Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Sağolasın kardeşim bilgilerin için teşekkürler demekki kokulu silikonlar iş yapıyo bide ben kahverengini aldım gerçeğine uygun olsun diye ama gece açık renk daha mı iyi acaba diye şimdi kendime sordum eyvallah avların bol olsunAbi ben de forum vb yerleri takip ederek ve uygulayarak bir süredir bu işe aşinayım. Naçizane bildiklerimi aktarayım..
Hedef eşkina ise ben kokulu silikonlardan tavsiye ederim.
Berkley Gulp Bloody 5 cm yada Isome Marukyu L (renk size kalmış)
Eşkina, karagöz gibi balıklar için normal 6-8 numara kancalı jig yerine özel ve daha yayvan olan jig kullanmanızı öneririm.
Decoy ve Cultivada bu tip özel jigler var.
Kokulu silikonun esprisi silikonu dibe indirip (merayı iyi tanımanız lazım yosun bu senaryoyu bozuyor) kokusunu yayıp ilgi yaratmak ve sonra seri el hareketleri ile zıplatıp, boşluğunu alıp tekrar zıplatıp çekmek aksiyonu işe yarıyor. Sonrası nasip kısmet.
Bu iki silikon dışında Mebaru Aji Worm 5 cm Beyaz ve Pembe mutlaka çantanızda bulunsun.
Decoy round magic 2,5 gram 6 no iğneyi öneririm.
Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım
Krem kutularına olabilir kapağının arkasında conta gibi şey olanlardan sızdırmaz ben öyle yaptım bendeki silikonları su etki olsun diye balık yemi koydum içine silikonları denemeye fazla vaktim olmadı işe yararmı bilmiyorumaklıma yatan mama kavanozu oldu.2 tane yeterli olur benim için
Silikon da marka olarak aslında çok da önemli degil renk olarak beyaz ve simli renkleri tavsiye ederim uzunluk 5 cm idealdir Jighead olarak decoy Daiwa cultiva olabilir ağırlık 1-3 gr arası iğne boyuda 6 no is görürDiyelim ki LRF ile iri istavrit avı yapmak istiyoruz ve geceleri azman istavritlerin cirit attığı bir avlak biliyoruz
Slikon yem olarak marka , renk ve uzunluk ( cm ) seçiminiz ne olurdu .
Jighead ve iğne no su olarak en güvendiğiniz markalar nlerdir .
İstavrit olduktan sonra hemen hemen hareket eden görebildiği herşeye atlar. açık renkler parlak renkleri çok sever. mebaru aji worm benim favorim hem fiyat uygun hem de balık varsa alıyor. ama balık nazlıysa o zaman kokulu silikonlar daha verimli oluyor. 5 cm istavritte ideal boy. daha uzununu kuyruktan çekiştiriyor ama alamıyor. hırsız bağlasak aksiyonu bozuluyor. 6 numara jigheadler uygundur. akıntıya göre ağırlığını seçebiliriz. ya da kendi yaptığımız kıstırma kurşunlu takımlar da iş görür.Diyelim ki LRF ile iri istavrit avı yapmak istiyoruz ve geceleri azman istavritlerin cirit attığı bir avlak biliyoruz
Slikon yem olarak marka , renk ve uzunluk ( cm ) seçiminiz ne olurdu .
Jighead ve iğne no su olarak en güvendiğiniz markalar nlerdir .
Mera işi kolaySilikon da marka olarak aslında çok da önemli degil renk olarak beyaz ve simli renkleri tavsiye ederim uzunluk 5 cm idealdir Jighead olarak decoy Daiwa cultiva olabilir ağırlık 1-3 gr arası iğne boyuda 6 no is görür
Bu tavsiyelere sende azman istavrit merası söylersin artık![]()