bunlara kafanı takma. şöyle düşün istavrit gibi ufak balıkları ne kadar az atarılı, hafif kamışla tutarsan o kadar fazla hissiyat kazanırsın ve büyük balık tutuyormuşsun gibi olur. kamış ağırlaştıkca ve sertleştikce ufak balıklarda hissiyat azalır. Az atarlı hafif kamışlarda uzağa atma azalır diğerlerinde artar. BU LRF, Spin vs tabirlerini boşver. Her kafadan bir ses çıkar, her üretici firma kendine göre sınıflama yapar. Birinin LRF dediği kamışa diğeri light spin der mesela. Spin kamışla da LRF gibi av yaparsın kim ne diyecek LRF kadar hissiyatın olmaz ama bazen başka avantajların olur mesela yüksek bir kayadan büyük bir balık geldiğinde LRF kamışı ile kaldıramadığın balığı spin kamışıyla kepçe olmadan kaldırabilirsin. Esasına bu tabirlere takılmadan hangi meralarda sıklıkla av yapacaksan ona göre kamış almalısın. Eğer bütcen müsaitse bir kaç kamış alıp her merada rahat edersin bütçen kııtlıysa spine yakın kamış alıp hem LRF hem spin yaparsın. Bazen ben yüksek bir kayalık yere gidersem kefal için jig kamışı götürüyorum. Kefal büyük olduğunda kaldırması kolay oluyor kamış hafif hissiyatıda biraz az olsun diyorum.