Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf set seçimi istanbul

Savcı1111

Yeni Üye
Adı
Kerem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar değerli abilerim kardeşlerim 1 1 buçuk ay önce surfle balık tutmaya başladım olta atan dayılara kedi gibi sırnaştıkça kolayca kaptım bu işi youtube ve forumu takip ettikçe lrf ile karşılaştım ve çok daha zevkli geldi ve tabi özellikle daha hafif yazın bi set yapıp bi denerim diye düşindümde bugün çapari almata gittiğimde savagear okuma gibi markaların indirimde olduğunu gördüm hazır indirimdeyken bi set yapayım istiyorum boğazda avlanacağımıda dikkate alarak kamış makine önerisinde bulunabilirmisiniz bütçem maksimum 700 tl ip leaderi yaza doğru araştırdıkça seçmeye çalışırım şu indirimden yararlanalımda bi

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Şayet istanbulda iseniz burdan tavsiye yerine mağazaya gidip ( bu diğer illerde de geçerli sadece alternatif az olur ) görerek beğenerek almanızı tavsiye ederim.
kamış ve makine kullanım ve beğenimi şahsa göre çok değişkenlik gösterir.
İndirim ise yılda 1 gelen fırsat

gönlünüzce olsun

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Diğer bir alternatif,
direkt @Hamdi Beyi arayın,
Alternatifler konusunda hem bilgi verir hemde yardımcı olur

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tavsiyeler buradan yapılsa forum içeriği zenginleşmez mi ?

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Selamlar değerli abilerim kardeşlerim 1 1 buçuk ay önce surfle balık tutmaya başladım olta atan dayılara kedi gibi sırnaştıkça kolayca kaptım bu işi youtube ve forumu takip ettikçe lrf ile karşılaştım ve çok daha zevkli geldi ve tabi özellikle daha hafif yazın bi set yapıp bi denerim diye düşindümde bugün çapari almata gittiğimde savagear okuma gibi markaların indirimde olduğunu gördüm hazır indirimdeyken bi set yapayım istiyorum boğazda avlanacağımıda dikkate alarak kamış makine önerisinde bulunabilirmisiniz bütçem maksimum 700 tl ip leaderi yaza doğru araştırdıkça seçmeye çalışırım şu indirimden yararlanalımda bi
Tavsiyeler buradan yapılsa forum içeriği zenginleşmez mi ?
Forumda zaten ziyadesiyle tavsiye var, ufaktan aratsa zaten çok çeşitli tavsiyeler görecek.

Bunun yanı sıra ;
Tavsiye kesinlikle güzel olur ancak tavsiye için kişinin av stilini , ne tür av yapacağı, ve makine kamış tercihlerini bilmek gerek.
Sert aksiyonlu kamış seven bir kişiye gidip Catana tavsiye etmek yanlış olur, yada esnek kamış ile av yapana solpara söylemek,
Tavsiye üstüne alınan çoğu ürün daha sonra elden çıkartılmaya çalışılıyor.
Bu yüzden şahsen alternatifler araştırılarak mağazalardan görerek denenerek alınması taraftarıyım.

Birde başka bir önemli olan , makinemi öncelikli kamış mı, Bütçe ağırlığı hangisine verilecek.
Alternatif o kadar çokki , Deadringer da işini görür , inspira da
Savage gear black drop shot da güzeldir parabellum da ,
Makine de de çeşitler çoğalıyor. Deadringer iş görür ama helios da alınabilir, ceymar da yeterlidir
1000 lik mi 2000 likmi olacak 2500 de iş görür.

Dipsiz kuyu misali

Ben şahsen huysuz ihtiyarın tekiyim, sırf renginden dolayı bile aldığım ürünü satmışlığım var.
Huylara, alışkanlıklara tercihlere bağlı olaylar

Bu yüzden ben kesinlikle kişinin alternatifleri araştırıp sonunda ise görerek deneyerek alması taraftarıyım.

Benim yazdığım sadece tavsiye niteliğinde , yok yazmayın , yazdırmayın başkalarına kulak asmayın demem.

Forum zaten bilgi paylaşıldığı için güzel.

empatiq

Üye
Adı
Cem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@KaNKuRT doğru söylemiş. Bence cevrende bulunann herhangi bir balık malzemeleri satan bir dükkana asla girme. @Hamdi bey gibi işi bilen bir dukkana gitmeni tavsiye ederim. Çok saçma sapan ellerinde kalmış malzemeleri satmaya çalışan esnaflar var.

Ürünlere dokunarak ve deneyerek karar vermen daha dogru olur.

Hedefin istavritse eger cok ince kamıs ve makine kullanmak gerekir diye dusunuyorum. Yok hem buyuk balikta kovalarim kucuk balikta dersen eger light spine giren kamıslar oneririm.

Zor bir sürece girmissin. Allah yardimcin olsun :)

Savcı1111

Yeni Üye
Adı
Kerem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abiler çok teşekkür ederim yanıtlaırınız için gerçekten araştırdıkça iş dahada karışık hale geliyor kafamda birkaç kamış makine vardı savagear 0.5 7 gr 210cm okuma urf 1 8 210 cm fujin 230 cm 05 10 gr kamışı vs evimin istoca yakın olması nedeniyle attım kendimi istoca aldım elime baktım ettim yine karar veremedim ozaman size şöyle sorim bu kamışlarla istanbulda istavrit ve yazın muğla balıkesirde çupra ve ona benzer balıklae tutabilirmiyim sürekli jighead ve silikon kurtlar kullanmayı düşünüyorum hedef balıklarıma bakılınca. Forumda yeni üye olduğum için @Hamdi abiyi tanımıyorum malesef hamdi abi etiketledim galba seni dükkanınızmı var ? tam olarak nerede ? belki istoçta karşılaştık bugün çıkaramadım kusura bakmayın çok uzatıyorum son birşey sorim 210 bi kamışla 230 bi kamış arasında atış mesafwsi olarak çok bir fark varmı ?

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Söylediğiniz 3 kamışı da kullanMAdım ama av bölgelerinize ve hedef balıklarınıza bakarak bu 3 kamış arasından fujin salty rugger aji 0.8-10 gr atarlı modeli tavsiye edebilirim. İstavrit için sert kamış kullanmak gerekir ve bu 3 kamış içerisinde aji olarak geçen tek kamış fujin. Savagear'ın yumuşak bir kamış olduğunu biliyorum, okuma hakkında net bir fikrim yok. Eğer sert bir kamış ise okumayı da düşünebilirsiniz. 210 cm kamışla 230 cm kamış arasında özellikle düşük gramajlarda çok fazla mesafe farkı olmaz. Fujin hem uzun hem de daha yüksek atarlı olması ile mesafe gerektiren durumlarda da avantaj sağlayacaktır. Özellikle Muğla taraflarında silikondan ziyade jig kullanmak daha verimli olabilir.

Savcı1111

Yeni Üye
Adı
Kerem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Teşekkür ederim faydalı bilgileriniz için evet özellikle savagear çok yumuşak bi kamıştı.

Savcı1111

Yeni Üye
Adı
Kerem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ya kafamda şöyle birşeyde var youtubede izlediğim videolarda alaris 20 ile kocaman çupraları levrekleri alıyorlardı acaba kamış için bütçeyi biraz arttırıp makinadan kısıp alaris 20 almak mantıklımı sizce gerçekten lrf dipsiz kuyuymuş bin türlü akıl yürütüyo insan işin içinden çıkamoyo :D