Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf'de Ince Ip Misina Kaosu

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba,

Amatör bir balıkçıyım. Amatör derken sizin gibi prof. amatör değil gerçekten arada bir takılan baya amatör birisi :) Çok fazla kamp yaptığım ve akarsu, göller ve Türkiye'nin dört bir yanındaki denizlere denk geldiğim için bir adım ileriye taşımaya karar verdim. Surf kamışımın ameleliğinden kurtulup bir tane baitcasting makine aldım yakında elimde olur. 3-27 gr atarlı ona çok masraf yapmadan aliexpress'te çoğunuzun duyduğu seaking w8 ipinden 0,10 ve 0,15 mm ipler aldım gölde av için ona her türlü yetecektir.

Yanına bir de lrf takımı yapayım dedim, yeri geldiğinde alabalık için kullanırım hatta amatörlüğümü biraz geliştirip sık sık denize de gidip mırmır eşkina lüfer gibi balıklarda da şansımı denerim diye düşündüm. Olta ve makine de seçenekler deniz derya ama bütçeye göre az çok karar verdim lakin konu ipe gelince orada bir kaos oluşuyor. Bir çok kişi 0.6mm ip kullanıyor ve tavsiye ediyor ona tamamım 0,6 mm alayım lakin hangi markayı alayım konusuna gelince işte asıl kaos gerçekten orada :)

Popüler kültürle en çok kullanılan ve bilinen olarak daiwanın x8 ipini kimi çok iyi demiş ama onlarca yorumda da berbat, tam bir hayal kırıklığı vs. diyenler çok var. Şimdi burada yorumlar arasında uçurum var.
Kendoda aynı şekilde. Shimano'nun ipi için keza aynı durum var yeni serisi için kötü bir yorum bulamadım sadece. Bir de adını şu an tam hatırlayamadığım 1-2 japon markası vardı onların fiyatları ise daiwa shimano'nun bile iki katı falandı 100-150 metre ipe iyi olsun diye 150 falan max veriyoruz tamam da 250-300 falan asla vermek mantıklı gelmiyor.

Ben onlarca belki yüzlerce okuduğum marka model yorumlarına göre hem son karar olarak Shimano Kairiki 8 kat misinanın yeni serisine karar verdim (yeni seri ile eski seriyi nasıl ayırt edeceğimi tam bilemiyorum).

Sizden ricam bu ip hakkında ya da genel olarak lrf için ince ip misinalar hakkında görüşlerinizi paylaşmanız hem toplu yorumlar bulunmuş olur.

Şimdiden teşekkürler :)

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Daiwa emeraldas 0,6 pe 2 senedir kullanıyorum, tavsiye ederim

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Piyasadan çekilmiş sanırım uvf emeraldas hiçbir yerde yok. 0.6PE lrf için kalın olmaz mı yanılmıyorsam 0.10 mm gibi bir rakama tekabul ediyordu
0,06 mm ip mi var ki?
Öyle yazılsa bile hepsi 0,06 inch onların. o da 0,15e denk gelir.
PE değeri 0,06 ise de 0,128 mm gibi değerlerden bahsediliyor ki her markada ufak tefek değişiklikler de olur.

Bu arada amatörlük deyimi çokça karıştırılıyor.
Amatör, yaptığı işten para kazanmayıp o işi zevk için yapandır.
Yaptığı işi iyi bilmeyene amatör değil acemi denir.
Acemilik çalışıp öğrendikçe geçer, amatörlük baki kalır.

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
0,06 mm ip mi var ki?
Öyle yazılsa bile hepsi 0,06 inch onların. o da 0,15e denk gelir.
PE değeri 0,06 ise de 0,128 mm gibi değerlerden bahsediliyor ki her markada ufak tefek değişiklikler de olur.

Bu arada amatörlük deyimi çokça karıştırılıyor.
Amatör, yaptığı işten para kazanmayıp o işi zevk için yapandır.
Yaptığı işi iyi bilmeyene amatör değil acemi denir.
Acemilik çalışıp öğrendikçe geçer, amatörlük baki kalır.
mm/pe/inc karmaşası sayenizde bitti çoğu sitede özellikle mm yazdığı için ben de gerçekten mm sanıyordum :) Amatörlük konusunda da haklısınız. Bir de ip tavsiyesi alabilirsek sizden de hocam :)

AArtan

Üye
Adı
Abdülkadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
O çok pahalı japon ip dediğiniz sanıyorum ki sunline small game'dir. Alırken bakmıştım pahalı geldi. Daha sonra yine japon olan momoi'nin lrf için ürettiği oshikage modelini aldım. Fiyatı nispeten daha uygun. Kalite konusunda çok memnun kaldım. Başka bir ipe geçmeyi düşünmüyorum.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
mm/pe/inc karmaşası sayenizde bitti çoğu sitede özellikle mm yazdığı için ben de gerçekten mm sanıyordum :) Amatörlük konusunda da haklısınız. Bir de ip tavsiyesi alabilirsek sizden de hocam :)
Sıcak fırsatlar be ikinci el bölümünde Birol (Balıkoltası) arkadaşımızın sattığı güzel ipler vardı. Marka Seagar olmalı. PE0.8 de vardı. Bir göz atın derim. Sanırım ip ile ilgili bir iki konu daha vardı.

Satılık - Seaguar Grandmax Pe X8 Japon Malı 8 Kat Örgü Misinalar Pe0.8, 1.0, 1.2, 1.5

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Momoi Oshigake 0,2 pe kullanıyorum. Son derece memnunum. su tutmaması erimi başarılı. tavsiye ederim

ColorTR

Aktif Üye
Adı
Mert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Herkese yorumları için teşekkür ederim. Bu arada @agartan hocam tekrar araştırma yaptığımda shimanonun özellikle kendi global sitesinden baktım hem sitede hemde ürünlerin üzerinde değerler 0.6 mm olarak verilmiş Kairiki 8
Ayrıca momoi oshikage markasınınn 0.1pe (0.05mm ye tekabül ediyor) den başlayan ürünleri de var 1.5pe 2pe diye devam ediyor. Yani 0.6 mm diye bir ölçü var herhalde yanılmıyorsam :kötü: