Merhaba, aslında bu işin doğası böyle. Mesela ben 0,6-10 Major Craft skyroad kullanıyorum. Dediğiniz gibi ideal atarı 5 gr gibi. 7 gram jigler hiç sorun değil. Mesela bazı meralarda 2 gr gibi jigheadler atmak istiyorum fakat bu sefer de mesefa alamıyorum. Yani mecburen 0-7 gr aralığında bir kamış edinmek zorundayım. Demek istediğim bir tane kamış ile asla olmuyor. Daha önceden bunu bana bir satıcı söyleseydi, beni kandırıyor olduğunu düşünürdüm. Yoğun tecrübelerden sonra benim için işin aslı budur. Rast gelsin...
Bu durumda ben de jig ve sahtede rahat edip 1-3 gram civarinda sorun yasayacagim gibi gorunuyor. Iskele vb. veya sarkitmali avlarda sorun olmaz gerci ama erim gerektiren avlarda 0.5-5 gr kamis gibi performans vermez gibi gorunuyor. Bakalim gorecez
Bu konu forumda defalarca konusuldu. Ama hepimizde ayni sorun oldugundan gundemden dusmuyor.
Bence asil mesele atar degil kamisin yapisi. Tubular ve solid uc farki.
Tubular uc sert uc demek. Sert sahte ve jiglerde hem erim hem aksiyonda bu tarz uclu kamislar is yapiyor.
Solid uc ise yumusak uc demek. Cok hafif ve hafif jighead silikon kombinasyonlari ile 1-2 gr lik sahte ve jiglerde is yapiyor. Ozellikle silikonlara aksiyon verirken solid uc cok etkili.
Bendeki kamis savagear lrf ccs 0.5-7 gr solid uclu. Yani cok esnek. Silikon kullanimindan cok memnunum ancak sahte ve jiglere benim gorusum yeterli aksiyonu veremiyor. Yani istedigim aksiyonu bu kamisla vermem cok zor.
Sozun kisasi ya sadece silikon ve ya jig sahte uzerine yogunlasacagiz ya da bir solid bir tubular uclu iki ayri kamis edinecegiz.