Makina ve kamışların av sonrası bakımı

Bende ayni şekilde her avda yapmaya üşensemde avlardan sonra üşenmessem tatlı su bezle misinayıda çesmede yıkarım yağlama isleminide gresle yada vazelinle yapıyorum vazelini avda bir arkadaşımın tabsiyesi üzerine kullandım harika sonuçlar veriyor öyle pahali sprey yağ ve greslere gerek olmadiğina emin olabilirsin yani dakkada maksimum 300 500 devir yapan makinalar ayrıca ısınmıyorda kaldıki özel yağ gereksin markaların ürün satmak icin uydurduğu yalanlar
Ali Ersin bey vazelini ne kadar süre oldu ilk kullanmaya başladığınız? sonuçlarını gözlemleyebildiniz mi acaba?

@Semih09
Makina için yardımcı olur. Yağ ve gres olarak bu ürünler tuzlu biraz. Ben dişliler için gres olarak sprey beyaz gres kullanıyorum rulmanlar için de sıvı dişli yağı numarasını hatırlıyamadım. Eski yağ ve kiri temizlemek de gerek, onun için de 404 dün sprey temizliyicisi var 5 lira ve gayet iyi iş görüyor

@Semih09
Makina için yardımcı olur. Yağ ve gres olarak bu ürünler tuzlu biraz. Ben dişliler için gres olarak sprey beyaz gres kullanıyorum rulmanlar için de sıvı dişli yağı numarasını hatırlıyamadım. Eski yağ ve kiri temizlemek de gerek, onun için de 404 dün sprey temizliyicisi var 5 lira ve gayet iyi iş görüyor
Oo hoşgeldin abi 😀 ben içini açsam böyle garanti dışı filan kalır mı acaba makine? Aslında öğrenmek için sökmek istiyorum bozuldu bozulacak bir makine var onda deneme yaparım önce 🙂

Kesinlikle yaglarin kalitesinin değiştiğine inanıyorum mesela shimanonun ürettiği yağlar var gresler var ben bunların piyasada bulunan ucuz yağlar kalitesinde olduğuna kesinlikle inanmam koskoca firma bunu yapmaz en azından kendini kötülememek icin yapmaz ucuz makinalar icin birşey diyemem ama gidipte stella vanquish stradic cartate daha birsuru üst seviye makina var böyle makinalardada rastgele yağ gres gibi malzemeler kullanılmamalı bence bu Mercedes BMW alıp lpg taktırmaya benzer
Bahadır bey elbetteki 2000-3000 tl verilen bir makinaya dediğiniz gibi sıradan bir şey kullanmak doğru değil, elimizde göletlerde yemli avlarda kullandığımız 150-200 tl aldığımız makinalarda var, artı bu formda bulununan arkadaşların hepsinde çok kıymetli makinalar yok. Bu işe gönül veren bir çok arkadaşımız benimde olduğum gibi emekli 150-200 tl aldığı makinaya nasıl 100-150 tl verip bakım sprey ve yağı alabilir ki? Elindeki makinası kıymetli olan arkadaşlar zaten paraya kıyıp temizleme setini alacaktır. Biz diğer dar gelirli hobidaşlarımıza yardımcı olabilirmiyiz? önemli olan bu. Kolay gelsin.

@Semih09 Hoş bulduk kardeş. Eski makineler o işe yarıyor zaten. Yeni makinen daha sökme, sökeceğin zaman haber ver parçalar toplarız. Gerçi ben makine gelir gelmez söküp bakıyorum da sen yapma 😀
Abi balığa gidemedik daha ya ne ara birarayab gelip bakım yaparız Allah bilir 🙂 ben dağıtırım toplayamazsam sana haber veririm artık 😀

@Semih09 Mart sonu Nisan başı geri gelsin Çupralar gideriz. Levrek de havyarlı bu aralar evde beklemedeyim ben. Cuma günü saat 2 gibi merayı yoklamak için gittim gerçi Cennet koya 1..2 saat takılayım kafam dağılsın diye. Tam takımları kurdum sahile bir kamyonet yanaştı 1 tane Jet siki indirdi adamlar. 1 saat deneme yaptılar koyda şansımı seveyim deyip geri geldim eve 😀

@Semih09 Mart sonu Nisan başı geri gelsin Çupralar gideriz. Levrek de havyarlı bu aralar evde beklemedeyim ben. Cuma günü saat 2 gibi merayı yoklamak için gittim gerçi Cennet koya 1..2 saat takılayım kafam dağılsın diye. Tam takımları kurdum sahile bir kamyonet yanaştı 1 tane Jet siki indirdi adamlar. 1 saat deneme yaptılar koyda şansımı seveyim deyip geri geldim eve 😀
Özledim abi çipuraları ya gelsinler geri gidelim artık.çok uykum var dayanabilirsem sabah at çek yapayım diyorum ama bakalım 🙂

Haluk bey makina yağı dediğimiz annelerimizin plastik küçük şişelerde dikiş makinasını yağlamak için kullandığı yağlar ile WD 40 tarzı pas sökücü ve yağ özelliği olan ürünler var, bunları hiç denediniz mi? Teşekkürler

Makinaları eski yağlardan temizlemek için,
Gazyağı-sentetik tiner- neft yağ'dan şaşmayın.😉

Back