Maki
Makinanın fotosunu koysanız kafa kısmini bence daha iyi olur
Benimde ilk aklıma gelen fazla misinaydi bence fazla sarıldıysa 10 metre azaltmak az gelmiş olabilir onun dışında cok sert misinaysa yine yapabilir diye biliyorum birse gevsek sarımdan olabilir
+1
Arkadaşlar benim sorunum misinayla. Okuma ceymar 55 model makine aldım yeni. 0.40 ilk misina sardirdim. Ama ne hikmetse makineyi ne zaman açsam yaklaşık 4-5 m. misinayi kusuyor makine. Her makineyi açtığımda kustugu misinayi geri sarmakla uğraşıyorum.
Arkadaşın biri fazla misina sarılidir dedi yaklasık 10 m. misina kestim ama durum hala aynı.
Varımdır bir çözüm yolu olan delirecem her seferinde kustugu misinayi toplamaktan makineden soğudum
Hangi balığın avında kullanacaksınız bilmiyorum ama 0,40mm lik misina bence biraz kalın ve ayrıca makinaya sardırdığınız misina dükkanda alelade bir bobinden sarılmışsa ( yani gerekli kalitede değilse ) ve Bahadır Bey'in yazdığı gibi sertse kusma yapıyor olabilir.. Çözüm olarak 10mt'lik misina kesmeniz yeterli olmamışsa sorunun devam etmesi de doğal...
Eğer sardığınız misina pahalı bir misina değilse ve bahsettiğiniz okuma ceymar 55lik makinayı istanbul sularında kullanacaksanız, bence ideal kalınlık olarak 0,28mm'lik ( hatta 0,26mmlik bile olabilir ) iyi bir misina sardırmanızı öneririm... Ama siz yok ben illa 0,40mm lik misinayı kullanıcam derseniz, o zaman bir miktar daha misina kesmenizi öneririm ve akabinde misinanın makina kafasının şeklini almasını beklemelisiniz...
Bu konuda sorunun makineden kaynaklandığını düşünmüyorum

sorun misina bence