Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lütfen yardım!( İsrail sazanı?)

Hunterfishing1903

Aktif Üye
Adı
mutlu
Sayın forum kullanıcıları her zaman balığa gittiğim mera da normal de hep İsrail sazanı tutardım ancak İsrail sazanı bildiğim kadarıyla sürekli aktif bir balık olarak biliyorum ancak bir vuruş şahsi alamadım balıklar cezbeden her zaman kullandığım solucan kullandım. Hem şamadıralı hem de dip takım kullandım. Ancak bir vuruş dahi alamadım sizce sebebi nedir bir de normal de solucanla balık tutarken bile Mısır'a gelmiyor sebebi nedir. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Rastgele...

Hunterfishing1903

Aktif Üye
Adı
mutlu
Lütfen bilgisi olan az veya çok tahmini yorum da yapabilirsiniz lütfen yorum yapın.

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Hunterfishing1903

Aktif Üye
Adı
mutlu
Sular soğuduğundan sazan türü balıklar derin sulara çekilirler, yemlenme arzuları azalır bu sebepten olabilir.
Aynen ben de o sebepten olabileceğini düşündüm ancak balıklar üreme dönemlerinden sonra (av yasağı bitince) balıklar aç olurlar ve yem balıklar için daha cezbedici hale gelir. İsrail sazanı yılda 9 kereye kadar üretebiliyor diye okumuştum böyle bir balığın neredeyse sürekli yeme atlaması gerekmez mi?

omertbk34

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Negatif
Hocam 9 kereye kadar üreme olayı ne kadar doğru bilmiyorum ama kendi gözlemlediğim (Ömerli Barajı) bu balık havalar soğuyunca derin sulara çekiliyor ve avlanma içgüdüsü ile hareket etme durumu çok çok azalıyor. Hava bu derecelere gelince sezonu kapatırız biz.

Hunterfishing1903

Aktif Üye
Adı
mutlu
Hocam 9 kereye kadar üreme olayı ne kadar doğru bilmiyorum ama kendi gözlemlediğim (Ömerli Barajı) bu balık havalar soğuyunca derin sulara çekiliyor ve avlanma içgüdüsü ile hareket etme durumu çok çok azalıyor. Hava bu derecelere gelince sezonu kapatırız biz.
Tmm dır çok teşekkür ederim. Demek ki sadece benim avlandığım mera da genel olarak böyle. Bir de sizin balık avladığınız avlakta Mısır'a geliyor mu veya hamura?

omertbk34

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Negatif
Tmm dır çok teşekkür ederim. Demek ki sadece benim avlandığım mera da genel olarak böyle. Bir de sizin balık avladığınız avlakta Mısır'a geliyor mu veya hamura?
Hamur-Haşlanmış Mısır-Solucan İsrail Sazanı için yeterli oluyor. Bulunduğunuz bölgede kilo üstü Aynalı Sazan ve türleri varsa önceliğiniz Hoşlanmış Mısır ve Boili olsun. Özellikle Boilinin farklı türleri ekstra fark yaratabiliyor. Muzlu boililer kokusu ile cezvedici oluyor mesela. Koku bu türler için fark yaratan etkenlerden biri.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hunterfishing1903

Aktif Üye
Adı
mutlu
Hamur-Haşlanmış Mısır-Solucan İsrail Sazanı için yeterli oluyor. Bulunduğunuz bölgede kilo üstü Aynalı Sazan ve türleri varsa önceliğiniz Hoşlanmış Mısır ve Boili olsun. Özellikle Boilinin farklı türleri ekstra fark yaratabiliyor. Muzlu boililer kokusu ile cezvedici oluyor mesela. Koku bu türler için fark yaratan etkenlerden biri.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sezon açıldığı zaman İnşALLAH deneyeceğim dediklerinizi teşekkür ederim.