Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lüfere Niyet Levreğe Kısmet ( 14 Ekim)

trakya59

Üye
Adı
recep yenici
lüfere denemek için gittiğim batı karadeniz çatalca kıyılarında akşam suyu denememde bana süpriz yapan paşa sayesinde eve balıkla dönmenin mutluluğunu yaşadım.süpriz diyorum çünkü levrek avlarımı çoğunlukla rapala sahtelerle yapıyorum fakat bu paşa kaşık sevdalısı cıktı. lüfer için attıgım hansen pilgrem marka 22 gr kasıga atlayarak bide agresif tavırlarıyla beni çok şaşırttı. ilk başlarda dev kofana geliyor galiba diye sansamda 2-3 dakikalık bir su altı çekişmesinden sonra yorulmuş olacakki kendini su üstünde gösterdi ve ilk selamını güzel bir kuyruk hareketiyle verip tekrar dalışa geçti. ama artık ne geldiğini biliyor olmamın rahatlığıyla kalamamı biraz daha gevşeltip iğneden kurtulmasının lüfere göre daha zor olduğunu bildiğim diğer tecrübelerimin verdiği rahatlıkla 1-2 dakikalık tatlı mücadelenin ardından kıyıya vuran dalgarın kuvvetındende yararlanarak paşayı kenara almanın mutluğunu yaşadım. daha sonra baktıgımda 3lü kancanın 3ununde damagına saplandıgını gordugumde ıgneden kurtulur mu acaba dıye endıselenmemın gereksız oldugunu anladım. balıgın boyu uzun fakat biraz zayıf olması 4,2kg agırlıgını gecmesine engel olsada en azından havyarlı olmuyan bır balık tuttugum ıcın sevindim.daha önce silikonla tuttugum torıkten sonra kasığa atlıyan bu paşa sayesınde denizlerde her zaman süprizlere acık olunması gerektiğini hatıralarıma ekledim.bu avımı okuyan tüm balık sevdalısı tutkunlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ekli dosyalar

pisimiyav

Aktif Üye
Adı
hasan hasan
raporu okurken herhalde orta halli levrek demiştim.sonuna doğru 4.2 kg duyunca mütevazilikte son nokta dedim.lüfer beklerken levrek gelecekte hesapmı sorucaz :) hoş gelmiş buyursun sofranın baş köşesine.rast gelsin çok güzel bir balık...

Yılmaz KAVAL

Aktif Üye
Adı
Yılmaz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@trakya59 MAŞALLAH kısmetinize . gözüm şenlendi. daha irileri denk gelsin raastgele