LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

bakalım su balzayı bende satın aldım deneyip performansını görelim. lrf sararsa ilerde iyi bir ekipman kurarım diye umuyorum.

bakalım su balzayı bende satın aldım deneyip performansını görelim. lrf sararsa ilerde iyi bir ekipman kurarım diye umuyorum.

Hadi bakalım Geçmiş olsun
Mikrop bulaşmış 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Yayılacak
Ama zevkli be kardeşim istavritin gelişi bile takır takır mübarek sarıkanat gibi 😉

Hayırlı olsun @luk3rs Kardeşim

En yakın zamanda raporlarını bekliyoruz 😉

Hadi bakalım Geçmiş olsun
Mikrop bulaşmış 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Yayılacak
Ama zevkli be kardeşim istavritin gelişi bile takır takır mübarek sarıkanat gibi 😉

Hayırlı olsun @luk3rs Kardeşim

En yakın zamanda raporlarını bekliyoruz 😉

abi insallah bakalım nasıl baslarsa öyle mi gider ne olur göreceğiz 🙂

@luk3rs hayirli olsun. Benim baslangicta bos döndüğüm çok oldu. Ama kritik bir iki konu var. Birincisi silikon. Çin isine girmeni tavsiye etmem. Kokulu tercih etmek cok avantaj sagliyor ama tabii fiyatlar yüksek. Bilinen bir iki marka var. Gercekten iyiler. Jig head de farkli gramajlarda elinde olmasi iyi olur. ornek olarak, Stoperli ciltiva 2.2 grdan cok memnunum.
Bir de hirsiz igne olayini es gecme hemen uygulamani tavsiye ederim. Hangi balik olursa olsun her balik bir sey ogretiyor. Son 1 ayda yaklasik 6-7 av yaptim. Az gibi gozukse de bu bile olayi anlamak ve en onemli konu olan aksiyonu cozmek icin yol kat etmemi sagladi. Bol trofeli avlarin olsun.

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@luk3rs hayirli olsun. Benim baslangicta bos döndüğüm çok oldu. Ama kritik bir iki konu var. Birincisi silikon. Çin isine girmeni tavsiye etmem. Kokulu tercih etmek cok avantaj sagliyor ama tabii fiyatlar yüksek. Bilinen bir iki marka var. Gercekten iyiler. Jig head de farkli gramajlarda elinde olmasi iyi olur. ornek olarak, Stoperli ciltiva 2.2 grdan cok memnunum.
Bir de hirsiz igne olayini es gecme hemen uygulamani tavsiye ederim. Hangi balik olursa olsun her balik bir sey ogretiyor. Son 1 ayda yaklasik 6-7 av yaptim. Az gibi gozukse de bu bile olayi anlamak ve en onemli konu olan aksiyonu cozmek icin yol kat etmemi sagladi. Bol trofeli avlarin olsun.

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alper hocam aynen degerli fikirlerin için tesekkür ederim, dediğin gibi kokulu silikon agırlıklı calısmayı deniycem, hırsız igneyi elimden geldikce deneyeceğim, bakalım dediğin gibi hemen pes etmeden uzun süre hissiyatı ve aksiyonu anlamaya calısacagım umarım meyvesini alırım.

Merhabalar,
Dun gece @Lüfer53 ile hızlı bir kararla merada bulustuk. Bir önceki avdan sebep icimiz kıpır kıpır. Yine aynalar vuruslar var.
Ilk atisimda balığı aliyorum ama ne balık🙂 sanirim 7 cmlik bir kırlangıç(başka bir balik da olabilir cok küçüktü ). Hemen iade. Tekrar devam atışlara ve bir balik daha. O da ayni, foto asagida. Ayni balik tekrar geldi sanirim 🙂
Vuruslar sertlesmeye ve artmaya baslamisti. Tam o sirada silikondan parca gidince, forumda bahsedilen katil ispariler burada dedik. Ve ardindan cok guzel dakikalar geldi. 19 cmlik ispari kiyidaydi ve silikon da saglam.
Hirsiz olmasina ragmen silikonu igneden cekip alan baska bir baliga ise buradan tebriklerimi gonderiyorum. Arada iki de istavrit aldim. Avi sonlandirdim.
@Lüfer53 de gece boyu vuruslar aksiyonlar yasadi. 5 cm berkley calisti, hirsiz olmadan. Ben ise 15 cm berkleyi ikiye bolup kullandim. Rastgele
Takimlar:
Makine:Okuma dead ringer 25
Kanis: Okuma dead ringer 2-12 240 cm
Leader var.
2.2 gr cultiva stoperli jig head
Berkley 15 cm gulp sandworm
Not: Istavritin biri baby jig ile alindi.
e445a7bb876e9b1da5320c5b288f15c3.jpg
f172a520844fdfb383e83775dcc228ef.jpg

Tebrikler. Guzel bir av olmus.

Hafta sonu hanımla biraz dolaşalım dedik, ben de durumdan istifade edip lrf takımını yanıma aldım, belli mi olur belki bir aşılama olur diyerekten🙄 Gittiğimiz yerdeki iskeleden deneme yapalım dedim ve takımı kurdum. Yanıma sadece kamış, makine ve küçük bir kutuda baby jigler almıştım. Su hafif çalkantılıydı ilk atışımı yaptım ve aksiyona yeni başlamıştım ki çok güzel bir vuruş ve kalama sesi. Bir taraftan balığı çekiyorum bir taraftan hanıma anlatıyorum. O da ilk kez şahit olduğundan epey heyecanlandı, derken balığı kıyıya almayı başardım. Çok güzel bir mırımır evde tarttığımda 420 gr geldi.. Arkasından yaptığım atışlardan birinde çok sağlam bir vuruş daha aldım ve sıktığım kalamayı cayır cayır açtı ama çekerken iğneden kurtuldu. Artık ne olduğu bizim için tam bir muamma🙂 Yaklaşık bir saatlik eğlenceden sonra normal programımıza geri döndük ama oldukça eğlenceliydi.
(link)
Kamış: Solpara 0.6-10 Aji
Makine: Exage 3000 sfd
İp: Daiwa jbraid 0.6 pe
Şok: 0.20 mono misina
Sahte: jigpara 7 gr

Tebrikler. Epey bir kanli olmus 🙁

Dün akşam yine ufak bir lrf macerası yaşamak istedim 21:00 gibi meradaydım. Önce biraz gözlem yaptım mera çok hareketsizdi. Sonra güzel bir iskorpit heyecan yaşattı bize ancak kayalatın arasıa düşürdüm balığı suya geri göndermek için bişeyler ararken kedi geldi ve iskorpiti alıp kayaların altına girdi bişey olurmu diye endişelendim önce ama avın sonunda gördüm kediyi sapasağlamdı.59992 dosyayı görüntüle
Daha sonra bir süre vuruş alamadım biraz mola verdim. Tekrar başladım ufak bir kırlangıç geldi.59993 dosyayı görüntüle
Suya iade ettikten sonra ava devam ettim güzel bir vuruş aldım bu sefer ama sadece vuruşla kaldı oltayı çektiğimde yemin yarısı yoktu.59994 dosyayı görüntüle
Mera bir şekilde canlanmıştı ancak istediğim balığı bir türlü alamıyordum. Son olarak yine yavru bir kırlangıç daha geldi ondanda şöyle güzel bir kare alı
p suya iade ettikten sonra avı sonlandırdım.59995 dosyayı görüntüle

Yer: Marmara Anadolu Yakası
Kamış: Balza Japana 2.10 1-7g
Makine: okuma drg-10
1.7 gr jighead+hırsız iğne
Berkley gulp 5 cm

Tebrikler. Heyecani bol bir gece olmus. Kokusuz silikon denediniz mi hic?

Tebrikler. Heyecani bol bir gece olmus. Kokusuz silikon denediniz mi hic?
Abi dün Sarıyer tarafına götürdüm aile eşrafını. Oyalanayım dedim biraz pembe mutant taktım tık YÖK. İsome l beyaz taktım daha aksiyon vermeden vuruşları hissetmeye başladım. Çok küçük ebatlarda 4-5 Kaya balığı yakaladım. Bir de kıyıda kefal düşürdüm. Kokulu silikon ile beklemeli av bile yapabilirsin.

Back