Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makinaya ip sarımı

adil kaan

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
merhabalar,
yeni aldığım makinama geçenlerde sardığım ipin durumu fotograftaki gibi. açıkçası benim çok hoşuma gitmedi. söktüm bir daha sardım (az daha bütün ip heba oluyordu) durum yine aşağı yukarı aynı. bir daha sökmeye hiç niyetim yok. birde sadece kurşun ile uzağa atıp sarmayı deneyeceğim. bunun sebebi nedir acaba? nerede hata yapıyorum? şimdiden teşekkürler.
makina : shimano sahara 4000 fi
ip: shimano kairiki 0.18

Ekli dosyalar

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kardeşim biraz fazla sarılmıl gibi duruyor. Birde daha önemlisi sararken sardığın bobinden gelen misinanın bobini döndürerek çıkması ve hafif tatlı sıkı gelmesine dikkat et yani bobini dönme eksenine paralel tutup misinayı sarma dönme eksenine dik gelicek şekilde bobinden dönerek çıksın misina bu kuş gözü sorununuda ortadan kaldırır aynı zamanda

simiot

Aktif Üye
Adı
Serkan
Makine ile beraber gelen pullardan bir tane eklemeyi deneyin. Daha dengeli bir sarım yapabilir:harika:

adil kaan

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kardeşim biraz fazla sarılmıl gibi duruyor. Birde daha önemlisi sararken sardığın bobinden gelen misinanın bobini döndürerek çıkması ve hafif tatlı sıkı gelmesine dikkat et yani bobini dönme eksenine paralel tutup misinayı sarma dönme eksenine dik gelicek şekilde bobinden dönerek çıksın misina bu kuş gözü sorununuda ortadan kaldırır aynı zamanda
Elimden geldigince doldurmaya calisiyorum kafayi. Fazla olan kisim zaten ilk avda genelde kusma yapiyor bende o kismi kesip atiyorum. Sanirim dediginiz gibi bobinden gelirken bir skinti olustu. Tesekkur ederim.

Sent from my LG-H525 using Tapatalk

simiot

Aktif Üye
Adı
Serkan
Bu pullar nereye ekleniyor hocam?

Misina sarılan kafayı çıkardığınızda karşınıza çıkacak olan mile takılır. Zaten açtığınız zaman bir kaç pul orada görünür, onların üzerine eklersiniz.
Temsili olarak kırmızı işaretli kısım, sizin makinede farklılık gösterebilir..

adil kaan

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Misina sarılan kafayı çıkardığınızda karşınıza çıkacak olan mile takılır. Zaten açtığınız zaman bir kaç pul orada görünür, onların üzerine eklersiniz.
Temsili olarak kırmızı işaretli kısım, sizin makinede farklılık gösterebilir..
Tamam anladim cok tesekkur ederim.

adil kaan

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
eve gelince biraz sıkıntıyı göze alıp ipi tekrar söktüm ama bu sefer enayilik etmeyip bobine sardım. geçen sefer su dolu kovaya boşaltmıştım. işe yaramıştı ama ip düzgün batmadığından karışma tehlikesi oldu bir kaç sefer : ) çıkan pulların kalınlıkları farklı anladığım kadarı ile. kalın olanlardan birtanesini ekledim. elimden geldiğince düzgün bir sarım yaptım. sonuç daha iyi daha düzgün bir sarım gibi görünüyor. karanlık olduğundan fotografı yarın çeker gönderiririm. yinede şöle nakış gibi bir sarım beceremedik : )

simiot

Aktif Üye
Adı
Serkan
Bazı makinelerde fabrika çıkışı bu ayarlanmış oluyor bazıları ise düzgün sarım yapamıyor. Maalesef bir kaç kez pul ekleyip çıkarıp ince ayar yapmak gerekebiliyor, umarım fazla uğraştırmadan hallolur.

adil kaan

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
biraz araştırdım bu küçük pullara "winding shape washers" deniyormuş. bunları ekleyerek misinanın kafa üzerimindeki sarım şekilimi ayarlayabiliyormuşusuz. internette bir kaç örnek resim ve bolca tartışma mevcut
: ). fakat nasıl başardıysam benim sarım 3 tipin hiçbirine uymuyor açıkçası bildiğin ince belli çay bardağı formu var bende : )) belki çıkarıp bir tane ince pul daha ekleyebilirim. ince ayar için : )