Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lüfer avı için Zargana sıkıntısı

ZheeShorn

Aktif Üye
Adı
Mert Emre M.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba, Yarın (Pazar Günü) tekne ile uzun olta lüfer avına gitmeyi planlıyoruz fakat yem sıkıntımız var diğer uzun oltacılar Zargana balığını kendileri mi tutuyor yoksa satın aldıkları bir yer var mı ? bu arada Zargana bulamazsak uzun oltaya istavrit takabilir miyiz? Florya - Avcılar - Yeşilköy civarında avlanmayı düşünüyoruz şimdiden teşekkürler.

B

BS Okuru

Misafir
geceden tekne ıle kıyı serıdını gezın kepce ve ısıklandırma sayesınde canlı zargana yakalarsınız zargana ısıgı gorunce oldugu yerde kalır kepce ılede rahat bır sekılde yakalarsınız bu sekılde yakalayamazsanız 9 cm hafıf agırlıkta rapala ıle yada teneke kasık ıle deneme yapabılırsınız rast gelsın.

ZheeShorn

Aktif Üye
Adı
Mert Emre M.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
geceden tekne ıle kıyı serıdını gezın kepce ve ısıklandırma sayesınde canlı zargana yakalarsınız zargana ısıgı gorunce oldugu yerde kalır kepce ılede rahat bır sekılde yakalarsınız bu sekılde yakalayamazsanız 9 cm hafıf agırlıkta rapala ıle yada teneke kasık ıle deneme yapabılırsınız rast gelsın.
Çok teşekkürler saolun o zaman bu akşam tekneyle gidelim zarganaya sabaha hazır olsun :)

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şu sıralar canlı istiyor, sular biraz soğuduğunda yaprak yani fleto zarganayada atlayacak., zarganayı ipek ile tutabilirsiniz. Eğer güzel zargana geliyorsa fazla uzaklaşmadan o çevrede dolaşın. İstavrite atlamıyor çünkü denizde istavrit kaynıyor resmen. Canlı ile dolaşın varsa affetmez.
Rastgele.

ZheeShorn

Aktif Üye
Adı
Mert Emre M.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Daha şimdi geldik denizden aşırı dalga var dı kanaldan çıkar çıkmaz geri döndük sabahtan nasıl zargana yakalarız peki ipek ile olur mu?

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
Biz genelde teknede ipek ile alıyoruz. Kıyıda ipek pek rabet görmüyor ama teknede başarılı

ayhan arıkan

Aktif Üye
Adı
Ayhan ARIKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Nasıl avlarız diye sormuşsunuz.
0.14 şeffaf sağlam Misina sarılı ince hafif 210 kamis ve 25lik makinalı 2 adet takımım var. Misina 20 kulaçta makaranın klipsinde takılı (ipegi saldıktan sonra kilise dayandığında makaranın kilidini kapatıp iki tur sarmak lazim ki zargan vurunca klips misinayi kesmesin) . Makinadaki misina ve ipek haricinde herhangi başka birşey yok. Genelde Alba marka Sarı İpek kullanıyorum. 2.5 mil hızla geziyorum. Makinaları önüme sağlı sollu koyuyorum. Zargana takıldığında o kamis bana doğru geliyor zaten. Her zargandan sonra düğümlerden ipegi açtırıp baligin vurduğu yeri bükerek sakalını alıyorum ve her avdan sonra ipegi değiştiriyorum.

Son düzenleme: