Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF TAKIMIM HAKKINDA MAKİNE VE MİSİNA SORUNU

yucecaliskan

Yeni Üye
Adı
Yüce
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba hobidaşlar önceden yemli ve spin avcılığı yapardım yakın zamanda bir hevesle LRF takımı topladım. Kamış olarak Fujin sniper 0,8-8gr 205 cm satın aldım makine olarak ise zaten elimde halihazırda bulunan shimano ax 1000 fb (spin takımımda aynı makinenin 4000'liğini kullanıyorum) veya daiwa strikeforce 1000 makinelerinden birini seçmem gerekiyordu ben shimano'yu tercih ettim. İp misina olarak ise captain marka 4x örgü 0.06 mm kullanıyorum ancak hem makinemden hem misinamdan memnun değilim. Misinayı her elle tuttuğumda elime yeşil boya bulaşıyor ve takımım atış sırasında sürekli kopuyor (bu benim acemiliğimden de olabilir). Makine ile ilgili sorunum ise tel kapalı konumda iken çok gevşek kalıyor aşağı yukarı oynuyor ve ipim atışlardan sonra asla yuvasına oturmuyor her seferinde elle yerine oturtmam gerekiyor. Yeni makine almayı düşünüyorum; fujin sniper 1000 , fujin crow 1000s , fujin the one 1000s, hem beğendiğim için hem de bütçem bakımından bu üç makine arasında kaldım tavsiye eder misiniz? Aralarında çok fark var mıdır? İp konusunda ise sizlerden bu makineler ve kamışıma uyacak fiyat performans, cep yakmayacak ip tavsiyeleri bekliyorum. Bir de sizce ipimle ilgili yaşadığım problem sizce 4x olduğu için midir sağlamlık için illa 8x mi kullanmak gerekir? Şimdiden çok teşekkürler ilgilenen herkese..

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bahsettiğiniz makineler hakkında pek fazla bilgim yok ip konusu için ise sağlamlık için illa 8x yada 4x olacak diye bir kural yok 8x de 4x de kullanım alanları farklı sağlam ipler var.
İp hammaddesi gereği bozulmaya müsait bir malzeme daha önce bir kez benim toray markasında Bedri nin de şuan kullandığı ipte bir sorun var el ile bile çok rahat şekilde pıt pıt kopuyor bunun sebebini ne olduğunu bilmiyorum ama büyük problem sizin de ipinizde böyle bir problem olabilir.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba hobidaşlar önceden yemli ve spin avcılığı yapardım yakın zamanda bir hevesle LRF takımı topladım. Kamış olarak Fujin sniper 0,8-8gr 205 cm satın aldım makine olarak ise zaten elimde halihazırda bulunan shimano ax 1000 fb (spin takımımda aynı makinenin 4000'liğini kullanıyorum) veya daiwa strikeforce 1000 makinelerinden birini seçmem gerekiyordu ben shimano'yu tercih ettim. İp misina olarak ise captain marka 4x örgü 0.06 mm kullanıyorum ancak hem makinemden hem misinamdan memnun değilim. Misinayı her elle tuttuğumda elime yeşil boya bulaşıyor ve takımım atış sırasında sürekli kopuyor (bu benim acemiliğimden de olabilir). Makine ile ilgili sorunum ise tel kapalı konumda iken çok gevşek kalıyor aşağı yukarı oynuyor ve ipim atışlardan sonra asla yuvasına oturmuyor her seferinde elle yerine oturtmam gerekiyor. Yeni makine almayı düşünüyorum; fujin sniper 1000 , fujin crow 1000s , fujin the one 1000s, hem beğendiğim için hem de bütçem bakımından bu üç makine arasında kaldım tavsiye eder misiniz? Aralarında çok fark var mıdır? İp konusunda ise sizlerden bu makineler ve kamışıma uyacak fiyat performans, cep yakmayacak ip tavsiyeleri bekliyorum. Bir de sizce ipimle ilgili yaşadığım problem sizce 4x olduğu için midir sağlamlık için illa 8x mi kullanmak gerekir? Şimdiden çok teşekkürler ilgilenen herkese..
Merhabalar.
arasında kaldığınız 3 makinenin 3ünüde kullanmış ve koleksiyona dahil etmiş biri olarak söylüyorum.
fujin the one galatasaray, diğerleri siirt jetpa spor.
the one ın tuzlu suya dayanımı malzeme kalitesi ve ele oturumu çok iyi. orta seviye makineler arasında alınabilecek düzeydedir.
diğer iki seçenek başlangıç için olabilir sadece.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar.
arasında kaldığınız 3 makinenin 3ünüde kullanmış ve koleksiyona dahil etmiş biri olarak söylüyorum.
fujin the one galatasaray, diğerleri siirt jetpa spor.
the one ın tuzlu suya dayanımı malzeme kalitesi ve ele oturumu çok iyi. orta seviye makineler arasında alınabilecek düzeydedir.
diğer iki seçenek başlangıç için olabilir sadece.
Yeni lrf ye başlayacak ya da alışveriş yapacak biri için altın değerinde bir yorum. 👏

sasasa

Üye
Adı
ahmed bal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
yalnız şöyle bir durum var theone 1000s ile ilgili, kafanın altında mil üzerine 1 tane lastik conta koymuşlar o conta kalamanın düzgün çalışmasını engelliyor ve kalama sert ve tutuk tutuk çalışıyor. ya o contayı oradan çıkarıp yerine yoğurt kabı kapağından aynı kalınlık değerinde naylon conta yapıp yağlayıp takın ya da her av öncesi güzelce yağlayın. kalama düzgün çalışmayınca ya ipi koparıyor ya da az daha kalama kapağını sökeyim de rahat dönsün diye düşünürken kalama kapağı ve makine kafası denize uçabiliyor :) ama 3 makine arasında en iş yapacak olanı fujin theone evet. o konuda gürkan hocam haklı.
rassgele.

yucecaliskan

Yeni Üye
Adı
Yüce
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bilgilendirme ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hepsini dikkate alıp ona göre hareket edeceğim.