Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makina arızaları

yalçın temel

Aktif Üye
Adı
Yalçın Temel
Selamlar
Benim olta makinalarında yaşadığım arızalardan bir tanesi örnek, balığı veyahut yemi kontrol amaçlı çekerken makina kolunun geriye doğru bir veya birkaç tur dönmesi,atış yapacağım anda yine aynı sorunun ortaya çıkması.Bu boşluğu yapmasının sebebini ve çaresini öğrenmek istiyorum.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Makinenin geri dönüş rulmanına gres sürmüş olabilirmisiniz?

yalçın temel

Aktif Üye
Adı
Yalçın Temel
Makinaların sadece bakım yaptığımda içine gres kullanıyorum dış kısımlarınada shimanonun kataloğundaki gibi uygun yerleri yağlıyorum.Bu sorunu banax sx 3000 de,spro süper long cast 460s de,dam quick slr 860 fd makinalarda yaşadım.Şu an shimano spinjoy xt kullanıyorum bu makinada atış esnasında attığım sahte havada giderken bazen ileri doğru yarım tur bazen bir tur dönüyor,arızanın adınıda tam yazamıyorum.

poyraz

Daimi Üye
makina kafasındaki geri dönüşü engelleyen pim şeklinde rulmanlar vardır şayet bu rulmanları söküp birtanesini yönü ters takıldıysa bundanda yapabilir bu sorun benim başımada gelmişti birol beyin dediği gibi gres türü katı yağlarda etki yapabiliyor.:) kafada birde ince bir yay vardır kafayı kitletmeye yarayan yayda herhan gibi uzama olasılığı olmuşta olabilir diye düşünüyorum bunlar benim nacizhane fikrimdir. makinanın yapısını görmeden fikir vermek nekadar doğru olur bilemem.

Devrim Balbay

Daimi Üye
Adı
devrimbalbay
Selamlar
Benim olta makinalarında yaşadığım arızalardan bir tanesi örnek, balığı veyahut yemi kontrol amaçlı çekerken makina kolunun geriye doğru bir veya birkaç tur dönmesi,atış yapacağım anda yine aynı sorunun ortaya çıkması.Bu boşluğu yapmasının sebebini ve çaresini öğrenmek istiyorum.
makina nedir yada ne tur bir makinadan soz ediyoruz.. geriye dogru donen kol..dişli dagıtmamıssa.. geri dnöş kilidi veya mekanizmasının arızası veyahut ayarsızlıgından oluyor..

yalçın temel

Aktif Üye
Adı
Yalçın Temel
makina nedir yada ne tur bir makinadan soz ediyoruz.. geriye dogru donen kol..dişli dagıtmamıssa.. geri dnöş kilidi veya mekanizmasının arızası veyahut ayarsızlıgından oluyor..
Selamlar Devrim
Makina dam quick slr 860 fd surf makina,ikinci makina shimano spin joy xt,shimano hiç sökülmedi sadece yağlama ve gres kullanıldı,dam makina bir kaç kez sökülüp bakımı yapıldı o kadar dediğiniz gibi ani fren yani geri dönüş kilidi veyahut pimi artık hangi parçasıysa arızalı olabilir yay özelliğini kaybetmiş olabilir,olmazsa shimano'yu okyanus marine göndericem teknik servis bakımını ve tamirini yapar.