Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Yeni Başlangıç.

Certas

Yeni Üye
Adı
Çağdaş ERTAŞ
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba öncelikle lrfde olsa kaç gramlarla hangi balıkları hedefleyeceğiniz önemli. 1-15, 2-12 gibi kamışlarla 1-2 gram jigheadlerde hissiyat sıkıntısı olacaktır. Ne şekilde ne avlayacagınıza göre bir seçim yapabilirsiniz. Kamışın kendini çabuk toparlamasına dikkat edin ve mümkünse fast ya da ekstra fast aksiyonlu bir kamış almaya bakın. Listedeki kamışlar içinden kudos 1-14 kamışı akif abi öneriyor ucuz lrf arayışı adı altında bir konusu vardı kendisinin yorum yapıp önerdiği kamış konusunda bize laf düşmez😀
:) tamamen sizlerin yönlendirmesi sonucunda başlayarak tecrübeler edinmiş olacağım

roxy

Aktif Üye
Adı
Batuhan Candan
Hoş geldiniz.
Rockfish’i tavsiye edebilirim, kullandım tatlı suda güzel iş yapıyor. Denizde hiç denemedim.3 gr’den sonra hissiyatı gayet iyi. Bu arada çevremde light style ile silikon kullanarak iyi yapanlar oldu, yanımda çok perch alındıdığını şahit oldum. Light style 0,5-0,7 olanı elimde var, ancak henüz deneme fırsatım olmadı.

Certas

Yeni Üye
Adı
Çağdaş ERTAŞ
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Çok ağaçlık bölgelere girmeyeceksen bence 2.30 kamış çok uzun değil hele göllerde avlanacaksan bence uzun olması avantaj bile daha uzağa atman için, elinde sahteler var mı yoksa seti aldıktan sonra mı alacaksın onları da.
capellan markasının sahteler mevcut 7ila 12.5 gr aralığında jig - 4 ila 8 gr aralığında su üstü ve 3D silikon yemler mevcut. Fakat set sonrası sete uygun Yem araştırmasına da sonradan değineceğim

Certas

Yeni Üye
Adı
Çağdaş ERTAŞ
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hoş geldin Çağdaş , denizde pek lrf yapmadım ama tatlı suda kasna avlarına gidiyorum , yakın sayılırız tatlı suda nerelere gitmeyi düşünüyorsun belki yardımcı olabilirim, aynı makinayı ben yakın zamanda aldım ama daha avda deneme şansım olmadı.
hafta sonları kampa gidiyorum Kırklareli Barajı - Kazandere Barajı - Malkara Barajı - castro- çatalca-büyükçekmece

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
hafta sonları kampa gidiyorum Kırklareli Barajı - Kazandere Barajı - Malkara Barajı - castro- çatalca-büyükçekmece
Benim bölgelere de geliyorsun :) bende Kıyıköy taraflarına gidiyorum hem denize hem de derelere , çok güzel yerler Istranca dağları, turna avlamayı düşünüyorsan sana kaşık tavsiye edebilirim .

Certas

Yeni Üye
Adı
Çağdaş ERTAŞ
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Benim bölgelere de geliyorsun :) bende Kıyıköy taraflarına gidiyorum hem denize hem de derelere , çok güzel yerler Istranca dağları, turna avlamayı düşünüyorsan sana kaşık tavsiye edebilirim .
Şu at çek disiplinini çözebilirsem neden olmasın gerçi birkaç adet no:2 kırmızı kaşıklardan almıştım

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Certas

Yeni Üye
Adı
Çağdaş ERTAŞ
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Tavsiyeleriniz eve araştırmam soncu oluşturmuş olduğum set ;
Savage Gear SG2 1000 FD 5+1 BB
Kudos Rock Fish 762UL 230cm 1-14gr LRF
Shimano Kairiki PE Mantis Green 8 Örgü İp 0,060 mm

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bence güzel ve uyumlu set olmuş Çağdaş , çok düşük gramajlı slikon kullanmazsan bu takım senin işini görür.

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hayırlı olsun şimdiden, bol trofeli ve limite uygun (vicdani limite de) avlar dilerim şimdiden.