Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Yeni Başlangıç.

Certas

Yeni Üye
Adı
Çağdaş ERTAŞ
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Herkese merhaba,

İsmim Çağdaş Tekirdağ ve çevrelerinde (Tatlı-Tuzlu su) LRF avı yamak istiyorum. Araştırmalarım sonucu bana uygun olan bir makine bulabildim fiyat performans açısından karar veremediğim konu ise kamış seçimi belirlemiş olduğum makineye göre nasıl bir kamış seçmeliyim günümüz şartlarında kamış için 750 tl gibi bir bütçe ayıra biliyorum.
Savage Gear SG2 1000 FD 5+1 Bb
8x 0.06 mm ip erim için

KAMIŞ SEÇİMİM NE OLMALI;
Fujin Salty Rugger FSR-762 Kurodai 230Cm 2-15Gr
Kudos Rock Fish 230 Cm 1-14 Gr
Kudos Light Style 235cm 1-14 gr

sizin tavsiyeleriniz nelerdir konu hakkında yardımcı olabilir misiniz.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yazdığınız kamışları kullanmadığımdan yorum yapamıyorum.
Dikkatimi bir şey çekti. Deniz için , seçtiğiniz kamışların boy uzunlukları iyi. Fakat tatlı su da , "eğer ki dere , ya da ırmak" gibi yerlerde av yapacaksanız için uzun kalabilir.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hoş geldin Çağdaş , denizde pek lrf yapmadım ama tatlı suda kasna avlarına gidiyorum , yakın sayılırız tatlı suda nerelere gitmeyi düşünüyorsun belki yardımcı olabilirim, aynı makinayı ben yakın zamanda aldım ama daha avda deneme şansım olmadı.

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kudos rock fish 1-14ü kesinlikle tavsiye ederim. (Eğer ağırlıklı istavrit avlayacaksanız 1gr civarında hissiyatsızdır)
Makine seçiminiz de çok güzel bence.
Yalnız ip konusunda dikkatli olmalısınız, bence tam anlamıyla lrf yapmak için 0.4pe ve daha ince ipler kullanmanız lazım. Ki lrf de aslında birsürü kola ayrılıyor; ajing, mebaring gibi. Hedef balığınız ve avlanma stilinize (mepps, jig, sert maket, jighead silikon kombinasyonu) göre ip seçimi hem erim hem hissiyat için daha doğru olur.
Yerinizde olsam şöyle yapardım, eğer 1.5-2.5gr civarında ağırla çalışacaksam 0.3pe 4x bir ipi sg2'nin metal olan kafasına sarardım (bulamazsanız 0.4). Daha dişli büyük balıklar hedefte varsa 0.6pe 8x (4x de olabilir) ipi sg2'nin daha derin olan yedek kafasına sarar yoluma devam ederdim.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kudos rock fish 1-14ü kesinlikle tavsiye ederim. (Eğer ağırlıklı istavrit avlayacaksanız 1gr civarında hissiyatsızdır)
Yalnız ip konusunda dikkatli olmalısınız, bence tam anlamıyla lrf yapmak için 0.4pe ve daha ince ipler kullanmanız lazım. Ki lrf de aslında birsürü kola ayrılıyor; ajing, mebaring gibi. Hedef balığınız ve avlanma stilinize (mepps, jig, sert maket, jighead silikon kombinasyonu) göre ip seçimi hem erim hem hissiyat için daha doğru olur.
Yerinizde olsam şöyle yapardım, eğer 1.5-2.5gr civarında ağırla çalışacaksam 0.3pe 4x bir ipi sg2'nin metal olan kafasına sarardım (bulamazsanız 0.4). Daha dişli büyük balıklar hedefte varsa 0.6pe 8x (4x de olabilir) ipi sg2'nin daha derin olan yedek kafasına sarar yoluma devam ederdim.
Uğur döktürmüşsün gene :) aynen katılıyorum , bende yedek kafaya 0.20 mm daiwa misina sardım tatlı suda misina daha iyi bence .

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sazlıkları pek tercih etmiyorum kamış boyuyla ilgili bir sıkıntım yok atar aralığı ile bir bilgi sahibi değilim maalesef.
Çok ağaçlık bölgelere girmeyeceksen bence 2.30 kamış çok uzun değil hele göllerde avlanacaksan bence uzun olması avantaj bile daha uzağa atman için, elinde sahteler var mı yoksa seti aldıktan sonra mı alacaksın onları da.

Certas

Yeni Üye
Adı
Çağdaş ERTAŞ
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Öncelikle teşekkürler. Hedef balığım yok ilk kez bu kadar düşük gramajlar ile çalışacağım daha öncelerde dip takımları kullanıyordum. Hava şartlarına göre yem seçimim olacak şansıma hep rüzgarlı hava olduğundan max 14-15 gr kamışları seçmek istiyorum ki kamış max sınırlarını zorlamak istemediğimden.

Certas

Yeni Üye
Adı
Çağdaş ERTAŞ
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Yazdığınız kamışları kullanmadığımdan yorum yapamıyorum.
Dikkatimi bir şey çekti. Deniz için , seçtiğiniz kamışların boy uzunlukları iyi. Fakat tatlı su da , "eğer ki dere , ya da ırmak" gibi yerlerde av yapacaksanız için uzun kalabilir.
Sazlıkları pek tercih etmiyorum kamış boyuyla ilgili bir sıkıntım yok atar aralığı ile bir bilgi sahibi değilim maalesef.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba öncelikle lrfde olsa kaç gramlarla hangi balıkları hedefleyeceğiniz önemli. 1-15, 2-12 gibi kamışlarla 1-2 gram jigheadlerde hissiyat sıkıntısı olacaktır. Ne şekilde ne avlayacagınıza göre bir seçim yapabilirsiniz. Kamışın kendini çabuk toparlamasına dikkat edin ve mümkünse fast ya da ekstra fast aksiyonlu bir kamış almaya bakın. Listedeki kamışlar içinden kudos 1-14 kamışı akif abi öneriyor ucuz lrf arayışı adı altında bir konusu vardı kendisinin yorum yapıp önerdiği kamış konusunda bize laf düşmez😀

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle teşekkürler. Hedef balığım yok ilk kez bu kadar düşük gramajlar ile çalışacağım daha öncelerde dip takımları kullanıyordum. Hava şartlarına göre yem seçimim olacak şansıma hep rüzgarlı hava olduğundan max 14-15 gr kamışları seçmek istiyorum ki kamış max sınırlarını zorlamak istemediğimden.
Kudos rock fish 1-14 alabilirsiniz güvenle. 12 grama kadar güzelce destekliyor. Optimum atarı 7gr civarı. Ben 2gr jighead silikon çalıştırıyorum onda da başarılı, bu bütçede hem 2gr ve üstü jighead çalıştırıp hem 12gr sert sahteleri atmanıza izin veren başka kamış yok bildiğim kadarıyla.