LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

Hava durgun ise 2 gr civarı herhangi bir jighead kullanabilirsiniz. Rüzgar yada akıntı olursa 4 grama kadar çıkılabilir. Hedef her zaman kullanabileceğiniz en düşük ağırlığı kullanmak olmalı. 3-4 gr için cultiva x-head tavsiye edebilirim. 2 gr için decoy jighead'lere bakabilirsiniz. Düşük gramajlarda cultiva'nın iğnesi biraz zayıftır.
cultiva deyince aklıma geldi, abi ucuz ama kaliteli dediğimiz kgood jigheadlere nolmuş öyle ya, 5tllik jighead 12tl olmuş bilmiyorum haberin var mı ama napacaz böyle her akşam 3 jighead taktıran adamım ben

Lrfnin verdikleri. İkiside suya geri iade edildi
IMG_20190527_005151.jpg
IMG_20190526_224102.jpg

cultiva deyince aklıma geldi, abi ucuz ama kaliteli dediğimiz kgood jigheadlere nolmuş öyle ya, 5tllik jighead 12tl olmuş bilmiyorum haberin var mı ama napacaz böyle her akşam 3 jighead taktıran adamım ben

Zamanında çok fazla malzeme stoğu yaptığımdan şimdilik jighead konusunda da sıkıntı çekmiyorum ama ilerisi için maliyet düşürmek adına farklı fikirlerim var. Stoperli hırsız iğne bağlayıp üzerine istenilen ağırlıkta kıstırma kurşun yada delikli kurşun takılarak kullanılabilir diye düşünüyorum. 2-3 cm civarı uzunluk ideal olacaktır. Yada mafsallı kurşun alınıp geniş delikli iğne yerine yine bu hırsız iğne bağlanabilir. Jighead için yapmadığımdan alttaki fotoda hırsız biraz uzun ama yine de iş görecektir. Hatta düz sarımda güzel aksiyon alacaktır diye düşünüyorum. İstavrit için isome ip üzerine geçirilip iğne uçtan çıkarılırsa yem kaybı da az olacaktır. Bu akşam kısmetse denemeye çalışacağım.

87961c51e9a.jpeg

Son düzenleme:
LRF avı yapmayı düşünenler İstanbul bölgesi için konuşuyorum her yer başladı diyebilirim iyi avlar.
LRF avlarında hep çeşitli jigler kullanıyorum ama ilk defa şu silikon kurt 1.5gr jigheadleri deneyeceğim, en etkili bölge sizce hangisi? boğaz kenarı mı? yoksa bostancı, maltepe , pendik, vs sahil boyu mu?

LRF avlarında hep çeşitli jigler kullanıyorum ama ilk defa şu silikon kurt 1.5gr jigheadleri deneyeceğim, en etkili bölge sizce hangisi? boğaz kenarı mı? yoksa bostancı, maltepe , pendik, vs sahil boyu mu?
İstanbul için silikonlar çok daha verimli. Gece 9 dan sonra deneyin. Yer olarak en etkili yeri bilmiyorum ama avcılarda bile sayısız vuruş alıyorum. Mutlaka hırsız kullanın hırsız olmadan 20 balık alacaksam 4-5 tane alıyorum ancak

İstanbul için silikonlar çok daha verimli. Gece 9 dan sonra deneyin. Yer olarak en etkili yeri bilmiyorum ama avcılarda bile sayısız vuruş alıyorum. Mutlaka hırsız kullanın hırsız olmadan 20 balık alacaksam 4-5 tane alıyorum ancak
Hangi silikonu kullanıyorsunuz

Back