Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam ip misina kullanıyorum, lider kullanmıyorum. Jig, kokulu silikon, kokusuz silikon avlar malesef pek verimli geçmiyor. En son yanımdaki arkadaşlar tavuk göğüsü ile istavrit alırken ben bir şey alamayınca bu işte bir terslik var dedim. Acaba lider kullanmak avcılığı çok ciddi oranda arttırıyor mu ?

Bende lidersiz kullanıyorum evvel ki gün çok iyi bir av oldu istavrit eşkina iskorpit ne varsa çektim. Sonraki gün 2 tane istavritle döndüm. Açıkcası liderli ya da lidersiz balık varsa kısmetin de varsa alırsın diye düşünüyorum

Hocam ip misina kullanıyorum, lider kullanmıyorum. Jig, kokulu silikon, kokusuz silikon avlar malesef pek verimli geçmiyor. En son yanımdaki arkadaşlar tavuk göğüsü ile istavrit alırken ben bir şey alamayınca bu işte bir terslik var dedim. Acaba lider kullanmak avcılığı çok ciddi oranda arttırıyor mu ?
LRF ile ben çok nadir kullanıyorum. İstavritte bana sorarsanız gerekmiyor. Zaten küçük balık ve dipte değil. Malum çok ürkek bir balık da değil görünmezlik derdi olacak kadar.
Büyük balık hedef ise kullanmakta her zaman fayda var. Lider olmadan eşkina aldım almasına ama kaya altına kaçırıp ip de kestirdim tabi.

Tabi bir de uğraşması dertli. Daha kalın iplerde FG yapmaya üşenmiyorum ama 0,06 iple yapması zoruma gidiyor genelde.
Hele akşam karanlık merada az rüzgar bile olsa çok dert iş 🙂

Ben de eskiden kullanmıyordum. Bağlaması işkence gibi geliyordu. Fakat gerçekten fark ediyor ince takımlar arkadaşlar. Yemli ile kıyaslamak istemem lrf stilini açıkçası çünkü balık türüne göre organik bir yem zamanına göre daima lrfden avantajlı olabilir. Balıkların akın mevsiminde lrf daha avantajlı çünkü hareketli aksiyonlu olduğundan daha çok dikkat çekiyor. Avın kısır olduğu zamanlarda bir boru kurdunun kokusu tabi ki balık için tercih sebebidir. Keza yemli takılanların mesafe avantajları da var. Canınızı sıkmayın herkes deliler gibi deliler gibi kova doldurmuyor. Bir çok avımdan boş dönüyorum bende şu sıralarda. Malum İstanbul'da yaşıyorum ve mera bilgisi olmadan kıyıdan her gün tavalık çıkarma ya da süper aksiyon alma şansımız olmuyor. Lideri esas kullanma amacım ipi kayalara kestirmemek açıkçası. Sonraki amacımız görünmezlik. Bende anlamıyorum koca iğneyi görmüyor da biraz incelen ip nasıl fark ediyor ama şahsi deneyimlerime göre konuşuyorum. Yüzde 30 oranında benim avlarımı etkiledi.

Merhaba,
Ben bir lrf takimi yapmaya calistim acaba sizce olmus mu?

1- Lineaeffe Forward II 3-12g 210cm Spinning Kamışı
2- Okuma Dead Ringer FD DRG-10(5,0;1) 1+1 bb Olta Makinesi
3- Fluorocarbon Misina 100 mt 0.25 mm (0.20mm de olabilir)
4- Kendo Dynema 4 Örgü 120Mt 0.08mm

Yorumlariniz var mi? Bu takimla verim alabilir miyim?
Simdiden tesekkurler.

Arkadaslar lurefans vibrasyon jigler hakkinda bilgisi olan var mi acaba ? Bu jigler tuzlu suda kullaniliyor mu? Her yerde savagear 3d vib blade i ariyorum ama bulamiyorum alternatiflere yonelecegim artik.

Merhaba,
Ben bir lrf takimi yapmaya calistim acaba sizce olmus mu?

1- Lineaeffe Forward II 3-12g 210cm Spinning Kamışı
2- Okuma Dead Ringer FD DRG-10(5,0;1) 1+1 bb Olta Makinesi
3- Fluorocarbon Misina 100 mt 0.25 mm (0.20mm de olabilir)
4- Kendo Dynema 4 Örgü 120Mt 0.08mm

Yorumlariniz var mi? Bu takimla verim alabilir miyim?
Simdiden tesekkurler.
Kamışın atar aralığı yüksek 3 gramlık jigheadler bile takılırken bu kamış kullanışsız olur marka olarakta surfte iyi olduğunu düşünüyorum.makina uygundur.ipte uygun ama flourocarbon yüksek kalmış. 0,14-0,16 daha ideal olur

Arkadaslar lurefans vibrasyon jigler hakkinda bilgisi olan var mi acaba ? Bu jigler tuzlu suda kullaniliyor mu? Her yerde savagear 3d vib blade i ariyorum ama bulamiyorum alternatiflere yonelecegim artik.
Lurefansın beyaz kırmızı kafa ve perch tipi yeşil olanını tatlı su avlarında kullanıyorum ve turna ile perch konusunda hakikaten on numaralar. Tuzlu suda kullanmadım. Savagear zebra ve pembe zebra edindim tuzlu su avlarım için lakin henüz skorları yok. Merada balık denk getiremedim sanırım 🙂

Hangi renk ariyorsunuz bilmiyorum ama aşagıdaki siteyi buldum purple zebra glow gorunuyor stokta 2 adet tabi yine telefon acip teyit etmekte fayda var.

(link)

(link)
Burada da purple zebra glow kalmis.

(link)

Yine ayni sekilde bu sitede de purple zebra glow kalmis.

Dip not : Firmalari tanimam etmem, faydali olabilme adina merak edip 10 dk baktim google da..

Son düzenleme:
Selamun Aleyküm arkadaşlar , hırsız iğne için uygun yollu ip ne kullanabiliriz öneriniz nedir yüncüler den naylon ip alsak işimizi görür mü 2 veya 3 kat olanları var

Back