Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF olta takımı misina önerisi

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kardeşim burada bir yanlışlık var. Saydığın malzemeler surf kamış ve surf makinedir. LRF değil. LRF başka bir şey, onun kamış ve makineleri çok hafif, çok ince olur. Küçük olur kamış boyu da. Sen yemli avcılık için surf takım almışsın. Bu makineye de tecrüben hakkında biraz fikir sahibi olduğumdan dolayı 0.18 ya da 0.20 mm 8 örgü 300 metre ip misina öneriyorum. Marka önemli değil ama uygun fiyatlı olarak sumo ipleri tercih edebilirsin, en uygun fiyatlı olanı al.
Bende tam bunu yazacaktım. çok karışıklık olmasın diye bekledim :)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
İnternette bir sitede denk geldim. Kendisine herhangi bir malzeme için soru sorandan, herhangi bir konuda yardım isteyenden 499 tl istiyor 😀😀😀.
Sorusunu sorduğun malzemeyi sonrasında ondan alırsan fiyattan düşüyor. Kendini amatör balıkçıların hamisi, abisi gösterip, her konuda yardımcı olurum diyen, kıçı kırık iki kamış ile 3-5 atış yapıp kamış malzeme yorumlayan abimiz işi ücrete dökmüş. 500 tl cik. ÇOKKK YOĞUNMUŞ. Sorular çokmuş, zaman ayıramıyormuş.
MUŞTA MUŞ MUŞ.
Forumda ise arkadaşlar bir soru soruyor, bir konuda fikir danışıyor yada bilgi istiyor!! Sonrasında sorunun muhatabı ortada yok.
MODERATÖRLERE HİTABEN…
FORUMDA SORU SORMAYI, BİLGİ ALMAYI, FİKİR SORMAYI ÜCRETLİ YAPIN. 😀😀
Vakti zamanında çok meşhur bir youtubebırr ve malzemeciden de ben fantastik bir geri dönüş almıştım şöyle ki ;
Ben ona ne avı yapmak isteyeceğimi söyleyecekmişim ( Tekneden 1 kg kurşun ile canlı dip sırtısı ) neyse bana Xx.xxx birim TL dediler , kamış ne makine ne dedim söyleyemem ücreti öde ben senin adına özel video çekeceğim ve setini sana göndereceğim dedi :D dedim birader bak dalgana rastgelsin :D bu arada ilk telefon görüşmesi youtubebırr kardeşle oluyor sonrasında bedeli söyleyen başka biri gerekçesi de sizin söylediğinize benzer ayrıca takım yaptırıp sonrasında farklı bayilerden daha ucuza alıyorlarmış oda boşuna uğraşıyormuş emeği ve tecrübesi varmış :)
Son olarak bende o zaman xxx balık av bayi ve danışmanlık hizmeti diye tabelanı değiştir dedim görüşmeyi bitirdik :D

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Vakti zamanında çok meşhur bir youtubebırr ve malzemeciden de ben fantastik bir geri dönüş almıştım şöyle ki ;
Ben ona ne avı yapmak isteyeceğimi söyleyecekmişim ( Tekneden 1 kg kurşun ile canlı dip sırtısı ) neyse bana Xx.xxx birim TL dediler , kamış ne makine ne dedim söyleyemem ücreti öde ben senin adına özel video çekeceğim ve setini sana göndereceğim dedi :D dedim birader bak dalgana rastgelsin :D bu arada ilk telefon görüşmesi youtubebırr kardeşle oluyor sonrasında bedeli söyleyen başka biri gerekçesi de sizin söylediğinize benzer ayrıca takım yaptırıp sonrasında farklı bayilerden daha ucuza alıyorlarmış oda boşuna uğraşıyormuş emeği ve tecrübesi varmış :)
Son olarak bende o zaman xxx balık av bayi ve danışmanlık hizmeti diye tabelanı değiştir dedim görüşmeyi bitirdik :D
Vay arkadaş, herkese elimdeki işi gücü terk edip faydalı olayım diye günde 10 tane telefon görüşmesi yapan tek saftirik youtuber ben kalmışım galiba :)

mytokat84

Yeni Üye
Adı
Mahmut YILDIRIM
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Gümüş Şahin.

Küçükten büyüğe sırasıyla:

LRF, Spin ve Surf setlerin ne olduğunu önce öğrenmelisiniz.

LRF kamışlar 0,5-5 gram arası sahte ve yemleri yani misina ucundaki ağırlıkları atabilen kamışlardır.
Spin kamışlar 3 Gramdan 50 grama kadar atabilirler. Bunun LRF ye yakın olan değerdekilerine Light spin kamış denir.
Surf Kamışlar ise 50 gramdan başlayıp neredeyse 400 grama kadar kurşun veya malzeme fırlatabilirler.

Bu açıdan, siz nerede tutacaksınız, hangi balığı tutacaksınız sorularıyla zibilyon tane seçenek çıkıyor.

Her makine her yemi fırlatamıyor. Her makine her balığı da çekemiyor. Mesela 5 kg bir balığı incecik lrf makineyle kıyıdan yanlışlıkla havaya kaldırayım diye hata yaparsanız, oltanız anında kırılır.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dur ozaman ben hemen elimdeki 149 adet lrf mainesiyle ayrı ayrı video çekeyim kişiye özel :) tanıtım başı para alalım. iştende ayrılayım. ohhh mis. günde 2 kişiye makine tanıtsam tamamdır bu iş. :)

gumussahin1989

Yeni Üye
Adı
Şahin Gümüş
Kardeşim burada bir yanlışlık var. Saydığın malzemeler surf kamış ve surf makinedir. LRF değil. LRF başka bir şey, onun kamış ve makineleri çok hafif, çok ince olur. Küçük olur kamış boyu da. Sen yemli avcılık için surf takım almışsın. Bu makineye de tecrüben hakkında biraz fikir sahibi olduğumdan dolayı 0.18 ya da 0.20 mm 8 örgü 300 metre ip misina öneriyorum. Marka önemli değil ama uygun fiyatlı olarak sumo ipleri tercih edebilirsin, en uygun fiyatlı olanı al.
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için

gumussahin1989

Yeni Üye
Adı
Şahin Gümüş
Merhaba Gümüş Şahin.

Küçükten büyüğe sırasıyla:

LRF, Spin ve Surf setlerin ne olduğunu önce öğrenmelisiniz.

LRF kamışlar 0,5-5 gram arası sahte ve yemleri yani misina ucundaki ağırlıkları atabilen kamışlardır.
Spin kamışlar 3 Gramdan 50 grama kadar atabilirler. Bunun LRF ye yakın olan değerdekilerine Light spin kamış denir.
Surf Kamışlar ise 50 gramdan başlayıp neredeyse 400 grama kadar kurşun veya malzeme fırlatabilirler.

Bu açıdan, siz nerede tutacaksınız, hangi balığı tutacaksınız sorularıyla zibilyon tane seçenek çıkıyor.

Her makine her yemi fırlatamıyor. Her makine her balığı da çekemiyor. Mesela 5 kg bir balığı incecik lrf makineyle kıyıdan yanlışlıkla havaya kaldırayım diye hata yaparsanız, oltanız anında kırılır.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kıyıdan uzun mesafa av için bu takımı aldım hedefim dip balıklar 100gram kurşun ile taze yem kullanıyorum. Geç dönüş için kusura bakmayın iş ile alakalı yoğunluğum vardı foruma giremedim.
Surf makinelerde sığ kafa tercih edilir. Bence makineniz uygun değil. Yine de kafanın dibine dolgu yapmak işinizi görür. Yeni başlıyorsunuz sanırım. İpi kalın tutmanızda bu yüzden fayda var. 0.16 gibi. Ben 0.10 Kairiki, önüne 10metre 0.25 ip lider kullanıyorum. Bu yazdıklarım da eğer yeni başlıyorsunuz anlamsız gelebilir. Ancak size tavsiyem video izleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Burada çok daha zor ve uzun sürer.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Surf makinelerde sığ kafa tercih edilir. Bence makineniz uygun değil. Yine de kafanın dibine dolgu yapmak işinizi görür. Yeni başlıyorsunuz sanırım. İpi kalın tutmanızda bu yüzden fayda var. 0.16 gibi. Ben 0.10 Kairiki, önüne 10metre 0.25 ip lider kullanıyorum. Bu yazdıklarım da eğer yeni başlıyorsunuz anlamsız gelebilir. Ancak size tavsiyem video izleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Burada çok daha zor ve uzun sürer.
Mesela Balıkdenizde kanalını :)