Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF takimi lutfen yardim

Talha

Yeni Üye
Adı
Hüseyin Talha Alagöz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ben yaz aylarinda samsunda isparoz falan tutuyorum ve normalde de kartalda ara sira gidip takilmak icin ucuza lrf olfta dizmek istiyorum da bauer akira 2.10 2-8 atarli kamis ve okuma x otic xt20 no makineyi kombinlesem pisman olur muyum idare eder mi bilgim cok yok bu konularda suanda 3 metre bi oltam var 40-80 atarli istavrit ve isparoz tututorum

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Bahsettiğiniz kamış ve makine bende var. Kefal tutmak için almıştım, hala daha silikonla kullanmaya pek fırsat bulamadım. Şu an 0,06 ip misina sarılı ve umarım yakında deneyebileceğim bol bol. Diğer konularda konuşulanları link ve metin olarak paylaşayım:

Muhammets hocam öneriyordu, onla ilgili ilginç forum gönderileri var. Muhammets hocamın "çiçek sepeti" linkli önerisinden sonra okuyabilirsiniz.

"Bu kamış, makinenin üzerine sarılı hazır gelen mono misinayla yakın mesafeye tek iğne veya mini kıbrıs atmak için yeterli gelmişti. Bu kamış ve makineyle 46 santimlik bir kefal çekebilmiştim. Şu anda 0,10 ip misina sarılı ve yine kefal için kullanacağım. 0,05, 0,06 ip misina sarıp diğer balıkları hedeflemenin önünde de bence engel yok. Yine çok acemi biri olarak, ben bu kamıştan ve makineden oldukça memnunum ve önerebilirim. Atış mesafesi dışında hiçbir şikayetim yok ama ufak gramajlı silikonlarda mesafe sıkıntısı olur herhalde. Kurşun arkası veya carolina rig tarzıyla daha ağır kurşun kullanarak silikon atmanın önünde yine engel yok bence."

Bence kamış fiyatına göre çok güzel bir ürün ama beklentinize bağlı. İdeal atış mesafesini 4-8 gram aralığında yapıyor. 2-3 gram ve altı ağırlıklarda atış mesafesi kötüleşebilir ve kamış sağır kalabilir. Ayrıca kamış oldukça yumuşak aksiyonlu, yani balık çekerken aldığınız hissiyat muhtemelen ortalama bir LRF kamışına göre daha kötü olacaktır. Öte yandan kamış çok sağlam, muhammets hocamın dediğine göre bir arkadaşı lrf için akıl almaz ağırlıklarda kurşunlar atıp yemli av bile yapıyormuş (evde denemeyiniz).

Makine de fiyatına göre yine güzel bir ürün. Hiçbir sıkıntı yaşamadım, kocaman kefalleri de almamı sağladı.

Son not olarak, ben de acemi sayılabileceğim için bu ürünleri karşılaştırabileceğim ürünlerden pek kullanmadığımı belirtmiş olayım. Yani ürünlerden mutlu olsam da diğer ürünleri kullanma fırsatım olmadığı için olduğundan iyi görüyor olabilirim.

secolanga

Aktif Üye
Adı
Sercan
ben yaz aylarinda samsunda isparoz falan tutuyorum ve normalde de kartalda ara sira gidip takilmak icin ucuza lrf olfta dizmek istiyorum da bauer akira 2.10 2-8 atarli kamis ve okuma x otic xt20 no makineyi kombinlesem pisman olur muyum idare eder mi bilgim cok yok bu konularda suanda 3 metre bi oltam var 40-80 atarli istavrit ve isparoz tututorum
makine için(1000s) https://share.temu.com/tqPdPGrFU1A

o kamışı tavsiye etmem biraz daha bütçe artırabilirsen
Ryuji Aji Game 198 Cm 0.5-5 Gr
Ryuji Aji Game 2.10m 0.6-7gr

alternatiflerine bakabilirsin