LRF (Light Rock Fishing) disiplini ile yapılan av raporları

İstanbul için silikonlar çok daha verimli. Gece 9 dan sonra deneyin. Yer olarak en etkili yeri bilmiyorum ama avcılarda bile sayısız vuruş alıyorum. Mutlaka hırsız kullanın hırsız olmadan 20 balık alacaksam 4-5 tane alıyorum ancak
Öncelikle bilgiler için teşekkür ederim, savage gear micro ragworm kitini almıştım, İsome L ve Gulp Baby Sardine yazmışsınız bunları da deneyeceğim.

Genelde gündüz daha doğrusu öğlen lrf ye vakit ayırabiliyorum kokulu silikonlara arada sırada vuruş alırken jiglere hemen hemen hiç vuruş alamıyorum. Acaba gece veya sabah suyu avlanıldığında jiglerin verimi artıyor mu öğlene nazaran ?

Lrf ile güzel bir gece daha
IMG_20190530_051745.jpg

Birde şöyle sorayım lüfer sarıkanat için kullanılan jig ile mırmır Karagöz v.s yakalanabilirler mi ?

Bazı marka jigler var mesela Majorkraftın çoğu noktada en ufak boylarını tercih ederseniz silikondan daha başarılı oluyor. Jig kullanmak istiyorsanız şuna dikkat etmelisiniz balığın gezdiği minimum mesafeye ulaşabileceğiniz en ufak jig ile av yapabilirseniz avcılığınız ve alacağınız balık miktarı buna bağlı olarak daha iyi miktarlarda olacaktır. Bu prensipi LRF avlarının tümünde uygulayın balığın suyuna inebileceğiniz minimum ağırlıklı jighead silikon kombinasyonu da daha avcı olacaktır. Bu lüfer avında da böyle balık ağzına daha rahat uyan yemi daha çok tercih eder. 9 cmlik aynı model sahte 18 cmlige göre eğer balığın olduğu mesafeye ulaşıyorsa daha verimli olur.

merhaba hobidaşlar ben bir şey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.Yeni piyasaya çıkan lucky john sıvılı silikonları deneyen ve verim alan oldu mu?
Fiyatı berkley gulplardan pahalı .berkley kadar iş yapar mı?
kullanıp verim alan olduysa ne tür balıklar alınıyor?

Bir kaç gün önce deneme şansı buldum ama balık çok kısır olduğu için net birşey söylemem doğru olmaz. O akşam isome bile iş yapmadı maalesef. Lucky john ile 1-2 vuruş aldım, tahminim ispariydi, silikonun kuyruğunda ufak bir kesik bırakmış ama kopartamamış. Esneklik olarak isome berkley arası bir esnekliği var, sağlamlık olarak ikisinden de sağlam duruyor, kokusu oldukça baskın ve tatlı bir koku, bir kaç gün içinde tekrar deneyeceğim.

merhaba hobidaşlar ben bir şey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.Yeni piyasaya çıkan lucky john sıvılı silikonları deneyen ve verim alan oldu mu?
Fiyatı berkley gulplardan pahalı .berkley kadar iş yapar mı?
kullanıp verim alan olduysa ne tür balıklar alınıyor?
Uzun olan modeli diyorsanız istavritte başarılı olacağını düşünmüyorum zira çok sert. İlla ki avlar ama bi isome kadar avcı olamaz (o fiyat bandında olduğu için isome örneği verdim). Taş balıklarında ise muhakkak başarılı olacaktır diye düşünüyorum.
İstavrit için daha yumuşak ve daha küçük yemleri tercih edin.

Bir kaç gün önce deneme şansı buldum ama balık çok kısır olduğu için net birşey söylemem doğru olmaz. O akşam isome bile iş yapmadı maalesef. Lucky john ile 1-2 vuruş aldım, tahminim ispariydi, silikonun kuyruğunda ufak bir kesik bırakmış ama kopartamamış. Esneklik olarak isome berkley arası bir esnekliği var, sağlamlık olarak ikisinden de sağlam duruyor, kokusu oldukça baskın ve tatlı bir koku, bir kaç gün içinde tekrar deneyeceğim.
Bak şimdi beni de özendirdin alsak mı 😀

Back