Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Herkes zaten zamanla kendine gçre bir atış stili geliştiriyor bence. Ben mesela tek el kafa üstünden veya kafamın hemen yanından rahat ettim lrf de. Favorite 1-7gr, shimano ax1000 ve 0.16 powerline misina ile ağırlığına göre 10m-25m arası atabiliyorum, ama en başlarda garipsedim hafifliğinden ve kısa olmasından. Bence 3. avınızda kendi atış stilinizde oturmaya başlar ufak ufak. Hırsız kullanmadığım için %100 eminim son avımda 3 katı balık tutma şansını kaçırdım, vuruşlardan belliydi. Bir de sorum var : Şu hırsız için illa ip misina mı öneriyorsunuz, yoksa mono kullanıp verim alan var mı? Birde ana beden 0.16 bende, hırsızı oldu da monodan yaparsam minimum kaçlık misina(0.14,0.12,vs??) önerirsiniz??
mono misina ip gibi hareketli değil silikona uyum sağlamıyor kazık gibi kalıyor. bence ip daha iyi.

omerfaruk

Aktif Üye
Adı
Ömer Faruk
Ben hırsız igne konusunda biraz supheliyim. Aksiyonu bozuyor bence. Simdi diyelim ki tum sartlarin ayni olduğu farkli 2 gunde baliga gittiniz.
1.gun hirsiz igne kullanmadiniz. 10 vurusun 6 sinda balik aldınız. Yani 4 tane kaçırdınız.
2.gun hirsiz igne kullandiniz. 5 vurusun 4 unde balik aldiniz. 1 balığı da kacirdniz.
Sonuc itibariyle hirsiz igne kullanmayinca aksiyon daha iyi oluyor ve dolayısıyla daha cok vurus alip daha cok balik kaciriyorsunuz. Hirsiz igne de ise aksiyon ister istemez bozulduğundan vurus sayisi azaliyor fakat daha az balik kaciriyorsunuz. Benim kendi tecrubelerime dayanarak cikardigim sonuc bu sekildedir. Yani belki daha az balik kacirirsiniz ama aldiginiz vurus sayisi da azalir.

Son düzenleme:

Yağız

Üye
Adı
Yağız
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese yorumundan ötürü teşekkürler. Evet mono misinanın kazık gibi duracağından şüphem yok :) . Sadece ava kadar alacak zamanım olmadığı için düşündüm, ancak onuda sağ olsun biraz önce konuştuğum arkadaşım 15-20 metre kesip verecek, yani mono düşüncesi iptal oldu.. Ömer, ben her halükarda hırsızı takacağım, acaba mı hissi insanı yiyor çünkü :)

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
hırsızın faydası illaki oluyor.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben hırsız igne konusunda biraz supheliyim. Aksiyonu bozuyor bence. Simdi diyelim ki tum sartlarin ayni olduğu farkli 2 gunde baliga gittiniz.
1.gun hirsiz igne kullanmadiniz. 10 vurusun 6 sinda balik aldınız. Yani 4 tane kaçırdınız.
2.gun hirsiz igne kullandiniz. 5 vurusun 4 unde balik aldiniz. 2 balığı da kacirdniz.
Sonuc itibariyle hirsiz igne kullanmayinca aksiyon daha iyi oluyor ve dolayısıyla daha cok vurus alip daha cok balik kaciriyorsunuz. Hirsiz igne de ise aksiyon ister istemez bozulduğundan vurus sayisi azaliyor fakat daha az balik kaciriyorsunuz. Benim kendi tecrubelerime dayanarak cikardigim sonuc bu sekildedir. Yani belki daha az balik kacirirsiniz ama aldiginiz vurus sayisi da azalir.
Hocam eğer hırsızı silikonun içinden geçirirseniz dediğiniz doğru olabilir ama hırsızı ince bir ip ile yapar ve silikondan bağımsız bırakırsanız aksiyona hiç bir zararı olmaz. Ben her zaman hırsız kullanıyorum ve hiç bir zararını görmedim şimdiye kadar. Aksine iri balıkları bile çoğu zaman hırsız ile aldım. Son avımı az önce lrf av raporları sayfasında paylaştım hatta.

omerfaruk

Aktif Üye
Adı
Ömer Faruk
Herkese yorumundan ötürü teşekkürler. Evet mono misinanın kazık gibi duracağından şüphem yok :) . Sadece ava kadar alacak zamanım olmadığı için düşündüm, ancak onuda sağ olsun biraz önce konuştuğum arkadaşım 15-20 metre kesip verecek, yani mono düşüncesi iptal oldu.. Ömer, ben her halükarda hırsızı takacağım, acaba mı hissi insanı yiyor çünkü :)
Her iki turlu de deneyin yorumlarinizi paylasirsiniz. Benimki sadece kisisel tecrübe. Genelleme yapamam. Ne kadar cok yorum paylasilirsa. O kadar dogru sonuca ulaşırız. Rastgelsin.

omerfaruk

Aktif Üye
Adı
Ömer Faruk
Tebrikle
Hocam eğer hırsızı silikonun içinden geçirirseniz dediğiniz doğru olabilir ama hırsızı ince bir ip ile yapar ve silikondan bağımsız bırakırsanız aksiyona hiç bir zararı olmaz. Ben her zaman hırsız kullanıyorum ve hiç bir zararını görmedim şimdiye kadar. Aksine iri balıkları bile çoğu zaman hırsız ile aldım. Son avımı az önce lrf av raporları sayfasında paylaştım hatta.
Tebrikler guzel av olmus. Ben de 2 hafta once 2 kg dan biraz fazla istavrit tuttum. Boylar da buyuktu. Hirsiz igne kullanmadim. Ama dedigim gibi boylar oldukca iriydi.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben geçen sezondan beri hırsız kullanıyorum, vuruş konusunda eskisine göre bir fark yok ama aldığım balık sayısı bariz farketti. Limit üstü balıkların çoğu da hırsıza yakalanıyor. Buralarda takoz denecek boyda balık pek çıkmıyor zaten. Keşke olsa da hırsıza gerek kalmasa :)

tentirdiyot

Aktif Üye
Adı
Murtaza c
Hırsızda hangi numara ve çeşitte iğne kullanıyorsunuz .
Ben sinek iğne dedikleri iğneden kullanıyorum çok hafif ve görünmüyor ancak ipten çıkabiliyor bazı zamanlarda

SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi