Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf misina önerisi

Adı
Rüzgar
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Daiwa Ryujı Master LRF Seti|Daiwa bu seti aldım ve istavrit, perch, kaya balığı küçük iskorpit ve eşkina gibi şeyler tutmak istiyorum sizce lider ve misinayı ne almalıyım 1000 tl yi geçemem hatta o bile biraz fazla son masraflardan sonra önerileriniz nelerdir?Hissiyat aşırı gitsin istemiyorum ama bi yandan da takım kaybetmek istemiyorum

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
Unitika ve seaguar markaya bakabilirsin bütcen dahilinde

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Unitika ve seaguar markaya bakabilirsin bütcen dahilinde
Çok pahalı markalardır. Lider için daiwa prorex öneririm. Sağlam, düğümlerin güzel oturduğu ve görünmezlik özelliği iyi bir markadır. İp misina için de temudan alışveriş artık mümkün olmadığından uygun fiyatlı ve kaliteli tornada ip misinaları önerebilirim. Temu çalışıyor olsaydı çok daha ucuza oradan al derdim.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bu arada bu ilanı anlamadım. Bu ryuji markasının ürünü değil mi? Ryuji ayrı daiwa ayrı markalardır. Daiwanın ryuji diye bir modeli yok. ryuji de sanılanın aksine bir japon markası değildir.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kamış daiwa makine ryuji şeklinde kombinlenmiş. Şimdi inceledim.

Adı
Rüzgar
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamış daiwa makine ryuji şeklinde kombinlenmiş. Şimdi inceledim.
Sette daiwa kamış ve ryuji makine var kafa karışıklığı olmuş biraz da.

Baktığım ve chatgpt nin önerisiyle şu ipleri seçtim

Ana ip:Fujin Hex Braid X4 Moss Green Pe Ip Olta Misinası 150mt 0,10 Mm - Fiyatı, Yorumları

Lider:DORISEA Topcarbon %100 Fluorocarbon,soft,lider 0.22 Mm,150 Metre,4.24 Kg Çeker,görünmez,hayalet Misina - Fiyatı, Yorumları

Sizce iyi m?i değişmeli miyim

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Benim kişisel keyfime göre lrf malzemelerinin önem sırasını yapacak olursam; İp > Kamış > Makine gelir.

İp ne kadar ince olursa alınan keyif o kadar yüksek oluyor. Maalesef her marka ipin kalınlığı üzerinde yazan rakamla aynı olmuyor. İpte ucuza kaçmamanızı tavsiye ederim.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Sette daiwa kamış ve ryuji makine var kafa karışıklığı olmuş biraz da.

Baktığım ve chatgpt nin önerisiyle şu ipleri seçtim

Ana ip:Fujin Hex Braid X4 Moss Green Pe Ip Olta Misinası 150mt 0,10 Mm - Fiyatı, Yorumları

Lider:DORISEA Topcarbon %100 Fluorocarbon,soft,lider 0.22 Mm,150 Metre,4.24 Kg Çeker,görünmez,hayalet Misina - Fiyatı, Yorumları

Sizce iyi m?i değişmeli miyim
fujinin ipleri kullananlardan şikayet eden görmedim kardeşim. Lider misinası için de dediğim gibi daiwa prorex öneririm ben. Ya da trabucco, bunları kullanıyorum. Kullanmadığım ürünü öneremiyorum.

Adı
Rüzgar
Kan Grubu
O Rh Pozitif

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Şu an tekrar baktım ipi ve lideri inceltme kararı aldım.

Ana ip olarak:https://www.hepsiburada.com/fujin-hex-braid-x8-moss-green-pe-ip-olta-misinasi-150mt-p-HBCV00006IWE2Y

Lider ise:daiwa seçebilirim ama çok pahalı diye babam laf edebilir o yüzden ryuji baktım https://www.hepsiburada.com/ryuji-100-fluorocarbon-25-mt-lider-misina-p-HBCV00006U4HT5 ve ya babam laf etmezse bunu alacağım DAIWA Prorex 0.20mm 50m FC Leader Super Soft %100 Fluorocarbon Misina - Fiyatı, Yorumları
Ryuji de olabilir kardeşim. Bu misina hakkında da olumsuz yorum duymadım. Daiwaya yakın zamanda bakmamıştım stokladığım için misinalarımı, epeyce pahalılanmış. O zaman sen fiyat performans olan ryuji ürününden devam edebilirsin. Sadece şuna dikkat et, ryuji 25 metre 225 tl daiwa da 50 metre o da 500 küsür lira. Aslında aynı hesaba gelecek küçük bir farkla. Bütçene göre ryuji alırsın, zaten lider 3 metre kadar ancak bağlanıyor ipin önüne.