Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf set hakkında yardım

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba ben görkem 34 yaşındayım istanbuldan bir adet spin takımım var bu zamana kadar faydalı olmadı malesef. Lrf disiplinine başlamaya karar verdim kova doldurmaktan çok balık tutmaktan ya da yemle uğraşıp olta atıp beklemekten keyif almıyorum arada bir de olsa bu hafif kamışlarla balık tutmak beni heyecanlandırıyor epey araştırdım sanırım lrf en azından istanbul için spinden çok daha önde. Bu iş için ayıracagım max bütçe 700 lira yemi iğnesi ipliği dahil tabi hepsi 300-400 olsa daha iyi olur. Makine temizligi yağlaması vs işlerden pek anlamam düz kullanıcı olacağım. Başta istanbul ve tuzlu su avı olmak üzere belki ayda bir gideceğimden öyle çok çok iyi bir takım istemiyorum ama gittiğim zamanlarda beni üzmeyecek belli seviyelerde bir set olsun istiyorum. Bir kere de tüm tecrübelerin ortak makine kamış silikon yemler vs konusunda nokta atışı yapmak gereksiz ya da abartı ya da yanlış bir ürün almadan her şeyi tamamlamak istiyorum. Alışverisi internetten neresi ucuz seklinde bakıp parca parca mı yapmalıyım yoksa istanbulda her seyi bulacagım ve fiyatları uygun bana gereksiz sey vermeyecek bildiginiz yerler var mı? Lider, dolgu vs gibi işleri pek bilmiyorum internetten bunları aldığım zaman sarım düğüm vs islerini balık malzemesi satan yerler yapar mı ya da buradan yardımcı olacak abilerim kardeşlerim olur mu? Dediğim gibi hiç abartıya kaçmadan ama ucuz mal alacak kadar zengin değilim kararında tavsiyeler ve yardımları acilen bekliyorum teşekkürler

Turko

Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
başlangıç seviye Lrf ekipmanları araştırabilirsin. burda direk şunu bunu al diyemeyiz. Ancak biraz zahmetlide olsa , Lrf hakkında okadar cok sorular soruldu ki ona verilen cevapları araştırabilirsin =) türlü başlıklar altında yorumlar mevcut... araştırmanda kolaylıklar diliyorum. çeşitlilik dünyasına hoşgeldin =)

Okey

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben yeni takım düzdüm. Sonra sahibindene baktım bir sürü kaliteli set uygun fiyata var. Hatta bazıları ip misina,yem, jig ve jighead dahil.
Özetle 1-7,1-10 atarlı bir kamış( ben Daiwa legalis aldım)1000 lik veya 2000 lik bir makina(Ben okuma alaris 20 aldım) arayacaksın. Sen seti seç buraya yaz kesin bir değerlendirme yapılacaktır.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kudos light style 225 cm 1-7 gram kamıs buldum bir sitede 240 liraya diger yerlerde 320 civarı, makine olarakta okuma alaris 20 düşünüyorum ama iyi bir takim olur mu bilmiyorum ve ip hiç kullanmadım tecrübem yok 0,16 kaliteli bir mono misina olur mu illa ip mi olmalı

Okey

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Çömez tavsiyesi olarak önce misina kullan. İpe vereceğin parayı kokulu yeme ver. Alışınca ip alırsın. (Böylece ip karıştı, şu düğümü atamadım, dolgu misina sorunlarını ertelemiş ve hatta tamamen silmiş olursun) Olay bence sadece balık yakalamak ve bu LRF için en fazla kokulu yemle oluyor.(Misinan fc olmasın)( Yanlış anlaşılmasın balık şans,tecrübe ve olta seti kombinasyonu ile iyi tutulur. )Makina olarak herkes alarisi f/p olarak çok övüyor. Bulabilirsen al.(İnan çok okudum,izledim ve hala da araştırıyorum. İnşallah bunları pratiğe geçireceğim😀)

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Evet bu işlere elim pek yatkın degil belki yılda 20-30 kere gideceğim balıkta biraz konfor olsun istiyorum açıkcası dolanma kesilme vs gibi olaylar minimum olursa iyi olur o yüzden cok cok iyi olmayan ama beni ortada bırakmayacak bir set kurmaya calışacagım

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ayırdığın bütçeyi de bütçenide göz kudos light ve alaris 20 fazlası ile işini görür.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuma deadringer 1-8, okuma alaris20, stroft abr 0,16 misina ile takımı kurdum pembe isome ve 1 gramjighead ile spin takımla 4 yıldır tutamadığım balığı 1 avda tuttum. Gece beylikdüzü gibi kısır bir bölgede bile gayet iş yapıyor lrfyi tavsiye ederim. Bana çok yardımcı olan engin abiyede buradan selamlar

zipito

Üye
Adı
Koray Keçeli
Merhaba,
Yazdıklarınızdan yola çıkarak cevaplamaya çalışayım.
Makine temizliği: Makinenizi avdan sonra ipindeki tuzlu suyu arındıracak şekilde tatlı su ile temizleyin yeter. Aynı şekilde kamışınız ve yüzüklerini de tuzlu sudan arındırın. Makinenizde bir farklılık, ses, sürtünme vs fark etmeyene kadar da açmayın, yağlamayın.

LRF takımında Jighead+kurt/silikon gibi av mı yapacaksınız? Rapala/Jig ile spin mi yapacaksınız? Her ikisini de dediğinizi duyar gibiyim.
Piyasadaki Okuma,Shimano,Daiwa hatta Kudos demişsiniz, 0-0.5 atarlısını kullandım memnun kaldım. 1-10 veya 3-15 gibi atarlı bir kamış seçebilirsiniz.

Makine olarak da üstteki markaların 1000 veya 2000 kafa makinelerini tercih edebilirsiniz. (hedef balığa göre)

Kesinlikle makineye misina sarmamanızı öneririm. 1000 lik makineye 0.06mm ip - 2000 lik makineye 0.08 veya 0.10mm ip sarmanız tavsiyemdir.

Mahin ve Uni düğümlerini öğrenmenizi öneririm. Kendi düğümünüzü kendiniz atmalısınız. Av sırasında başınıza bir sürü aksilik gelebilir, bunlardan birisi de düğüm atmanızı gerektirebilir.

Bütçenize göre sıfır ekipman kurmak gerçekten şu dönemde zor. ikinci el bakacaksınız gibi görünüyor.

Rastgele

Son düzenleme:

roxy

Aktif Üye
Adı
Batuhan Candan
Okuma deadringer 1-8, okuma alaris20, stroft abr 0,16 misina ile takımı kurdum pembe isome ve 1 gramjighead ile spin takımla 4 yıldır tutamadığım balığı 1 avda tuttum. Gece beylikdüzü gibi kısır bir bölgede bile gayet iş yapıyor lrfyi tavsiye ederim. Bana çok yardımcı olan engin abiyede buradan selamlar
Artık almışsınız geç gördüm. Hayırlı olsun rast gelsin. Selamlar...