Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

BassBarco

Aktif Üye
Adı
Barış Yener
Shimano stradic hg3000 makinam var uygun kamış alsam lrfye başlayabilir miyim makina yoksa çok mu buyuk
Bence başlayabilirsiniz ama daha çok jig ile avlanmanız rahat olur. Birde kamış makine ağırlığı dengeli olmayabilir. Ama çok yavaş sarım yaparak yine avlanabilirsiniz. 0-5gr değil de 2-10gr, 2-12 gr gibi sert bir kamış alırsanız daha uyumlu ve kullanışlı olabilir.

mardek

Aktif Üye
Adı
ali sür
Liça ve akya farklı türler mi? Akya'nın bilimsel adı zaten lichia amia. Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum. Bizim millet genelde amberjack'e akya diyor ve gerçek akya olan lichia amia'ya farklı isimler takıyor. Şu yöreden yöreye değişen isimler cidden kafa karıştırıyor :)
Benim bildiğim kadarıyla aynı ailenin farklı alt türleri. Ufak bir araştırma yaptım şöyle bir bilgi buldum. Akya'nın bilimsel adı Seriola dumerili, Liça'nın ise Lichia amia.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Benim bildiğim kadarıyla aynı ailenin farklı alt türleri. Ufak bir araştırma yaptım şöyle bir bilgi buldum. Akya'nın bilimsel adı Seriola dumerili, Liça'nın ise Lichia amia.
Akya Lichia Amia, Sarı kuyruk yani amberjack seriola dumerili olması lazım. Tebliğ'de de akya lichia amia olarak geçiyor zaten, ters yazmışsınız :) Nedense bizde amberjack hep akya diye anılıyor. Hatta mayıs başında bozcaada'da 40 cm'lik amberjackleri alan bir arkadaş vardı ve balığa ısrarla akya diyordu ben de madem öyle bak tebliğ'de akya 15 mayısa kadar yasak demiştim ve ondan sonra aldıklarının hepsini bırakmıştı sağolsun :) En azından 6-7 tane sarı kuyruk palazı kurtarmış oldum :)

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Adı
Doğan
Kan Grubu
O Rh Negatif
abilerim silikon düşmanı ispariler için önerdiğiniz düşük bütçeli silikonlar varmı :)