Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mafsallı Jighead İğne Seçimi

Baturay

Yeni Üye
Adı
Baturay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben istavrit avında mafsallıdan ziyade normal jighead kullanıyorum. Genelde 1 ile 2 gr araliginda 6, 8 ve10 numara iğnelileri tercih ediyorum kullandığım silikona göre. Mafsallida silikon düz duruyor jigheadlerde ise paralel bu yüzden daha dikkat çekici aksiyon aldığını düşünüyorum. Ama hedef dip balığı olunca mafsalliya geçiyorum çünkü iğneyi istediğim boyda değiştirebiliyorum onda da ağırlıkları 2 ve 3 Gr arası tutuyorum kullandığım iğneler bkk baitholder 4, 6 ve 8 numara çapraz iğne silikona takması bazen zorluyor ama işimi görüyor.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Lrf aji tarzında daha acemi olduğum için soruyorum kusuruma bakmayın, normal ve mafsallı arasında fark var mı.. Mafsallının aksiyonu daha iyi takışma olayıda daha az oluyor diye duydum, o yüzden mafsallı arayışına girdim.. Gitme imkanım olan meralarda normal jighead takışıyor mecbur bırakmak zorunda kalıyorum.. Bütçeyi bu şekilde zorluyor ama bütçeden daha önemlisi jigheadın kalması deniz canlıları için tehlike arz ediyor..

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İstavrit avlarında jighead, eğer uzun siliokon ile hırsızlı olarak eşkina minekop mırmır vb peşindeysem mafsallı kullanıyorum. Aji avlarında bence mafsallıya gerek yok.

İstisnai olarak akıntılı boğaz suyunda istavrit avı yapıyorsak ve 3-4 gram ağırlık atmak gerekir ise o zaman istavrit avında da mafsallı kullanıyoruz dipnot olarak.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhaba, ben normal jighead kullandım fakat gitmeye imkanım olan meraların yapısı normal jighead için çok uygun değil 3 saatte 2-3 jighead takıyorum, ticaret için değil yiyeceğim kadarını tuttuğum için bu şekilde bütçemi biraz zorlayacak.. Bütçemden ziyade ayrıca deniz doğasında kirlilik ve deniz canlıları için tehlike arz ediyor, bu şekilde olmasını istemediğim için haftada bir gün çıktığım balığa 2 haftadır bu sorunu çözemediğim için çıkmıyorum.. Mafsallıların takışma riski daha az olduğunu duydum birde bunu denemek istediğim için mafsallı set yapıp tekrar deneyeceğim..
Meranız komple kumluk değilse mafsallı da kullansanız iğnenin yapısı gereği takacaksınız ve koparacaksınız biraz tecrübe ve bir büyük detayı çözdükten sonra daha az kayıplı avlar yapabilirsiniz ama hiçbir zaman sıfır kayıp ile avınızı sonlandıracağınızın garantisini kimse vermez ( derin suda 1 , 1.5 gr atıp atar atmaz sarmak dışında )
Benim görüşümde nedir bu detay ve tecrübe ondan da bahsedeyim..
Tecrübe kısmı sayı saymak ile başlıyor örnek olarak 2 gr jigheadı attınız ve beklemeye başladınız 1001 1002 1003 diyerek saydınız çok sığ bir merada değilseniz ve kamışınız çok fazla hissiz değilse zaten jigheadin dibe dokunduğu anı hissedersiniz ondan sonra misal 1010 da jighead dibe dokundu bir sonraki atışlarda 1009 1008 de aksiyon vermeye başlarsınız kıyıya 2 3 metre kala da kamışı en dik pozisyona getirir ve jigheadi takmadan sudan kesersiniz , takılmaların büyük kısmı zaten kıyıda gerçekleşir eğer 3 gr attığınızda 2 3 saniyede dip yapıyorsa 2gr 1.5 gr diye ağırlık azaltarak deneme yaparsınız sayma alışkanlığı balığın vuruş anını da hesaba katarak balığın yerini tespit etmekte de sıkça kullandığımız bir tekniktir.
Büyük detay ise kamışın hissi yada hissin iletimi meselesi dir yeni başlayan birçok arkadaş uygun fiyatlı ve maalesef sağır diyebileceğimiz kamışlar ile bu hobiye başlıyor ve ister istemez bu tarz sorunlar ile hobiden soğuyor ve uzaklaşıyorlar his noktasını söyle özetleyeyim suyun içinde jighead ile beraber yüzüyoruz desem sanırım abartmış olmam en küçük yosun parçasının dokunuşunu balığın dokunuşunu dipte dokunduğumuz taşları çok rahat bir şekilde hissetmek ve av yapabilmek için de maalesef biraz yatırım yapmak gerekiyor.

Baturay

Yeni Üye
Adı
Baturay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İstavrit avlarında jighead, eğer uzun siliokon ile hırsızlı olarak eşkina minekop mırmır vb peşindeysem mafsallı kullanıyorum. Aji avlarında bence mafsallıya gerek yok.

İstisnai olarak akıntılı boğaz suyunda istavrit avı yapıyorsak ve 3-4 gram ağırlık atmak gerekir ise o zaman istavrit avında da mafsallı kullanıyoruz dipnot olarak.
Ben edindiğim bilgiyi sanırım yanlış veya eksik edindim, bu dediğiniz bana tamamen mantıklı geldi.. Mera tabanı tamemen kumluk değil, kayalıklar ve yosunlar mevcut, yosunlardan az bir boşluk ve zorlamayla çıkarmayı başarıyorum ama kayalığa takılanları henüz çıkarmanın yolunu bulamadım, birde hafif takımda ilk tecrübelerim acemi olduğum için olsa gerek biraz kayıpsız tecrübe edinemeyeceğim anlaşılan.. :) Teşekkürler..

Baturay

Yeni Üye
Adı
Baturay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Meranız komple kumluk değilse mafsallı da kullansanız iğnenin yapısı gereği takacaksınız ve koparacaksınız biraz tecrübe ve bir büyük detayı çözdükten sonra daha az kayıplı avlar yapabilirsiniz ama hiçbir zaman sıfır kayıp ile avınızı sonlandıracağınızın garantisini kimse vermez ( derin suda 1 , 1.5 gr atıp atar atmaz sarmak dışında )
Benim görüşümde nedir bu detay ve tecrübe ondan da bahsedeyim..
Tecrübe kısmı sayı saymak ile başlıyor örnek olarak 2 gr jigheadı attınız ve beklemeye başladınız 1001 1002 1003 diyerek saydınız çok sığ bir merada değilseniz ve kamışınız çok fazla hissiz değilse zaten jigheadin dibe dokunduğu anı hissedersiniz ondan sonra misal 1010 da jighead dibe dokundu bir sonraki atışlarda 1009 1008 de aksiyon vermeye başlarsınız kıyıya 2 3 metre kala da kamışı en dik pozisyona getirir ve jigheadi takmadan sudan kesersiniz , takılmaların büyük kısmı zaten kıyıda gerçekleşir eğer 3 gr attığınızda 2 3 saniyede dip yapıyorsa 2gr 1.5 gr diye ağırlık azaltarak deneme yaparsınız sayma alışkanlığı balığın vuruş anını da hesaba katarak balığın yerini tespit etmekte de sıkça kullandığımız bir tekniktir.
Büyük detay ise kamışın hissi yada hissin iletimi meselesi dir yeni başlayan birçok arkadaş uygun fiyatlı ve maalesef sağır diyebileceğimiz kamışlar ile bu hobiye başlıyor ve ister istemez bu tarz sorunlar ile hobiden soğuyor ve uzaklaşıyorlar his noktasını söyle özetleyeyim suyun içinde jighead ile beraber yüzüyoruz desem sanırım abartmış olmam en küçük yosun parçasının dokunuşunu balığın dokunuşunu dipte dokunduğumuz taşları çok rahat bir şekilde hissetmek ve av yapabilmek için de maalesef biraz yatırım yapmak gerekiyor.
Teşekkürler, bahsettiğiniz şey benim için büyük bir bilgiydi.. Çünkü ilk defa bu kadar hafif takım kullanıyorum ve spinden daha keyifli geldi.. Takımım hakkında bilgi vereyim, başlangıç için Ryuji Matrix 0,8-6 gr atarlı kamış tercih ettim, makine olarak piyasada ucuz malzemelerde sığ kafa bulmak imkansız kadar zor gibi görünüyor o yüzden Fujin Theone 1000s tercih ettim.. İlk başta bunları kombine ederek başladım, tabi ileride ajide biraz level atladıktan sonra biraz daha iyi major craft yada mifine gibi düğüncelerim var.. Şimdilik daha 3-4 av gördüm ama hepsinde jighead kaybı yaşadım günde 2-3 tane takıştırıyorum.. Bir sonraki avımda dediklerinizi dikkate alarak av yapacağım, umarım kayıplarımızı minimuma indirmeyi başarırız.. :)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Teşekkürler, bahsettiğiniz şey benim için büyük bir bilgiydi.. Çünkü ilk defa bu kadar hafif takım kullanıyorum ve spinden daha keyifli geldi.. Takımım hakkında bilgi vereyim, başlangıç için Ryuji Matrix 0,8-6 gr atarlı kamış tercih ettim, makine olarak piyasada ucuz malzemelerde sığ kafa bulmak imkansız kadar zor gibi görünüyor o yüzden Fujin Theone 1000s tercih ettim.. İlk başta bunları kombine ederek başladım, tabi ileride ajide biraz level atladıktan sonra biraz daha iyi major craft yada mifine gibi düğüncelerim var.. Şimdilik daha 3-4 av gördüm ama hepsinde jighead kaybı yaşadım günde 2-3 tane takıştırıyorum.. Bir sonraki avımda dediklerinizi dikkate alarak av yapacağım, umarım kayıplarımızı minimuma indirmeyi başarırız.. :)
Bu hobiyi seviyor ve zevk alıyorsanız bütçe durumları da müsait ise bence çok beklemeden kamışı bütçenizin en max yeteceği seviyeye çekin makine çok önemli değil kolu dönsün yeter ( buda bir yere kadar tabi :) ) bu arada istavrit kovalıyoruz arkadaş ne bu tantana diyenlere de anlayamazsın titretmesi diyoruz geçiyoruz :)

Baturay

Yeni Üye
Adı
Baturay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu hobiyi seviyor ve zevk alıyorsanız bütçe durumları da müsait ise bence çok beklemeden kamışı bütçenizin en max yeteceği seviyeye çekin makine çok önemli değil kolu dönsün yeter ( buda bir yere kadar tabi :) ) bu arada istavrit kovalıyoruz arkadaş ne bu tantana diyenlere de anlayamazsın titretmesi diyoruz geçiyoruz :)
En çok zevk aldığım hobim bu diyebilirim, genelde sessiz sakin meraları tercih ederim.. Balık olmadığını bilsem boş dönsem bile kimsenin olmadığı meralarda vakit geçirmeyi seviyorum.. Yaş ilerlediğinden olsa gerek doğayla olmak mutlu ediyor.. Kamışta ucuz olması sebebim spinden geçtiğim için balık hissettiğim anda hart diye tasma atmam.. 😄 aji kamışlar daha hassas olduğu için bu alışkanlığı atlatana kadar ucuz seçtim, level atladıktan sonraki düşüncem major craft yada mifine düşünüyorum

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu acemilikte yalnız olmadığımı anladım.. :) Umarım bu acemiliğide zamanla aşarız buna değeceğini düşünüyorum, lrf spine göre bana fazlaca daha zevkli geldi.. Aslında meranızda çıkan balıkların boyutuna göre iğne seçimi yapabilirsiniz, ben Bursa Karacabey civarı avlanıyorum burada istavritler bile mesela İstanbuldan çıkan istavritlerinin neredeyse yarısı kadar o derece küçük istavritler çıkıyor ve buranın trofesi deniliyor.. Ben arkadaşın önerdiği Owner 56538 iğnenin 8-10-12 numaralarını sipariş verdim 10 deneyecem olmadı 12 denerim.. Merayı tanımak için biraz deneme yanılma yöntemini kullanacağız artık.. Sizde aynı şekilde yapabilirsiniz, ben sahtekutuma baktım ama iğne bulamadım, iğneyi ve kurşunu tek kargo aynı yerden almak daha mantıklı geldi kargo ücreti açısından mutlubalıkçılık var oraya bakabilirsiniz, iğne ve kurşunlar gayet uygun fiyata ben dün buradan sipariş verdim..
Sahte kutuma jighead den ziyade microbite in silikonları çok uygun adet fiyatları 5 tl lere denk geliyor.
Valla dostum sen benden fersah fersah ileridesin ben Daha takımı suya bile sokamadım, hafta sonu açılışı yaparım diye ümit ediyorum zira bu soğuklarda avlanmak pek de mantıkılı değil😊

Baturay

Yeni Üye
Adı
Baturay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sahte kutuma jighead den ziyade microbite in silikonları çok uygun adet fiyatları 5 tl lere denk geliyor.
Valla dostum sen benden fersah fersah ileridesin ben Daha takımı suya bile sokamadım, hafta sonu açılışı yaparım diye ümit ediyorum zira bu soğuklarda avlanmak pek de mantıkılı değil😊
Sahtekutuma baktığımda evet microbitenin silikonlarını gördüm çok ucuzlardı, ama bi tereddüt etmedim değil sebebide avcı olur mu.. İlk olarak silikon markasında sahibi memleketlim olduğu için hanfish seçtim :) Ama fazla pahalılar gide gele illaha microbite kullan birilerine rastlayacaz kullanıcı yorumlarına göre olumluysa bir sonraki seçimim microbite olur..
Aslında fersah fersah ilerde gibi görünsemde şehrin stresinden kaçtığım için genelde böyle görünebiliyor, doğayla iç içe olmak, denizin sesi şehrin stresini kısa bir sürede olsa bastırıyor.. Bu yüzden balıkçılık gibi bir hobi edindim.. Umarım biran önce sizde açılışı yaparsınız.. :)

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sahtekutuma baktığımda evet microbitenin silikonlarını gördüm çok ucuzlardı, ama bi tereddüt etmedim değil sebebide avcı olur mu.. İlk olarak silikon markasında sahibi memleketlim olduğu için hanfish seçtim :) Ama fazla pahalılar gide gele illaha microbite kullan birilerine rastlayacaz kullanıcı yorumlarına göre olumluysa bir sonraki seçimim microbite olur..
Aslında fersah fersah ilerde gibi görünsemde şehrin stresinden kaçtığım için genelde böyle görünebiliyor, doğayla iç içe olmak, denizin sesi şehrin stresini kısa bir sürede olsa bastırıyor.. Bu yüzden balıkçılık gibi bir hobi edindim.. Umarım biran önce sizde açılışı yaparsınız.. :)
Senin nazarında bilgili arkadaşlara sorum olacak.iğnelene bakarken aklıma alba shop geldi. 100 lü paket iğneler çok uygun.bu iğneler mafsallı ağırlıklırla kullanılıyor mu?
Eğer uygunsa 6-8-10 numara dan birer paket almak lazım😊

Klipsler de çok uygun

Son düzenleme: