Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makina ve kamışların av sonrası bakımı

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Değerli hobidaşlar av sonrası makina ve kamışlarımızın bakımı nasıl yapılmalıdır? Hangi sıklıkta makinalar sökülüp, temizlenip yağlanmalıdır? Bu işlemler yapılırken ünlü firmaların sprey şeklinde birazda pahalı olan temizlik ve yağların dışında neler kullanabiliriz? Öneri ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
Her avdan sonra kamışları tatlı su ile yıkayıp bez ile kurularım,özellikle halkaların metal kısımlarını kurulmaya özen gösteririm. Makinalarin misina yusügünü,atkı telinin bağlantı yerlerini, çevirme kolunun hareketli parçalarını ve altındaki bilyayi iki avda bir yaglarim. Her avdan sonra makine yi nemli bez ile silip her noktasını kurularım.

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bende ayni şekilde her avda yapmaya üşensemde avlardan sonra üşenmessem tatlı su bezle misinayıda çesmede yıkarım yağlama isleminide gresle yada vazelinle yapıyorum vazelini avda bir arkadaşımın tabsiyesi üzerine kullandım harika sonuçlar veriyor öyle pahali sprey yağ ve greslere gerek olmadiğina emin olabilirsin yani dakkada maksimum 300 500 devir yapan makinalar ayrıca ısınmıyorda kaldıki özel yağ gereksin markaların ürün satmak icin uydurduğu yalanlar

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bunu bende merak ediyordum hangi yağı kullansam diye vazelin yazmış Ali arkadaşımız bende yarın alayım bakım yapayım.her avdan sonra bakım yapmak lazım, ben temizlemeden bıraktım mesela 2 hafta kaldı öyle, fırtına vardı ava gidemedim.sonra bir baktım halkaların altı oksitlenmiş küflenmiş hafiften moralim bozuldu üşenmiştim sanki zor bir iş gibi.o kadar para veriyoruz sonuçta iyi bakmak lazım.ben sıcak suyla güzelce yıkayıp kamışı kuru bezle siliyorum.makineyi sadece siliyorum, makineyi yıkayanlara var ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum.

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Söylemeyi unuttum Semih bey Vazelini sürdükten sonra hafif ısıtırsan vazalin kendini salıp dişlilerin arasına nüfus ediyor birde bu yöntemin suya karşı çok daha dirençli olduğunu söylüyolar

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Söylemeyi unuttum Semih bey Vazelini sürdükten sonra hafif ısıtırsan vazalin kendini salıp dişlilerin arasına nüfus ediyor birde bu yöntemin suya karşı çok daha dirençli olduğunu söylüyolar
Evde varsa şimdi bakayım da deneyeyim.makineyi denize düşürmüştüm zaten, yıkadım öyle kullanıyordum 1 aydır.

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
Kamışları sıcak su ile değilde soğuk su ile yıkayınız. Sıcaklık kamışlarda olabilecek yapışkanlı parçalara zarar verebilir.

karga

Daimi Üye
Adı
Bahadır bozer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kesinlikle yaglarin kalitesinin değiştiğine inanıyorum mesela shimanonun ürettiği yağlar var gresler var ben bunların piyasada bulunan ucuz yağlar kalitesinde olduğuna kesinlikle inanmam koskoca firma bunu yapmaz en azından kendini kötülememek icin yapmaz ucuz makinalar icin birşey diyemem ama gidipte stella vanquish stradic cartate daha birsuru üst seviye makina var böyle makinalardada rastgele yağ gres gibi malzemeler kullanılmamalı bence bu Mercedes BMW alıp lpg taktırmaya benzer

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamışları sıcak su ile değilde soğuk su ile yıkayınız. Sıcaklık kamışlarda olabilecek yapışkanlı parçalara zarar verebilir.
Tuzu daha iyi çözüyor diye makinadaki misinayı sıcak su ile yıkamayı öneriyorlar, kamış halkalarının yapışkanlı kısımlarına sıcak su dediğiniz gibi zarar verebilir.