Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

Syasar81

Yeni Üye
Adı
Sinan yaşar
Arkadaşlar merhaba, ismim sinan.
Bende seafariden favorite 1-7 gr. ve catana 1000 olan LRF setini ve kendo bazuka çanta, kendo fc, çeşitli jighead ve silikonlar sipariş verdim. Böylece aranıza katılmış oldum. Malzemelerim henüz gelmedi. Gümrükte olduğunu söylüyorlar bekliyorum.
LRF disiplininde hiç tecrübem yok. Ancak uzun yıllardır tatlı ve tuzlu su balıkçılığı yaptım. İzmirde oturuyorum. İzmir LRF grubuna da katılmak isterim.
Yakında birçok sorum olabilir ama şimdilik sadece kendimi tanıtayım dedim.
Herkese keyifli avlar dilerim.
Merhaba arkadaşlar.
Siparişim bugün ulaştı. Ekipmanlarım tamam. Fakat firmanın reklamında 0.14 mono misina olmasına rağmen bana 0.18 göndermişler. Genelde 0.14 civarı öneriliyor. Ne dersiniz 0.18 sarayım mı yoksa 0.14 mü alayım?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aliceylan

Üye
Adı
Ali CEYLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
hoşgeldiniz. kamışlar bu hafta gelecek sanırım geçen bende seafari store daydım. ekipmanlara kokulu silikonlar da eklemenizi tavsiye ederim. berkley sandworm 5 cm , berkley baby sardine ve isome marukyu kesinlikle tavsiye ederim.

Berkley SW Baby Sardine 2inç Lrf Silikonu Berkley Lrf | Hedef Balıkta
Marukyu Power İsome Slim Silikon Kurt 11 cm L Marukyu Lrf | Hedef Balıkta
Berkley Gulp Saltwater Sandworm 2inç Lrf Silikonu 24 Adet Berkley Lrf | Hedef Balıkta
Engin abi bunların hangi renklerini tavsiye ediyorsunuz peki , benzeri tatlı su için kullanılabilecek bir ürün var mı?

aliceylan

Üye
Adı
Ali CEYLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ve İskenderun Dörtyol yumurtalık çevresinde hiç lrf deneyen var mı ?

güngör köse

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar.
Siparişim bugün ulaştı. Ekipmanlarım tamam. Fakat firmanın reklamında 0.14 mono misina olmasına rağmen bana 0.18 göndermişler. Genelde 0.14 civarı öneriliyor. Ne dersiniz 0.18 sarayım mı yoksa 0.14 mü alayım?

Powerline Ultra Premium 0.16mm öneririm. işini görecektir. kullanıyorum ve çok memnunum.

Syasar81

Yeni Üye
Adı
Sinan yaşar
Powerline Ultra Premium 0.16mm öneririm. işini görecektir. kullanıyorum ve çok memnunum.
Bana da aynı markayı göndermişler. 6 kg. çekeri var aslında iyi misina. Ama 0.18 kalın gelir mi diye düşündüm sadece..
Neyse şimdilik 0.18 sarıp bir denerim.. Zaten ilk seferim biraz atış denemeleri ve aksiyon denemeleriyle geçecek diye düşünüyorum. Bir sonraki seferede gerekirse 0.16 mono yada 0.07 civarı bir ip misine alırım.
Ya birde bu silikon yemler kokusuz ama sanki paketin içinde yemleri nemli tutacak kadar çok az miktarda bir sıvı var gibi geldi bana.. Bu yemleri paketlerinden çıkarıp bir kutuya koysam sıkıntı olurmu? Formunu kaybeder mi silikonlar?

Ekli dosyalar

güngör köse

Aktif Üye
Bana da aynı markayı göndermişler. 6 kg. çekeri var aslında iyi misina. Ama 0.18 kalın gelir mi diye düşündüm sadece..
Neyse şimdilik 0.18 sarıp bir denerim.. Zaten ilk seferim biraz atış denemeleri ve aksiyon denemeleriyle geçecek diye düşünüyorum. Bir sonraki seferede gerekirse 0.16 mono yada 0.07 civarı bir ip misine alırım.
Ya birde bu silikon yemler kokusuz ama sanki paketin içinde yemleri nemli tutacak kadar çok az miktarda bir sıvı var gibi geldi bana.. Bu yemleri paketlerinden çıkarıp bir kutuya koysam sıkıntı olurmu? Formunu kaybeder mi silikonlar?

fotoğrafta gözüküyor. power extreme göndermişler. bu sezon sonuna kadar denemelerinizi onunla yapabilirsiniz. sonrasında ihtiyacınıza göre ip yada daha ince misinaya geçebilirsiniz.
0.18 size birşey kaybettirmez. baby jig yada jıghead atışlarınızı geliştirene kadar erim konusunda bir sıkıntı yaşatmaz.
silikonlardaki nem sanırım silikonun formu bozulmasın diye. bendeki standart silikonlardada aynı nem var fakat koku yok. aynı yapı ve renklerdeki silikonları bir araya koyabilirsiniz. ancak kullandıktan sonra silikon yırtılmazsa ve birdahaki sefere kullanmak için saklarsanız diğerlerinin yanına koymayın ve temiz su ile durulayın. tuzlu su silikonu eritip rengini diğerlerine veriyor. bendeki kendo silikonun bir tanesi böyle olmuştu.
bunun dışında da naçizane tavsiyem yıldız marka jigheadleride ilk kullanımdan sonra temiz su ile durulamanızdır. 1 hafta içinde paslanıyorlar. şimdiden rastgelsin.

aliceylan

Üye
Adı
Ali CEYLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@inan01 @kerem03 çok teşekkürler , videolar şahane ayrıca, ilk lrf denememi bu hafta sonu yapmayı düşünüyorum takım hazır gibi, kıyıdan avlanacağım burnaz veya dörtyol' dan , Şuradan başla dediğiniz yer var mı ilk deneme için ? Takım favorite 1-7, sedona 1000 ve ismini hatırlamadığım 0.18 mono sarılı, yem olarak çeşitli renklerde mebaru aji wormlar var , micro jig ve gulp siparişi de vereceğim bugün :)