Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makine Çeşitleri

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daha önce de böyle tepkiler aldım...alıştım artık...videosunu youtube a koyunca hepsi bitiveriyor...
O tepki diye nitelediğiniz şeyi verenlerden biri de benim. Yine aynı noktadayım. Şurada okuyanlar, sizin sektörde çığır açabilecek araştırmalarınız karşısında benim gibilerin en azından fikr'i engel teşkil ettiğini rahatlıkla düşünebilirler. Siz dahil herkes düşünebilir sakıncası yok.
Benim karşısında olduğum şey bir ağırlık parçasının bilmem kaç köstekle bilmem kaç yüz metreye atılabilmesi vs değil. Bunu başka biçimlerde yapanlar da var zaten. Kimi buzlu bir düzenekle atıyor, kimi dronla takımı nokta atışı balıkların arasına bırakıyor. Siz tüfek veya başka bir araç vasıtasıyla...İşte ben bu gibi düşüncelerin tamamına karşıyım. Yoksa siz dahil kimsenin aklıyla vs. uğraştığım yok.
Youtube'a koyunca bişeyin bittiği yok, tıpkı avına saygısı olmayanların bitmediği ve bitmeyeceği gibi.

semmelweis

Daimi Üye
Adı
cüneyt
0l
O tepki diye nitelediğiniz şeyi verenlerden biri de benim. Yine aynı noktadayım. Şurada okuyanlar, sizin sektörde çığır açabilecek araştırmalarınız karşısında benim gibilerin en azından fikr'i engel teşkil ettiğini rahatlıkla düşünebilirler. Siz dahil herkes düşünebilir sakıncası yok.
Benim karşısında olduğum şey bir ağırlık parçasının bilmem kaç köstekle bilmem kaç yüz metreye atılabilmesi vs değil. Bunu başka biçimlerde yapanlar da var zaten. Kimi buzlu bir düzenekle atıyor, kimi dronla takımı nokta atışı balıkların arasına bırakıyor. Siz tüfek veya başka bir araç vasıtasıyla...İşte ben bu gibi düşüncelerin tamamına karşıyım. Yoksa siz dahil kimsenin aklıyla vs. uğraştığım yok.
Youtube'a koyunca bişeyin bittiği yok, tıpkı avına saygısı olmayanların bitmediği ve bitmeyeceği gibi.
Mızrakla balık avlayanlar da olta icat edildiğinde böyle düşünmüşlerdir muhtemelen....

Son düzenleme:

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Özcan bey,,,çinekop yemlide 100 metreyi rahatça bulursunuz...ben imkansız olta atış itekniği isimli videoda gösterdiğim 5 iğneli kalkan takımını o cıvarda atabiliyorum...çinekop yemlisinden çok daha ağır bir takım... ancak 250 yerine 185gramlık surf kurşun öneririm...
Videonuzu inceledikten sonra bende aynı kanaatteyim. Teşekkür ederim..

semmelweis

Daimi Üye
Adı
cüneyt
O hızla boşaltacak bir makinanın var olmadığı sonucuna vardım....şimdi oltayı denizden çekerken misinayı makaraya sarmak yerine kumsala hemen ayağımın dibine yığacak bir makina veya düzenek arayışindayım...yardımı olabilecek her fikre açığım....

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yeni konu açmak atemedim.
Kendime 10–40 atarlı spin kamış almayı alacam.elimde ise ilândaki makine var.makine kamışa ağır gelir dediler sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?benim için ağırlık önemli değil şimdilik iş görsün yeter.sezon sonuna doğru makine de alabilirim.

Albastar Eta Olta Makinesi Standart 50 - n11.com
Evet çok ağır bir makine, ayrıca kafa büyük olduğundan spin kamış halkalarına çok fazla sürtme olacağından ya uzağa atmada sorun yaşarsınız ya da ipiniz/misinanız düğüm olur dolanır. Maksimum 40 lık makineler kullanırız spinde, ona da kuzu, sırtıkara gibi sürpriz balıklar çıkmıyorsa meranızda gerek olmadığını düşünüyorum. Ortalama bir 30'luk ya da 25'lik makine işinizi görecektir.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Evet çok ağır bir makine, ayrıca kafa büyük olduğundan spin kamış halkalarına çok fazla sürtme olacağından ya uzağa atmada sorun yaşarsınız ya da ipiniz/misinanız düğüm olur dolanır. Maksimum 40 lık makineler kullanırız spinde, ona da kuzu, sırtıkara gibi sürpriz balıklar çıkmıyorsa meranızda gerek olmadığını düşünüyorum. Ortalama bir 30'luk ya da 25'lik makine işinizi görecektir.
böyle bi makine var arkadaşta.işini görürse vereyim dedi.bu olur mu peki?nette bulamadım özelliklerini.134cm lik kamışta takılıymış.

Ekli dosyalar

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
böyle bi makine var arkadaşta.işini görürse vereyim dedi.bu olur mu peki?nette bulamadım özelliklerini.134cm lik kamışta takılıymış.
Bu da aynı, 50'lik makina size maksimum 40'lık lazım.