Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

uykucukirmizi

Aktif Üye
Adı
Alican
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hazır konusu açılmışken bende başlangıç seti yapçam max 250tl kamış ve makaraya verebilirim bi önerisi olan var mı balıkesir ayvalık tayım kumluk ta var taşlıkta derin de var sığ da yani her mera mavcut hepside balık yapıyor.
Bana önerebilecğiniz bi kombin var mı?
Bide safina na 40 makinam var lrf için uygunmudur yani sadece kamış alsam bu makina iare eser mi
Şimdiden cevaplar için tesekkürler

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
40'lık makine lrf için uygun olmaz hocam hem takımınız dengesiz olur sizi yorar hem de alacağınız zevk azalır. O bütçe ile 2. el bir takım bakarsanız daha iyi olur bence, en azından sıfır alacağınız takımın 1 kademe daha iyisini almış olursunuz.

ErzincanLee

Aktif Üye
Adı
HALİL EKİNCİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sözüm size değil Halil Bey yanlış anlamayın. Uzun zamandır polemik yaratmaya çalıştığım düşünülmesin diye özellikle sosyal meday gruplarında yazmadığım bir konuya Metin abi parmak basmış. Bu forumdan ziyade facebook gruplarında istisnasız her gün bir kaç arkadaş aynı şeyi soruyor. "Şu makineyi yada şu kamışı aldım, kullananlardan yorum bekliyorum." Kardeşim sen zaten alacağını almışssın, el mahkum deneme amaçlı da olsa o kamışı kullanıp hakkında bir fikir edineceksin, bunu gelip bu saatten sonra sormanın bir anlamı yok. Kullanıcı yorumları bir ürünü almadan önce okunur, gerekirse yorum yapan kişi ile irtibata geçilir, avlanma tarzlarınızın ve beklentilerinizin yakın olup olmadığına bakılır ve ona göre malzemeye karar verilir. Her iyi denilen malzemeyi de bodoslama almamak lazım, her iki kişi de lrf yapıyor olabilir ama avlanılan bölgeler ve hedef balıklar farklı ise aynı ürün sizde yine hayal kırıklığı yaratabilir. Filtreleri daraltıp hedefe yönelik malzeme seçmek daha doğru.
Ben yaklaşık 2 aydır. araştırıyorum. ama o kadar çok bilgi kirliliği varki birde araya kaynayan reklamını yapan işe yaramayan ürünleri satmaya çalışan satıcılar haddi hesabı yok öyleki daha makina kamıi dışında diğer malzemeleri bile araştırıyorum almadım. burda benim öğrenmek istediğim konu illaki her ürünün + - yönleri vardır eksileri öğrenip aldığım ürünü zorlamadan mümkün mertebe en uzun süre kullanmak size kızmıyorum tabiki eleştirilere görüşlere açık olacağız kaldıramayan adam buraya yazmasın zaten
ilginiz için ben teşekkur ederim

gokbiloz

Üye
Adı
gökhan bilge öz
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar Nikko kopmayan silikonu dün denedim. Öncelikle isome kadar ilgi çekmiyor balılk dünyasında gözlemlediğim kadarıyla ama kopmama olayı doğru. Yapısını gördüğünüzde kopmayacak hisside veriyor zaten. Ayrıca iğnede duruşuda çok kaliteli. Üzerindede fena bir koku var.

nikko.jpg

uykucukirmizi

Aktif Üye
Adı
Alican
Kan Grubu
B Rh Pozitif
40'lık makine lrf için uygun olmaz hocam hem takımınız dengesiz olur sizi yorar hem de alacağınız zevk azalır. O bütçe ile 2. el bir takım bakarsanız daha iyi olur bence, en azından sıfır alacağınız takımın 1 kademe daha iyisini almış olursunuz.
Peki şu kamış iş görür mü ben 2. El sevmiyom ya :(
Ayrıntılar
Kudos Light Sytle 225 cm 0,5 - 5 gr Lrf Kamış , 90 gr ağırlıkta 2 parça yüksek karbon malzemeden üretilmiş hafif takımlar ile yapılacak LRF veya at çek avları için ideal LRF olta kamışı. 117 cm kapalı boya sahip olup 10 adet paslanmaz SIC kılavuzlara sahiptir. Parçalı eva gövde kısmı sayesinde avlanma ergonomisi tam anlamı ile mükemmel seviyededir. IM7 karbon malzeme ile üretilmiş olup uc kısmının solid dolgu olması sayesinde yük kaldırmaya karşı mukavemeti diğer muadilllere göre 2 kat daha fazladır.

BassBarco

Aktif Üye
Adı
Barış Yener
Ayrıntılar
Kudos Light Sytle 225 cm 0,5 - 5 gr Lrf Kamış , 90 gr ağırlıkta 2 parça yüksek karbon malzemeden üretilmiş hafif takımlar ile yapılacak LRF veya at çek avları için ideal LRF olta kamışı. 117 cm kapalı boya sahip olup 10 adet paslanmaz SIC kılavuzlara sahiptir. Parçalı eva gövde kısmı sayesinde avlanma ergonomisi tam anlamı ile mükemmel seviyededir. IM7 karbon malzeme ile üretilmiş olup uc kısmının solid dolgu olması sayesinde yük kaldırmaya karşı mukavemeti diğer muadilllere göre 2 kat daha fazladır.
Her meraya uygun bir kamış bakıyorsan en az 1-7gr atarlı yada 2-8gr atarlı bir kamış bakman daha uygun olur bence..

uykucukirmizi

Aktif Üye
Adı
Alican
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bide kamış boyunun uzun olmasının ne gibi bir avantajı ve dez avantajı var? Mesela 210 198 ve 240 kamışlar var sadece ağırlıkları farklı hissiyat değişirmi ilk kamışım kısa mı olmalı acaba

BassBarco

Aktif Üye
Adı
Barış Yener
Bu kutos un 1 7 2 8 i de var iş görür mü? Peki

Hatta 2 8 i 125 tl
Kudos kullanmadım ama kullananlardan hep olumlu yorumlar okudum. Özellikle 1-7 olanı çok kullanan var diye biliyorum. Bence 1-7 biraz daha sert bir kamış isterseniz 2-8 size uygun olacaktır. Kamış boyunu da kendi boyunuza göre almalısınız 1.60 olan biri 2.40 kamış kullanırsa çok uzun olur. 1.90 olan biri de 1.90 kamış kullanırsa elinde sopa gibi kalır. Genelde en ideali 2.10-2-30 arası bence ama dediğim gibi boyunuz uzunsa 2-40 a kadar düşünebilirsiniz.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ayrıntılar
2. el ben de sevmiyorum ama yine de bir söyleyeyim dedim :) Kudos kamış kullanma yada inceleme şansım olmadı ama kullananlar memnun genelde. Sırf silikon ile avlanacaksanız 0.5-5 gr iyidir. Jig ve maket de kullanacaksanız 2-8 gr daha doğru bir seçim olur.