Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

p.saez

Aktif Üye
Adı
Ömer Yavuz Sert
Kan Grubu
O Rh Negatif
Lrf avında shock leader ve sahte kısmında nippon ghost kullanan varmı? Sahtelerim genelde 10 gr 0.22 almayı düşünüyorum?
Merhabalar, taş altı balıkları riski yoksa ya da az ise nippon ghost benim de kullandığım ve memnun olduğum bir ürün. 0.17 lik kullanıyorum, 0.22 uygundur, fakat dediğim gibi kaya süntünmelerinde monoflament misinalar üzebilir.

FrostLord

Yeni Üye
Adı
Kadir Mert
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar. Forum yeni üye oldum. 2-12 gr atarlı bir kamışla 16 gr 'lık sahte kullanmamızda sıkıntı var mıdır? Herkesin avı bereketli olsun.

Ekli dosyalar

ince_hesap

Yeni Üye
Adı
Yasin
Selamlar. Forum yeni üye oldum. 2-12 gr atarlı bir kamışla 16 gr 'lık sahte kullanmamızda sıkıntı var mıdır? Herkesin avı bereketli olsun.
Merhaba. Kisa bir lrf deneyimim olabilir ama Bu konuya ait tecrubeye dayanan görüşüm var. O yuzden rahatlikla fikir belirtebilirim.

Atar araligi disinda ornegin 16gr sahte kullanmak bir yana..ust atar degeriniz olan 12 gr lik sahteleri bile atamayacaksiniz.

Aslinda atacaksiniz fakat hem atarken kamis hic beklemediğiniz sekilde tepki verecek, ya çok kisa mesafeye düşecek..ya da sizi atarken yoracak. Veya baska garip bir tepki verecek.

Kisacasi 6 7 gr atarken verdigi performansi vermeyecek..Yoracak dedigimi gerçekten atmaya calisinca anlayacaksiniz. zorlanacaksiniz. Hele 12 max iken 16 atmak kamisa zarar bile verebilir. Deneyip gormek sizin tercihiniz.

Rastgele

Not:
üst segment lrf kamislarini bilemem belki onlar icin atar araliginin tümü kullanilabilirdir.

Edit:imla

Mektupla

Daimi Üye

alpr1903

Yeni Üye
Adı
alper
Kan Grubu
B Rh Pozitif
şöyle ki en iyi verimi 2-8 gr sahteler ile alırsın. Hesaplama şöyle oluyor 2gr-12gr atarlı kamış için 2+12=14 / 2 ---> 7gr en iyi verim alabileceğin ağırlık. bahsettiğin 16gr ile elbette atarsın ama istediğin verimi alamazsın zamanla kamışı aşındırıp zarar verirsin.

alpr1903

Yeni Üye
Adı
alper
Kan Grubu
B Rh Pozitif
başlangıç için uygun fiyatlı ip ve lider önerebilir misiniz arkadaşlar? kafa karıştırıyor tam bir cevapta bulamadım.
Benim LRF takımına uyguladığım ve memnun olduğum uygun fiyatlı malzemeleri önerebilirim.
Okuma ALS 20 makina
Okuma Fuel Spin 2-12 kamış
Dynamic Pe 8x 0,8mm ip 100metre 50 TL
Nippon Ghost FluoroCarbon Lider 0,24mm 29TL bu ürün karbon kaplama tam carbon olanlarının fiyatı fazla oluyor ama bu da iş görüyor.
Yeni başlayacaksan ip kalınlığını muhakkak kamışın atarına göre seç, çok kalın ip erimi düşürür yeterli mesafelere atamazsın. Örnek Benim takımda 0,6mm ve 0,8mm uygundu ben 0,8 tercih ettim. bu arada kendo ipler daha uygun fiyat ama dayanıklılığı konusunda bir fikrim yok,aradaki fark 15-20 TL

Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kamışın atar aralığının üstünde atarsan kamışa zarar verirsin kırılmasa bile içindeki lifleri hasar alır ilerde 2 sene sonra kırılacaksa 1 sene sonra kırılır ama 2-3 gram üstünü önüne 10 metre ileri kamışın tansiyonunu kullanmadan bırakarak atıyosan bir şey olmaz ama 2-3 gram atım aralığı üzeri bile olsa kamışın tansiyonuyla uzağa atarak kullanırsan atım aralığı değerini geçmemeni öneririm makine neyse de kamışlarda garanti de olmuyor sıkıntı

Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Pozitif
başlangıç için uygun fiyatlı ip ve lider önerebilir misiniz arkadaşlar? kafa karıştırıyor tam bir cevapta bulamadım.
bence liderle hiç uğraşma kamış olarak ben okuma fuel spin aldım 0.8 8 atarlı makine olarak da okuma ceymar cxt 10 aldım 1000 lik makine önceden nomura akira 1-10 kamış ve nomura kanji f.w 1000 makine kullanıyodum onları değiştirdim bu şekilde şu an daha memnunum ayrıca okuma fuel spin 0.8.8 atarlı kamışı 130 liraya aldım sıfır olarak gayet güzel iş yapıyor makinede okuma ceymar cxt 10 ondan da çok memnunum onu da birinden aldım 240 liraya sıfır kutulu olarak bayiler pahalı satıyor biraz

Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda desteğinize ihtiyacım var.
LRF şamandıralı takım nasıl yapabiliriz.
6-10 gr şamandıralar arkasına jighead ve silikon uygulaması yapmak istiyorum. kösteği kaç cm yapmamı önerirsiniz?
Babam 2 gr jighead leri atmakta zorlandığı için ona böyle bir şeyler yapmayı düşündüm.
Yada sizlerin önereceği bir sistem varsa çok sevinirim.
1-2 gramlık küçük yuvarlak kurşunlar var jig headin az gerisine penseyle sıkıştır öyle atar