Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Silikonların içindeki kokular esans değil dostum. Özel aminoasit karışımları ile elde ediliyor. Esanslar ile koku karışımları ile başarılı olamazsın. Silikonun dokusu zarar görür. Belki şöyle deneyebilirsin karides alıp silikonlarla birlikte dolaba koymadan bir kaç gün bekletebilirsin. Karideslerin kokusu belki silikona sinebilir.Lrf istavrit silikonlarına koku yapmak istiyorum bildiğiniz iş yapan koku karışımları varsa yardımcı olurmusunuz
Silikonun yapısını bozuyo. Elimde Berkley Gulp solüsyonları var bu solüsyonu fujin silikona döktüğümde silikonu eritiyo mesela. Aminositlerin kullanacağın silikonun kimyasal yapısıyla da uyumlu olması gerekir. Tepkimeye girmemesi gerekir. Aminoasitler oldukça pahalı maddeler. Paranın boşa gitme olasılıda cabası. Misal Berkley gulp silikonlar mikroskobik gözenekler içeriyor yapıları gereği. Sattıkları sıvılar bu gözeneklerin içine nüfuz edebiliyorken, Fujin gibi markaların silikonlarında bu tip gözenekler mevcut olmadığından sıvılar bu silikonlara nüfuz etmezler. Fujin gibi markalar da yağ benzeri yoğunlaştırılmış maddeler kullanır. Bu maddeler silikon üzerinde ince bir katman oluşturur.Balık yağı türkiyede kolay bulabilsek onlar iş yapıyor diye okumuştum. Ama kolay bulunmuyor.
Bu aminoasit olayını ev-yap deneyesim var. İnternette karides, midye, balık gibi canlıların aminoasit içerikleri ve oranları veriliyor. Bunları taklit edip kendimize sıvı yapsak işe yarar mı acaba?
İnternetteki çeşitli çalışmalara baktığımda kolayca satın alabileceğimiz şu aminoasitlerin etkili olabildiğini görmüştüm:
Alanin ve glisin en iyisi gibi
Arginin, betain iyi olabiliyor
Histidin, taurin, lizin, glukozamin birazcık iyi olabiliyor
Etkili olabilen prolin gibi aminoasitler de var ancak onlar çok pahalıya geliyor.
Bir ara yaptığım hesaba göre 1000-2000 lira gibi bir masrafla kullanamayacağımız kadar amino asit alabiliyorduk. Ben şu siteden bakmıştım:
![]()
Kimya Depom - Glisin (Glycine Powder)
www.kimyadepom.com
Ben Luck Jhon silikon ile denedim onları eritemedi, fakat iki atıştan sonra koku falan kalmıyo. Verimli olmadı benim için inşallah sen verim alırsın.Yıllar önce 100 tl vererek Berkley'in bu silikonlarından almıştım. Silikonlar bitti ama sıvısı geriye kalmıştı. Ben de sızdırmaz kutuya koyup sakladım. 4-5 yıldır kutuda duruyordu. Geçenlerde Fubelo Wormez ve Fujin Baby Fry silikonları ayrı ayrı kutularda bu sıvının içine koydum. Bir aydır erime yapmadı. Bir süre daha test edip silikonların fotoğrafını buraya atarım. Kutudan çıkardığımda hafif yağ gibi kokusu üzerinde kalıyor. Ama deniz suyuna ne kadar dayanır... av sırasında ne kadar verimli olur test edip yazarım.
Aynen isome ve Berkleyin mikro gözenekleri var, sıvıyı hapsediyor içinde. Ama fujin de, lucky Jhon silikonlarda yok. Belki sıvıyı kokusuz vazelin ile karıştırıp ince bir katman silikonlara sürüp denense belki işe yarayabilir. Hiç değilse bir kaç atış idare eder. Ama benim fujin baby wormlar sıvıda bekleyince eridi. Tek tek av esnasında karışım silikonlara sürülüp denenebilir.Evet Isome ve Berkley'de süngerimsi bir yapısı var içine hapsediyor 20-30 atış yapabiliyorsun. Sonra oda gidiyor. Tekrar sıvı ile temas gerekiyor.
Bence de Fujin'den hemen gidecek gibi geliyor. Çevresine yayılsa balıkları o bölgede tutmaya yeterli olur belki.
Şeffaf olanlar eriyebirir ama opak gibi rengi olanlar erimez diye düşünüyorum. Test sonucuna göre konuyu revize edicem.Aynen isome ve Berkleyin mikro gözenekleri var, sıvıyı hapsediyor içinde. Ama fujin de, lucky Jhon silikonlarda yok. Belki sıvıyı kokusuz vazelin ile karıştırıp ince bir katman silikonlara sürüp denense belki işe yarayabilir. Hiç değilse bir kaç atış idare eder. Ama benim fujin baby wormlar sıvıda bekleyince eridi. Tek tek av esnasında karışım silikonlara sürülüp denenebilir.