yucecaliskan
Yeni Üye
- Adı
- Yüce
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Merhaba hobidaşlar önceden yemli ve spin avcılığı yapardım yakın zamanda bir hevesle LRF takımı topladım. Kamış olarak Fujin sniper 0,8-8gr 205 cm satın aldım makine olarak ise zaten elimde halihazırda bulunan shimano ax 1000 fb (spin takımımda aynı makinenin 4000'liğini kullanıyorum) veya daiwa strikeforce 1000 makinelerinden birini seçmem gerekiyordu ben shimano'yu tercih ettim. İp misina olarak ise captain marka 4x örgü 0.06 mm kullanıyorum ancak hem makinemden hem misinamdan memnun değilim. Misinayı her elle tuttuğumda elime yeşil boya bulaşıyor ve takımım atış sırasında sürekli kopuyor (bu benim acemiliğimden de olabilir). Makine ile ilgili sorunum ise tel kapalı konumda iken çok gevşek kalıyor aşağı yukarı oynuyor ve ipim atışlardan sonra asla yuvasına oturmuyor her seferinde elle yerine oturtmam gerekiyor. Yeni makine almayı düşünüyorum; fujin sniper 1000 , fujin crow 1000s , fujin the one 1000s, hem beğendiğim için hem de bütçem bakımından bu üç makine arasında kaldım tavsiye eder misiniz? Aralarında çok fark var mıdır? İp konusunda ise sizlerden bu makineler ve kamışıma uyacak fiyat performans, cep yakmayacak ip tavsiyeleri bekliyorum. Bir de sizce ipimle ilgili yaşadığım problem sizce 4x olduğu için midir sağlamlık için illa 8x mi kullanmak gerekir? Şimdiden çok teşekkürler ilgilenen herkese..