1.80m kamisim var. Lrf icin cok uygun bir kamis degil sanirim. Daha cok light spin kamis diyebiliriz. Sizce lrf icin 1-7 gr kamis almali miyim? 150-200 tl araliginda ne onerirsiniz?

Geçenlerde Balza Japana 210 3-15 kamış satın aldım. Gerçekten hassas bir kamış, LRF ve yeri geldiğinde 10-15 gramlık sahteleri çalıştırmak niyetiyle edindim. Beni üzmedi, 10 gram Hansen Pilgrimi spin kamışıyla atılan mesafeden daha ileriye atabildim. Düşük gramajdaki silikon ve jigleri de sorunsuz bir şekilde kamışta hissettim. Denemeden uygun değil demeyelim, hassas bir kamış ise gayet güzel çalışabilir.

Ama tam LRF kamışı dediğimiz de kürdan inceliğinde, maksimum 9-10 gram atarlı kamışlar olduğu bir gerçek. Elimdeki 1-9 atarlı diğer kamış bunu doğruluyor.

yayan

Üye
Adı
Yilmaz kartal
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Atar meselesinin yaninda boy meseleside var. Benim kamisin uzunlugu 1.80 m. Uzaga atis icin daha uzun daha iyidir sanirim?

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
min 2 max 240 LRF de iyidir. atara gelince 0,5 - 10 gr aralığında bir kamış olması lazım. kamış alırken ucunun solid ya da tubular uçlu olmasına dikkat edin derim. tabi kullanılan bölge kullanım amacı felan önemli detaylar da gerekli.

Red Snapper

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Silikon&jighead ağırlıklı çalışacaksanız almanızı öneririm. Elinizdeki kamışla da olur ama daha hassas bir kamış lrf den daha fazla zevk almanızı sağlayacaktır. Solid uçlu olanlara bakarsanız hissiyatı daha iyi olur. Söylediğiniz fiyat aralığında birçok urun var. Ben favorite white bird 0.5-5g kullanıyorum ve kamıştan memnunum. Tabi avlanacağınız bölge ve hedef balıklar da önemli. Bölge ve hedef balıkları söylerseniz daha net tavsiyeler de gelecektir.