Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Major craft solpara hissiyat ve erim

TevfikG.

Yeni Üye
Katılım
26 Tem 2020
Mesajlar
21
Tepkime puanı
14
Puanları
3
Konum
Marmaris
Adı
Tevfik G.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, birkaç ay aynı kamışı Daiwa J-Braid 0.06 ip ve Daiwa Legalis 1000'lik bir makine ile kullandım. Erim ve hissiyat konusunda hiç problem yaşamadım. Bence problem makine ve ip kalınlığında. 0.06 ip dayanıksız diye düşünmemek gerek kalama ayarı ile bunun üstesinden gelinebilir.
 

Erson

Yeni Üye
Katılım
22 Ara 2020
Mesajlar
16
Tepkime puanı
11
Puanları
3
Adı
Ersoy
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Konu sahibi olarak güncelleme yapmak istiyorum. Dediğim gibi ceymar cxt 10 makineyi 0.06mm ip ile kullanmaya başladım gerek erim mesafesi gerekse hissiyat anlamında şu an kombinasyondan çok memnunum. Ufak silikonları dipten çekerken balığın yemi ağzına almasını vuruşunu hissetmek iğneye takılmadıysa balığı tekrar kandırmaya çalışmak ve tekrar vuruş alarak balığı kıyılamak inanılmaz zevkli. Bu kombinasyonu kullanmaya başladıktan sonra artık 20 lik makine bile kullanmak istemiyorum zevkli gelmiyor. Spin kamışımı ise elime almıyorum uzun zamandır.
 

scarabeus

Üye
Katılım
22 Eki 2015
Mesajlar
41
Tepkime puanı
90
Puanları
18
Yaş
43
Konum
istanbul
Adı
oğuz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşımın kamışı olan Solpara yı bir kaç kez deneme şansım oldu malesef biraz sağır bir kamış olduğunu söylemeliyim. Aji kamışları solid tip yapısından dolayı dipte yapılacak oyunlardan çok orta suda dolaşan istavrit kandırmaya uygun yapıdadır. Tubular tip kamışlar (mebaru) taş balığı cinsleri için tasarlanmış dipte oyunlar oynayabileceğiniz daha hassas kamışlardır. 2500 lük makinanız biraz büyük ancak avcılığınız için çok ta problem oluşturmayacaktır. Burada en önemli etken ip seçimi hissiyat ve erim için daha ince pe değerine sahip ip seçimi az da olsa hissiyata da katkı sağlayacaktır görüşündeyim.