Lrf Ye Ben De Başlayacağım

Horozbina

Daimi Üye
Tepki
3,451
Ödül
113
LRF yöntemine şimdiye kadar burun kıvırmıştım.
Yazın oyalanırız, oraya buraya gideriz gibi arkadaş baskısı ile birkaç malzeme aldım.
Biraz araştırıp, sorup türlü malzemeler alırken bu iş için elimde kullanabileceğim silikon türü ürünler bulunduğunu farkına varmama rağmen yine kafama yatan bir şey gördükçe alıyorum.

Aldıklarımı henüz kullanmadım, bir kere kamış sallamadım ama ben bunu kısa sürede kırarım düşüncesi ile kamışı yedeklemeyi düşünmeye başladım.
Bu konuda önerisi olan varsa incelerim.
Ya da kamışın ikinci parçasını yedeklemeyi bile düşündüm.
Ha bir sorum da bir kol çevriminde 57 cm ip saran yavaş bir makine aldım, su üstü sahteler için daha hızlı mı almalıydım, genel kullanımda bu yavaş mı kalacak?

Aldığım malzemeler
- Crazee AjiMeba S722 218 cm 1-8 gr kamış
- Soare 2000BB 2000SSPG makine.
- Seaguar PE X 08 18 lb ip.
Bu ipin PE 1 olanını spinde kullandım çok sağlam olmasına rağmen PE 06 almadığıma pişman olup bir de GOSEN W 8 PE06 ip aldım.
Elimde Seaguar çok kaliteli FC 0.28 var biraz kalın ama lider olarak önce bunu denemeyi düşünüyorum, kalın gelirse deneme sonrası daha ince Berkley Shotai gibi elimde olan FC lere dönerim.

Birçok da sahte aldım. Arkadaşların yana yakıla aradığı toto 48 HS gold shrimp rengini 40 liraya bulunca birkaç tane aldım.
48 HS in diğer renklerden normal fiyata birkaç tane alırken yanına da iki renk toto shad, 2 renk pocopoco, 2renk 7 g tetra jig vs ekledim.

Elimde eskilerden kalma ecogear kutusu içinde suyu ile duran kurtlar yengeçler vs için de birkaç jig head bugün sipariş ettim.

Frene basma zamanımı aştım ama önerileriniz varsa incelerim.

Dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    54.3 KB · Okunma: 153
  • 2.JPG
    2.JPG
    59.6 KB · Okunma: 152
  • 3.JPG
    3.JPG
    56.4 KB · Okunma: 147
  • 4.JPG
    4.JPG
    52.8 KB · Okunma: 147
  • 5.JPG
    5.JPG
    40.6 KB · Okunma: 149
  • 9.JPG
    9.JPG
    42 KB · Okunma: 147
Arkadaşların yana yakıla aradığı toto 48 HS gold shrimp rengini 40 liraya bulunca birkaç tane aldım.
48 HS in diğer renklerden normal fiyata birkaç tane alırken yanına da iki renk toto shad, 2 renk pocopoco, 2renk 7 g tetra jig vs ekledim.

Frene basma zamanımı aştım ama önerileriniz varsa incelerim.

Toto 48HS Gold Shrimp eğer birde TotoShad serisinden olsaydı tadından yenmezdi ama sizdekilerde iş görür. 40TL bedavadan daha ucuz bence, zaten rakamı görünce kaç sene öncesine ait bir başlık diye birden yazdığınız tarihe bakasım geldi 🙂

Bende frene bastım ama fren patlakmış meğer, son hız gidiyorum yokuş aşağı 🙂

Bir gün herkes lrf'ci olacak 🙂
Lrf'ci olarak aramıza hoşgeldiniz, tadını aldıktan sonra bırakamayacağınıza eminim. Aynı kamış bende de mevcut, ben yedek olarak aldım ajimeba'yı, şu anda imzamdaki solpara & inspira ikilisini kullanıyorum. Diğer takım yedekte bekliyor. Ege bölgesinde avlanacaksanız elinizdeki jig ve maketler fazlası ile iş görecektir. Marmara'da isome L beden pembe renk ilk tavsiyem olacaktır, yanında beyaz da bulundurursanız iyi olur. Özellikle istavritte isome pembe çalışmıyorsa hemen beyazı denerim ve balık varsa pembeye bakmadığı zamanlarda balık beyaza illa ki gelir. Elimde her renk olmasına rağmen balıkların yüzde 90'ını pembe ile aldım. Benim gibi stoklu çalışmayı seviyorsanız fırsat buldukça isome stoklayabilirsiniz. Bende 20 paket kadar oldu şimdilik 🙂 Son olarak makineniz gayet ideal, içiniz rahat olsun. Uzun süre 54 cm sarımlı daiwa exceler x 1000 kullandım, su üstü, jig, silikon vs. her türlü yemle meralarımdaki her türlü balığı aldım diyebilirim.

Bir gün herkes lrf'ci olacak 🙂
Lrf'ci olarak aramıza hoşgeldiniz, tadını aldıktan sonra bırakamayacağınıza eminim. Aynı kamış bende de mevcut, ben yedek olarak aldım ajimeba'yı, şu anda imzamdaki solpara & inspira ikilisini kullanıyorum. Diğer takım yedekte bekliyor. Ege bölgesinde avlanacaksanız elinizdeki jig ve maketler fazlası ile iş görecektir. Marmara'da isome L beden pembe renk ilk tavsiyem olacaktır, yanında beyaz da bulundurursanız iyi olur. Özellikle istavritte isome pembe çalışmıyorsa hemen beyazı denerim ve balık varsa pembeye bakmadığı zamanlarda balık beyaza illa ki gelir. Elimde her renk olmasına rağmen balıkların yüzde 90'ını pembe ile aldım. Benim gibi stoklu çalışmayı seviyorsanız fırsat buldukça isome stoklayabilirsiniz. Bende 20 paket kadar oldu şimdilik 🙂 Son olarak makineniz gayet ideal, içiniz rahat olsun. Uzun süre 54 cm sarımlı daiwa exceler x 1000 kullandım, su üstü, jig, silikon vs. her türlü yemle meralarımdaki her türlü balığı aldım diyebilirim.

Önce teşekkürler. Henüz bu takımı hiç kullanmadığımdan acemi rütbesine dahi sahip değilim. Surf ve lrf dışında diğer yöntemlerle avlanan hele lrf ye hiç sıcak bakmayan biriydim. Yakala bırak ile vakit geçireceğimi umarak ağır arkadaş baskısı ile aldım bunları. Bölge %98 ege olacak. Bilmiyoroum İstanbula getirir miyim bunları. Hatta biraz daha kısa kamış alıp bu minik jiglerle ve sardalya kullanarak tekneden uskumru da denemeyi düşünüyorum. Bazen bizim bölgede yüzeyden 5-10 m aşağıda iri uskumrular oluyor. 5 gramlık kurşun ve sardalya takılmış serbest yüzen oltaya geliyor bunlar genelde. Yani hala kafada lrf dışı işler var.

Bu arada 6 gramlık usami combo pop bizim bölgenin meşhur rengi 570 de sipariş ettim. Başka neler sipariş ettim hepsini hatırlayamadım. Blueblue jig de var galiba son siparişte.

Lrf'yi sadece silikon yada jig ile sınırlamamak lazım. Yaptığımız ultra light fishing aslında, oltanın ucuna ne taktığınız önemli değil yeter ki o hazzı yaşayın. Uskumru lrf takımı ile müthiş zevkli oluyor, Bozcaada'da birkaç tane yakalamıştım. Ben de özellikle yazlığa gittiğimde Çanakkale'de ara ara jigheadin ucuna kurt yada mamun takarak avlanıyorum. Gayet de zevkli oluyor. Hatta bazen ağırlık kullanmadan leader'ın ucuna iğneyi bağlayıp taze yem takıp modern şeytan oltası yapıyorum 🙂

Lrf'yi sadece silikon yada jig ile sınırlamamak lazım. Yaptığımız ultra light fishing aslında, oltanın ucuna ne taktığınız önemli değil yeter ki o hazzı yaşayın. Uskumru lrf takımı ile müthiş zevkli oluyor, Bozcaada'da birkaç tane yakalamıştım. Ben de özellikle yazlığa gittiğimde Çanakkale'de ara ara jigheadin ucuna kurt yada mamun takarak avlanıyorum. Gayet de zevkli oluyor. Hatta bazen ağırlık kullanmadan leader'ın ucuna iğneyi bağlayıp taze yem takıp modern şeytan oltası yapıyorum 🙂

Kesinlikle katılıyorum. En iyi mırmır avımı LRF takımıma yılan dili takım modifiye ederek yaptım. Dediğiniz gibi LRF de amaç en ufak balıktan en büyük hazzı almak. Mamun, boru kurdu, teke vb. ne bulursanız takın iğnenin ucuna. İste beklemeli ister aksiyonla avlanın. Yeter ki o balık o iğneye yakalansın 🙂

Back