Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mafsallı Jighead İğne Seçimi

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Galiba içinden kurşun telini geçirebilmek için halka saplı iğne gerekiyor, belirttiğiniz model düz saplı. Bir de iğne tırnaksız olduğunda, bilindik yöntemle taktığımız silikon her atışta kayıp sinir bozabilir, o yüzden çift tırnaklı olması daha mantıklı göründü bana. Daha önce hiç mafsallı jighead kullanmadığımı belirtmiş olayım. Karolin sistemiyle tırnaksız iğneye silikon takmayı denediğim oldu, ancak atış yapınca silikonun kaymaması için aşağıdaki pek kullanılmayan geçirme yöntemini kullanmıştım.

1774626079642.png

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu microbitenin silikonlarini kullanan varmi ispari kesiyor mu?

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Senin nazarında bilgili arkadaşlara sorum olacak.iğnelene bakarken aklıma alba shop geldi. 100 lü paket iğneler çok uygun.bu iğneler mafsallı ağırlıklırla kullanılıyor mu?
Eğer uygunsa 6-8-10 numara dan birer paket almak lazım

Klipsler de çok uygun

İğneler deliksiz gibi geldi bana olmaz o yüzden.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Belkide deliksiz olduğu için uygun.bilgi için teşekkür ederim.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Kıstırma kurşunla lrf yapılamaz mı?o deliksiz iğneler kıstırma kurşunlarla kullanılıyor sanırım.

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kıstırma kurşunla lrf yapılamaz mı?o deliksiz iğneler kıstırma kurşunlarla kullanılıyor sanırım.
Bahsettiğiniz iğneler mafsala takılmaz sorun orada. Lrf kamışı ile kistirma kullanarak av yapilir mi yapılır. Mesela önceki yıl jighead kutumu unutmuştum yoklukta denedim silikonla iyi verim alamadıgim için yemliye döndüm ama oda lrf olmuyor işte.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Silikonlu av için ilk kez sağı solu araştırdığımda jighead fiyatlarını görüp "bu ne la bir iğneye bu kadar para mı verilir" gibi bir kafaya girip, o düz saplı (deliksiz) iğneleri normal iğne olarak bağlamış ve iğnenin hemen önünde misinaya kıstırma kurşun eklemiştim. Bu yöntemle hiç balık avlayamadım ama çok da denediğim söylenemez. Şu kuyruğu sallanan küçük balık tipindeki silikonlarla beklediğimiz aksiyonu alıyordu, bunu söyleyebilirim.

Spin oltada benzer bir yöntemi karolin sistemi olarak kullanmıştım (15 gramlık gezer kurşunu düz saplı iğneye belirli bir mesafede sabitleyip iğneye beyaz silikon kurt takarak), yine çok deneme yapmamama rağmen bir avımda 30 cm civarı bir eşkina ve 3-4 iri istavrit alabilmiştim. Yani işe yarar mı yarar. Ne kadar etkili veya mantıklı olur, orası tartışılır.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Sorunuza cevap değil belki ama silikonların incelemesini görmek istersiniz diye paylaşmak istedim.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın

İspari konusunda bilgim yok denk gelmedi ama keser diye düşünüyorum 2 sene önce balığın sadece glow silikona ciddi reaksiyon gösterdiği dönemde 1 paketi 2 hafta gibi bir sürede bitirmiştim iri istavritte deforme olduğuna göre ispari de kesecektir diye düşünüyorum.