Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Toncikitus

Aktif Üye
Adı
Emre

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
160 gr kamış bu daha ağır hocam. bir de bu spin ve lrf arası bi kamış. Valla açık söyleyeyim hem spin hem lrf yapacam ben diyosanız bu işten de spinden de zevk almazsınız. spin rapalaları atarken güvenip kamıştan abanarak atamazsınız. lrf için alt aralık ne kadar düşük, o kadar aksiyon. Bu kamış çok uzun. lrf için genelde ideal kamış aralığı da 200-220cm arasıdır. üst aralığı 12 gr üzeri kamışlar bence lrf kamışı değildir.
Bir de yahu 20 gr yukarı dedik diye ağır mı diyo 20 cm için çok mu uzun diyo diyeceksin. Bunları da olta attıkça ideal ölçülerin neden öyle olduğunu anlayacaksın. Ben nomura hiro aldım 116 gr ağırlığında. 95 gr kamıştan bu ağırlığa çıkınca yorduğunu hissettim. Tecrübelerimden yola çıkarak böyle bir yorum yaptım. Tabi ki bunlar nacizane fikirlerim :) herkes böyle düşünmeyebilir :)

alperserttas

Aktif Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Günaydın
Bir de bunu inceleyin. 1 paket alıp çok memnun kalınca 1 paket daha aldım. Çevremde kullanan çok insan var ve memnunlar. Fiyatı da çok uygun.

Küçük jig kanca wight 3g yüksek kaliteli kurşun jig kafa balıkçılık kanca yumuşak lure worm kanca 50 adet/grup
http://s.aliexpress.com/6j2EZFVZ
(from AliExpress Android)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu ilanı görmemiştim. Ben de bu üründen temin etmiştim. Geldiğinde ürün 2,8gr ağırlığında geldi. iğneler çok sağlam ve kaliteli. tuttuğum pisi balıklarını bu iğnelerle tuttum. Ama bendekilerin kötü yanı, misinaları düğüm yerinden kopartıyor. Çapak mı var diye baktım ama sanırım o demir yerlerde bir problem var. Bunu da klips kullarak çözdüm. sonuçta çöpe atacak değiliz :D

ykslclb

Yeni Üye
Adı
ykslclb
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu ilanı görmemiştim. Ben de bu üründen temin etmiştim. Geldiğinde ürün 2,8gr ağırlığında geldi. iğneler çok sağlam ve kaliteli. tuttuğum pisi balıklarını bu iğnelerle tuttum. Ama bendekilerin kötü yanı, misinaları düğüm yerinden kopartıyor. Çapak mı var diye baktım ama sanırım o demir yerlerde bir problem var. Bunu da klips kullarak çözdüm. sonuçta çöpe atacak değiliz :D
Aynen. Ama iğneleri on numara. Öyle klasik çin işi kalın iğne değiller yani.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
tam LRF yaptığım bölgeler. bakalım neler olacak. çalışma sonrası balık yapabilir de yapmayabilirde.

onrayt

Aktif Üye
tam LRF yaptığım bölgeler. bakalım neler olacak. çalışma sonrası balık yapabilir de yapmayabilirde.
Koy gibi olan o nokta bogaza katilmis olacak. Sahsi kanaatim akintidan oturu artik lrf cok zor olur. Tabi atip yurumek bir opsiyon :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi