Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lüferle Tanışma :)

Plankton

Aktif Üye
Adı
salih
Merhaba :)

3 haftadır denizde hareket yok, ne bir rüzgar ne bir dalga, tam bir yaz havası :p
Denize girenler dahi mevcut. :)

Cam gibi sularda 1 er saatte olsa gün doğumu gün batımı sahte yüzdürüyorum.İsteksizlikle sabahları gitmez olmuştum bu aralar. :)

Bir gün sabah güneş kendini göstermeye başladığı vakit hiç beklemediğim bir yerde kilo üstü levrek sahtemin peşinden dibime kadar gelince, tekrardan kaybolmaya başlayan heyecan başladı.Biraz daha istekli at-çek yapıyorudum fakat o ölü denizde kalamardan başka sahtelerimi ziyaret eden yoktu.Hatta su üstü sahteme bile kalamar yapıştı. :D

Akşam üstü gün batımından sonra kıyıya sıfır, 5-50 cm lik derinlikte kefallerin kıyıya atlayacak şekilde kaçıştığını görüyordum.Fakat ne atıp çektiysem en ufak takip bile alamıyordum.Bu balıklar neydi acaba ?

Üzerilerine ışık tuttuğum halde kefaller 1 metre önümde benden kaçmayıp donmuş vaziyette bekliyorlardı.Ama bunları kovalayan canavarı bir türlü görememiştim.

1 saat boyunca onlarca uçuşup kaçışan balığın arasına elimde ne var ne yoksa
koşu yoluna, arkalarına, kafalarına atıyordum. En son en eski sahtem olan rover 98 g15r yi çıkarım tekrardan kaçışmanın göbeğine attım.

Biriniz atlayında ne olduğunuzu göreyim diye söylenirken beklenen hamle geldi ve balık sahtede :) büyük bir şey olmayınca hızlı hızlı sardım önüme gelince su üstü yapıp atlayınca lüfer olduğunu gördüm. :)

Kamışa güvenerek (neyine güvendiysem :D ) kaldırıp kenara aldım.Ve lüferlede tanışmış oldum. Tabi birde kofana kaçırmıştım farklı zaman farklı yerde. :eek:

Sonrasında bir kaç atış daha yapıp, akşam yemeğini kaçırmamak için eve döndüm. :D

Bu sabah için alarmı 5 e kursamda 6 da yataktan anca kalkabildim.:)
Gittiğimde inceden hava aydınlanıyordu.Su üstünde oynaklar tek tük mevcuttu.İlk önce rover 98 le başladım bu sefer.Güzel bir hamle alsamda sahte dibe batıp çıktı.

Sonra forumdan Tolga Abinin (Tolga1903) hediye ettiği sahtelerden birini taktım.Bir çok sahte ve fish grip için tekrardan çok teşekkürler Tolga Abi. :)

Max-rap 17 cm beyazı taktım.Ve 2. atışımda balık sahtemdeydi.Fakat oldukça güzel boyda olduğu direnmesinden belliydi.Kıyıya yaklaştırdım fakat bunu kamışla kaldırmaya ceserat edemedim. :D İpten tutup alayım derken sahteden kurtuldu. :(

Sonra hava oldukça aydınlandı su çok berrak fakat aynı sahteyle devam ettim.Yine yapıştı bir tane bu biraz daha ufak dünkü gibiydi fakat daha kamışla kaldırma noktasına gelmeden kurtuldu.

Son zamanlar artık, yine balık sahtemde :) hızlıca çektim ve balık ne olduğunu anlamadan kamışla kaldırıp aldım kıyıya. :)

Hava iyice aydınlamıştı, ufaktan hareket olsada başka atlayan olmadı.Balığı fotoğraflarken sağ açığımdan oldukça büyük bir balık iki defa atladı.Ya akya-sarıkuyruk yada orkinos.Senle uğraşamayacağım diyerek onu es geçtim. :D

Bu balık 36 diğeri 34 cm idi. :)

Bunlarda son sürat çektiğim limon sahteme yapışan kalamarlar.Büyük olan 650 gr.küçüğü 300 gr.

Benim şu levrek kayasındaki mığrılardan birine suikast düzenlemişler.Ölüsünü buldum. :D yakında onunda katillerini ve ölü mığrının son anları olan, mığrının katili kim raporunu açarım inşallah :D

Rast gelsin :)

Kamış : Shakespeare Omni 240 10-30
Makine : Daiwa Exceler 3000H
Misina : Sufix 832 yeşil örgü 0.20
Sahteler :Rover 98-Max-rap 17
Yer: İzmir kıyıları

Son düzenleme:

slamduncan

Aktif Üye
Adı
Halit USLU
Tebrikler, herşeyiyle güzel, eğlenceli bir rapor. Devamı dilerim.

SERDAR-78

Daimi Üye
Adı
SERDAR UZUN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrikler...

scorpion26

Daimi Üye
Tebrikler. Harika bir rapor. Şu kalamarlara bayıldım. Keşke marmarada da bunları sahte ile avlayabilsek.

alisami

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrikleer. Lüfer candır :D
Daha da büyükleri gelsin ama bu kez yanında kepçe bulundur ki alabilesin ;)

Pellegra45

Aktif Üye
Adı
Süleyman ÇETİN
Tebrikler Salih.:harika: Keyifle okudum raporunu. Az kaldı 3 ay sonra oradayım. Senden balık kalırsa ben de tutarım. :D Bir de sana en son bi kepçe hediye edeceğim, bu böyle olmaz.:acpsnr:

Plankton

Aktif Üye
Adı
salih
Herkese teşekkürler :)

Tebrikler Salih.:harika: Keyifle okudum raporunu. Az kaldı 3 ay sonra oradayım. Senden balık kalırsa ben de tutarım. :D Bir de sana en son bi kepçe hediye edeceğim, bu böyle olmaz.:acpsnr:
Süleyman Abi iki haftaya kalmaz bunlar göçüp giderler :D daha önce gelmen lazım, sen gelincede gerçi tam levrek zamanı :)
Kepçe, Bahadır Abi hediye etmişti sağolsun ama yanımda taşıyınca balık gelmiyor :D :D Birde kepçeye uzanana kadar kaçar bu balık, durmuyor yerinde, kolu döndürmeyi bırakınca başlıyo dellenmeye yani kepçeye sokana kadar her türlü kaçar, iğneler çok iyi oturmadıysa.Direk kamışla kaldırmak lazım :D
Birazdan yoklamaya gidicem tekrardan , kepçeyide götüreceğim hani büyük falan gelirse diye :)

alisami

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Totemi bozma, kepçeyi götürme ve koca bir kofana kaçır :D
Yanında da 2 lüfer yakala ve bize onları sun :D
Kepçeyi götürürsen yine elin boş dönücen yoksa hehe :D